» » Полуничне варення без варіння ягід – рецепт

Полуничне варення без варіння ягід – рецепт

Полуничне варення без варіння ягід – рецепт
Багатьох господинь турбує руйнування вітамінів, яке неодмінно несе з собою термічна обробка фруктів і ягід. Щоб зберегти максимум користі від літніх плодів, можна готувати консервацію без варіння. Цей рецепт полуничного варення без варіння ягід дозволяє не тільки залишити в ласощах всі вітаміни, але і заощадити витрати часу.

Полуничне варення без варіння ягід на зиму


Якщо ви хвилюєтеся про те, що полуниця може віддати недостатньо свого смаку і аромату без попереднього виварювання, то відкиньте занепокоєння, завдяки впливу на ягоди гарячого сиропу з них можна без праці екстрагувати яскравий полуничний смак і аромат.
Інгредієнти:

  • полуниця – 400 г;

  • цукор – 200 г;

  • вода – 100 р.


  • Приготування
    Запам'ятовувати точну кількість інгредієнтів для страви немає потреби, достатньо запам'ятати пропорцію: 4:2:1. Таким чином, на 4 частини полуниці припадає 2 частини цукру і 1 частина води.
    Перед тим, як приготувати полуничне варення без варіння, слід зварити сироп. Для нього відміряний цукор заливають водою і ставлять розчин на вогонь. Варіння сиропу над середнім жаром займе приблизно 7 хвилин, після чого його виливають поверх очищених ягід і накривають посуд. Ягоди слід залишити в сиропі до повного охолодження. За час остигання полуниця виділить сік, який змішується з сиропом. Отриману суміш потім знову повертають на вогонь і залишають кип'ятитися ще на 7 хвилин. Повторіть процедуру ще раз заново, а після третього повторення розкладіть ягоди за стерильною тарі, залийте гарячим сиропом і закатайте.

    Полуничне варення без варіння ягід - кращий рецепт


    Якщо ви віддаєте перевагу варення, виготовлене не з цілих ягід, а з перетертих, то зверніть увагу на цей простий рецепт.
    Інгредієнти:

  • полуниця – 400 г;

  • цукор – 400 г;


  • Приготування
    Очищені ягоди слід збити блендром з цукром. Кількість підсолоджувача в даному випадку може варіювати, виходячи з ваших уподобань, але в середньому береться співвідношення 1:1. За допомогою блендера ягоди можна перетворити в однорідне пюре або залишити цілі шматочки полуниці. Потім варення розливають по стерильної тарі і закочують. Таку консервацію, після остигання, краще зберігати у холоді.

    Як зробити полуничне варення без варіння?


    Ще один оригінальний спосіб зберегти полуницю в цукрі максимально свіжої – закрити цілі ягоди, перекладаючи їх цукровим піском. Подібний рецепт займе мінімальну кількість часу і дозволить зберегти максимум ягідної користі.
    Інгредієнти:

  • полуниця – 400 г;

  • цукор – 200 г;


  • Приготування
    Співвідношення інгредієнтів в рецепті стандартне 2:1 (2 частини полуниці і одна піску). Після того, як всі ягоди пересипані, їх залишають в теплі до тих пір, поки цукрові кристали розчиняться в полуничному соку. Зацукровані полуницю в сиропі потім розкладають по стерильним банкам і тут же закочують.
    Готове варення також бажано зберігати в холоді.

    Густе полуничне варення без варіння ягід


    Любителі густого ягідного сиропу в компанії ягід полуниці, можуть також застосувати спосіб «сирого» приготування. Рецепт, в даному випадку, практично не буде відрізнятися від того, що був представлений першим в цьому матеріалі, зміняться лише пропорції цукру і кількість кип'ятіння сиропу.
    Інгредієнти:

  • полуниця – 400 г;

  • цукор – 300 г;

  • вода – 100 р.
  • Полуничне варення без варіння ягід – рецепт


    Приготування
    На 4 порції полуниці візьміть 3 порції цукру і порцію води. Затока цукор водою, залиште сироп проваритися протягом 5 хвилин, після чого залийте їм цілі або нарізані ягоди і залиште до повного охолодження. Змішаний з ягідним соком потім злийте сироп і проварити повторно, тепер близько 7 хвилин. Повторіть процедуру ще тричі, збільшуючи час варіння в залежності від бажаної густоти готового варення. Після останнього кип'ятіння розкладіть ягоди простерилизованным банкам, залийте густим сиропом і закатайте стерильними кришками.
    Додав: admin | 23-09-2016, 08:53
    Переглядів: 75