Вернуться назад Распечатать

Желейное варення з полуниці

Желейное варення з полуниці
Якщо ви ще не готували полуничне варення або просто хочете оновити звичний рецепт, скористайтеся запропонованими нижче варіантами ласощі. Вас неодмінно порадує його приємна желейна консистенція, а також здивує приголомшливий смак і аромат заготовки.

Як приготувати желейное варення з полуниці?


Інгредієнти:

  • свіжа полуниця – 55 склянок;

  • цукровий пісок – 8 склянок;

  • кислота лимонна – 10 г;

  • фільтрована вода – 2/3 склянки.


  • Приготування
    Для приготування заготовки по даному рецепту свіжі полуничні ягоди промиваємо прохолодною водою, даємо їм стекти і позбавляє від плодоніжок. Половину норми цукрового піску з'єднуємо в ємності для варіння варення з водою і ставимо на конфорки плити. Після закипання і повного розчинення всіх солодких кристалів висипаємо в сироп всі підготовлені ягоди, кип'ятимо їх протягом п'ятнадцяти хвилин, після чого додаємо другу порцію цукру, лимонну кислоту і розмішуємо, щоб всі кристали знову розійшлися.
    Гаряче ласощі розливаємо тепер по завчасно підготовленим скляних баночках, укупориваем їх герметично і в перевернутому догори дном вигляді залишаємо остигати під теплим пальто або ковдрою.
    Консистенція варення, приготований за цим рецептом, виходить приємно желейної.

    Як зварити желейное варення з полуниці з цілими ягодами?


    Інгредієнти:

  • полуниця свіжа – 05 кг;

  • цукровий пісок – 550 г;

  • кислота лимонна – 1 щіпка.


  • Приготування
    Особлива технологія даного рецепту дозволяє отримати неймовірно смачну желейну консистенцію полуничного варення, якій воно досягає через два місяці з моменту варіння. При цьому всі ягідки залишаються цілими і неушкодженими. Для приготування такої заготовки промиту і обсушену полуницю позбавляємо від чашолистків, пересипаємо в широкій посудині цукровим піском і залишаємо годин на дванадцять при кімнатних умовах. За цей час ягоди пустять сік і опиняться в сиропі. Розчиняємо в столовій ложці води лимонну кислоту, виливаємо розчин до полуниці, маємо заготовку на конфорки плити і прогріваємо, дуже дбайливо перемішуючи її за допомогою дерев'яної ложки або лопатки до розчинення всіх солодких кристалів. Як тільки цукор розпустився, знімаємо посудину з вогню і приступаємо до наступного етапу варіння варення.
    У невелику посудину з нержавіючої сталі наливаємо приблизно дві чашки полуничної основи з сиропом і ставимо на вогонь. Після закипання витримуємо варення при сильному бурління одну хвилину, і ще чотири хвилини, трохи збавивши жар під каструлею. За цей час піна повинна осісти, а сироп стати прозорим. Тепер виливаємо першу порцію варення у підготовлену заздалегідь стерильну суху банку і беремося за наступну. Повторюємо процес до останньої краплі полуничної основи. Саме така порційна недовга варіння варення дозволить зберегти цілісність ягід і домогтися желейної консистенції заготовки. Даємо варення в банках повністю охолонути, після чого укупориваем його стерильними кришками і відправляємо на зберігання.

    Смачне желейное варення з полуниці з желатином


    Інгредієнти:

  • полуниця свіжа – 15 кг;

  • желатин – 15 ст. ложки з гіркою;

  • цукровий пісок – 745 р.


  • Приготування
    Желейное варення з полуниці

    Для приготування варення з желатином промиваємо полуницю, даємо стекти, обриваємо чашолистки і викладаємо ягоди в широку ємність, пересипаючи шари цукровим піском (дві третини від усієї кількості), змішаним з желатиновими гранулами. Залишаємо заготовку на кілька годин, щоб ягідки пустили сік, після чого ставимо її на плиту і прогріваємо до перших ознак кипіння, безперервно помішуючи. Залишаємо варення на одну годину настоятися, після чого всипаємо цукор, що залишився, знову прогріваємо полуничну масу до кипіння і проварюємо її на цей раз протягом п'яти хвилин. Відразу ж розливаємо ласощі по стерильним, сухим ємкостей, швидко укупориваем і даємо охолонути під теплим пальто або ковдрою.