Як сушити глід в домашніх умовах?
Напевно у багатьох з нас на присадибній ділянці росте невибагливий кущ з колючими гілками, який навесні тішить гарним і ароматним цвітінням, а до осені невеликими яскраво червоними плодами. І квіти, і плоди мають неабияку цінність і застосовуються досить успішно для лікування серцево-судинних захворювань, безсоння, при стресах і для заспокоєння нервової системи.
І квіти, і плоди глоду можна засушити. А як це зробити правильно, щоб отримати дійсно цінну заготовку із збереженням всіх цінних властивостей ми розповімо нижче.
Перед тим як приступати до сушіння глоду його необхідно правильно зібрати. Для сушіння кольорів необхідно не пропустити момент, коли вони тільки розкрилися і саме тоді акуратно зрізати їх або зірвати. Не слід робити це після дощу, з ранку або в сиру погоду. Квіти під час збору повинні бути сухими і без жодних пошкоджень. Краще всього використовувати для сушіння тільки пелюстки, їх необхідно розстелити одним шаром на сухому і чистому аркуші паперу і помістити в тепле затемнене провітрюване місце, час від часу перемішуючи. По готовності заготовку необхідно пересипати в тканинний мішечок і підвісити в сухому місці без сторонніх запахів.
На відміну від квітів плоди глоду сушать під прямими сонячними променями. Їх не можна перед цим мити, а можна просто протерти ганчірочкою. Але надійніше все ж скористатися для цієї мети духовкою або електросушилкою.
Щоб висушити плоди глоду в духовці, необхідно розстелити їх на деку одним шаром і розташувати на середньому рівні. Під час усього процесу сушіння необхідно підтримувати температуру пристрою на рівні 60 градусів. Дверцята при цьому повинна бути трохи прочинені, щоб волога вільно виходила.
Час від часу перевіряємо готовність плодів. Для цього викладаємо на долоню приблизно сім-вісім штучок глоду і стискаємо долоню в кулак. Якщо плоди склеїлися – продовжуємо сушку і далі. По готовності примірники глоду залишаться в долоні поодинці.
Щоб висушити глід в електросушарці необхідно розстелити плоди на піддонах і налаштувати температуру пристрою на 60 градусів. Готовність перевіряємо тим же способом, що і при сушінні в духовці.
І квіти, і плоди глоду можна засушити. А як це зробити правильно, щоб отримати дійсно цінну заготовку із збереженням всіх цінних властивостей ми розповімо нижче.
Як правильно сушити глід в домашніх умовах?
Перед тим як приступати до сушіння глоду його необхідно правильно зібрати. Для сушіння кольорів необхідно не пропустити момент, коли вони тільки розкрилися і саме тоді акуратно зрізати їх або зірвати. Не слід робити це після дощу, з ранку або в сиру погоду. Квіти під час збору повинні бути сухими і без жодних пошкоджень. Краще всього використовувати для сушіння тільки пелюстки, їх необхідно розстелити одним шаром на сухому і чистому аркуші паперу і помістити в тепле затемнене провітрюване місце, час від часу перемішуючи. По готовності заготовку необхідно пересипати в тканинний мішечок і підвісити в сухому місці без сторонніх запахів.
На відміну від квітів плоди глоду сушать під прямими сонячними променями. Їх не можна перед цим мити, а можна просто протерти ганчірочкою. Але надійніше все ж скористатися для цієї мети духовкою або електросушилкою.
Як сушити плоди глоду будинку в духовці?
Щоб висушити плоди глоду в духовці, необхідно розстелити їх на деку одним шаром і розташувати на середньому рівні. Під час усього процесу сушіння необхідно підтримувати температуру пристрою на рівні 60 градусів. Дверцята при цьому повинна бути трохи прочинені, щоб волога вільно виходила.
Час від часу перевіряємо готовність плодів. Для цього викладаємо на долоню приблизно сім-вісім штучок глоду і стискаємо долоню в кулак. Якщо плоди склеїлися – продовжуємо сушку і далі. По готовності примірники глоду залишаться в долоні поодинці.
Як сушити плоди глоду в домашніх умовах в електросушарці?
Щоб висушити глід в електросушарці необхідно розстелити плоди на піддонах і налаштувати температуру пристрою на 60 градусів. Готовність перевіряємо тим же способом, що і при сушінні в духовці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як сушити лисички?
Самий компактний спосіб зберегти гриби на зиму - засушити їх. Звичайно цей процес не дуже складний, однак, коли справа стосується лісових лисичок, то
Глід на зиму – рецепти приготування
Чи варто говорити про користь глоду, якщо напевно всім про це відомо? Важливо знати, як правильно, а головне цікаво його заготовити про запас. Далі
Глід на зиму – рецепт
Плоди глоду чудово піддаються будь-якого способу зберігання. Далі описані різні способи заготівлі ягід. Розповімо, як глід заморожувати, сушити і
Варення з глоду з кісточками – рецепт
Неодмінно заготовте пару баночок цього дивного ласощі. Текстура консервованого глоду нагадує м'які цукати з легкою кислинкою, які, разом з ароматним
Вино з глоду в домашніх умовах – рецепт
Ягоди глоду, що містять вітамін С і цілий ряд інших корисних речовин, широко використовується любителями природних заготовок для приготування напоїв
Компот з глоду
Пустити в хід велику кількість корисних ягід можна шляхом приготування всіляких компотів. Далі опишемо, як зварити прекрасний напій з глоду і