Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з глоду з кісточками – рецепт

Варення з глоду з кісточками – рецепт

23-09-2016, 08:15
963
Варення з глоду з кісточками – рецепт
Навіть якщо у вашій родині варення займає далеко не перші ряди на полицях із зимовими заготовками, то варто звернути увагу на незвичайний рецепт варення з глоду з кісточками.

Варення з глоду – рецепт приготування


Для всіх тих, хто не любить нудотно-солодке варення, глід стане ідеальною основою для заготівлі. Готове варення буде смачним і корисним доповненням до чашки чаю.
Інгредієнти:

  • глід – 980 р;

  • вода – 280 мл;

  • сік половинки лимона;

  • цукор – 980 р.


  • Приготування
    Перед тим, як зварити варення з глоду з кісточками, ягоди необхідно підготувати, перебрати, залишивши тільки цілі з них, а потім очистити від плодоніжок і можливих забруднень. Вимиті плоди потім залишають обсихати, а за цей час варять простий цукровий сироп. Для такого сиропу досить поставити на плиту суміш води і цукру, а потім дочекатися, коли цукрові кристали розчиняться. Під час приготування сироп краще помішувати, щоб уникнути пригорання.
    Гарячим сиропом залийте обсушені ягоди і залиште їх на 10 годин. За цей час плоди глоду просочаться цукровою сумішшю і розм'якшаться. Після, посуд з сиропом і глодом ставлять на вогонь і варять варення до появи вираженого аромату сиропу. Після готовності в сироп додають лимонний сік, розливають заготовку по банкам і залишають на стерилізацію, після чого закочують.

    Варення з глоду з кісточками на зиму


    Найпростіший рецепт варення не потребує варіння. В результаті ви отримаєте насолоду з максимальною користю, при цьому витративши мінімум сил.
    Візьміть ягоди і цукор в пропорції 1 до 1. Глід переберіть і очистіть, добре промийте, дайте обсохнути, після чого посипте його цукром і залиште на всю ніч. Коли глід почне пускати сік, заготівлю розкладають по стерильним банкам, присипають невеликою порцією цукру зверху і закочують. Через деякий час соку в банку стане ще більше, він почне поступово розчиняти цукрові кристали і перетвориться в сироп .

    Варення з глоду з яблуками


    Для цього рецепта вам також не доведеться запам'ятовувати точної кількості інгредієнтів, досить дотримуватися пропорція 1:1:1 тобто на частину глоду слід взяти по частині яблук і цукру.
    Інгредієнти:

  • глід – 1 кг;

  • яблука – 1 кг;

  • цукор – 1 кг.


  • Приготування
    Якщо захочете зробити варення менш солодким, то пропорцію можна змінити, взявши цукру на половину менше.
    Перебраний і очищений глід покладіть в емальований посуд. Яблука підготуйте, видаливши з них серцевину і розділивши на шматки, приблизно рівні за розміром боярышнику. Засипте цукром плоди і залиште пустити сік. Посуд залиште на малому вогні і дочекайтеся, поки цукор разом з соком утворюють сироп. Дочекайтеся закипання сиропу і проваріть плоди 5 хвилин. Залиште варення на всю ніч, а потім знову повторіть процедуру кип'ятіння/охолодження ще два рази.
    Після останнього кип'ятіння варення розкладають у банки і відправляють на стерилізацію.

    Варення з глоду з кісточками


    Інгредієнти:

  • цукор – 14 кг;

  • глід – 1 кг;

  • пюре зі смородини – 140 г;

  • вода – 550 мл


  • Приготування
    Глід розріжте навпіл і пересипте 400 грамами цукру. Залиште плоди пустити сік на всю ніч, а вранці розведіть сироп водою і додайте цукор, що залишився. Додайте смородинове пюре і поставте суміш на вогонь. Дайте варенню дійти до кипіння і проваріть 15 хвилин, після чого розливайте по банкам і стерилізуйте.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як сушити глід в домашніх умовах?
    Як сушити глід в домашніх умовах?
    Звичайно ж, заготовки з глоду можна придбати в аптеці. Але якщо є найменша можливість зробити їх самостійно вдома, неодмінно скористайтеся нею. Далі
    Глід на зиму – рецепти приготування
    Глід на зиму – рецепти приготування
    Чи варто говорити про користь глоду, якщо напевно всім про це відомо? Важливо знати, як правильно, а головне цікаво його заготовити про запас. Далі
    Глід на зиму – рецепт
    Глід на зиму – рецепт
    Плоди глоду чудово піддаються будь-якого способу зберігання. Далі описані різні способи заготівлі ягід. Розповімо, як глід заморожувати, сушити і
    Варення з вишні з кісточками
    Варення з вишні з кісточками
    Яскраве, солодке і всіма улюблене варення - звичайно, вишневе. Неодмінно заготовте баночку-другу цього дивовижного частування і взимку точно не
    Компот з глоду
    Компот з глоду
    Пустити в хід велику кількість корисних ягід можна шляхом приготування всіляких компотів. Далі опишемо, як зварити прекрасний напій з глоду і
    Варення з абрикосів з кісточками - «Королівський» рецепт
    Варення з абрикосів з кісточками - «Королівський» рецепт
    До яких тільки хитрощів не вдаються вмілі господині, для приготування кулінарних шедеврів. Однак, часто за цими творіннями варто зовсім простий