Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Полуничне варення без варіння ягід – рецепт

Полуничне варення без варіння ягід – рецепт

23-09-2016, 08:53
962
Полуничне варення без варіння ягід – рецепт
Багатьох господинь турбує руйнування вітамінів, яке неодмінно несе з собою термічна обробка фруктів і ягід. Щоб зберегти максимум користі від літніх плодів, можна готувати консервацію без варіння. Цей рецепт полуничного варення без варіння ягід дозволяє не тільки залишити в ласощах всі вітаміни, але і заощадити витрати часу.

Полуничне варення без варіння ягід на зиму


Якщо ви хвилюєтеся про те, що полуниця може віддати недостатньо свого смаку і аромату без попереднього виварювання, то відкиньте занепокоєння, завдяки впливу на ягоди гарячого сиропу з них можна без праці екстрагувати яскравий полуничний смак і аромат.
Інгредієнти:

  • полуниця – 400 г;

  • цукор – 200 г;

  • вода – 100 р.


  • Приготування
    Запам'ятовувати точну кількість інгредієнтів для страви немає потреби, достатньо запам'ятати пропорцію: 4:2:1. Таким чином, на 4 частини полуниці припадає 2 частини цукру і 1 частина води.
    Перед тим, як приготувати полуничне варення без варіння, слід зварити сироп. Для нього відміряний цукор заливають водою і ставлять розчин на вогонь. Варіння сиропу над середнім жаром займе приблизно 7 хвилин, після чого його виливають поверх очищених ягід і накривають посуд. Ягоди слід залишити в сиропі до повного охолодження. За час остигання полуниця виділить сік, який змішується з сиропом. Отриману суміш потім знову повертають на вогонь і залишають кип'ятитися ще на 7 хвилин. Повторіть процедуру ще раз заново, а після третього повторення розкладіть ягоди за стерильною тарі, залийте гарячим сиропом і закатайте.

    Полуничне варення без варіння ягід - кращий рецепт


    Якщо ви віддаєте перевагу варення, виготовлене не з цілих ягід, а з перетертих, то зверніть увагу на цей простий рецепт.
    Інгредієнти:

  • полуниця – 400 г;

  • цукор – 400 г;


  • Приготування
    Очищені ягоди слід збити блендром з цукром. Кількість підсолоджувача в даному випадку може варіювати, виходячи з ваших уподобань, але в середньому береться співвідношення 1:1. За допомогою блендера ягоди можна перетворити в однорідне пюре або залишити цілі шматочки полуниці. Потім варення розливають по стерильної тарі і закочують. Таку консервацію, після остигання, краще зберігати у холоді.

    Як зробити полуничне варення без варіння?


    Ще один оригінальний спосіб зберегти полуницю в цукрі максимально свіжої – закрити цілі ягоди, перекладаючи їх цукровим піском. Подібний рецепт займе мінімальну кількість часу і дозволить зберегти максимум ягідної користі.
    Інгредієнти:

  • полуниця – 400 г;

  • цукор – 200 г;


  • Приготування
    Співвідношення інгредієнтів в рецепті стандартне 2:1 (2 частини полуниці і одна піску). Після того, як всі ягоди пересипані, їх залишають в теплі до тих пір, поки цукрові кристали розчиняться в полуничному соку. Зацукровані полуницю в сиропі потім розкладають по стерильним банкам і тут же закочують.
    Готове варення також бажано зберігати в холоді.

    Густе полуничне варення без варіння ягід


    Любителі густого ягідного сиропу в компанії ягід полуниці, можуть також застосувати спосіб «сирого» приготування. Рецепт, в даному випадку, практично не буде відрізнятися від того, що був представлений першим в цьому матеріалі, зміняться лише пропорції цукру і кількість кип'ятіння сиропу.
    Інгредієнти:

  • полуниця – 400 г;

  • цукор – 300 г;

  • вода – 100 р.
  • Полуничне варення без варіння ягід – рецепт


    Приготування
    На 4 порції полуниці візьміть 3 порції цукру і порцію води. Затока цукор водою, залиште сироп проваритися протягом 5 хвилин, після чого залийте їм цілі або нарізані ягоди і залиште до повного охолодження. Змішаний з ягідним соком потім злийте сироп і проварити повторно, тепер близько 7 хвилин. Повторіть процедуру ще тричі, збільшуючи час варіння в залежності від бажаної густоти готового варення. Після останнього кип'ятіння розкладіть ягоди простерилизованным банкам, залийте густим сиропом і закатайте стерильними кришками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як варити полуничне варення?
    Як варити полуничне варення?
    На початку літа час подбати про зимових ласощі, які саме зараз необхідно підготувати. Пропонуємо найкращі рецепти полуничного варення, розповімо, як
    Варення з глоду з кісточками – рецепт
    Варення з глоду з кісточками – рецепт
    Неодмінно заготовте пару баночок цього дивного ласощі. Текстура консервованого глоду нагадує м'які цукати з легкою кислинкою, які, разом з ароматним
    Варення з полуниці з цілими ягодами
    Варення з полуниці з цілими ягодами
    Полуничне варення у багатьох є найулюбленішим. Така домашня заготовка дозволяє всю зиму готувати десятки смачних страв. Варення з полуниці по цьому
    Варення з обліпихи
    Варення з обліпихи
    Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся
    Варення з чорниці
    Варення з чорниці
    На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до