Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Глід на зиму – рецепт

Глід на зиму – рецепт

23-09-2016, 09:27
1 023
Глід на зиму – рецепт
Заготівля корисних плодів глоду на зиму може здійснюватися величезною кількістю способів: ягоди можна сушити або заморожавать, а також консервувати у вигляді варення і компотів.

Заготовки з глоду на зиму - рецепти


Нижче ми поговоримо про способи самостійної заготовки корисних ягід глоду, які в подальшому можна буде використовувати для будь-яких рецептів.
Попередньо переконайтеся, що рослина в цілому здорово, а самі плоди дозріли і придбали червонувате або оранжеве забарвлення. Разом з плодами можна заготовлювати квіти і навіть листя, останні, втім, не відрізняються настільки яскраво вираженою користю.
Перед тим, як засушити глід на зиму, перебрані плоди промивають і обсушують, після чого розподіляють єдиним шаром на пергаменті або сітці. Глід розміщують на сонце і залишають сушитися на 3-4 дні, періодично перемішуючи. Також можна скористатися спеціальними сушарками або духовкою з температурою близько +30-40 градусів.
Якщо ви не знаєте чи можна заморожувати глід на зиму, то відповідь категоричний – можна! Правда для цього бажано мати в розпорядженні камеру глибокої заморозки з температурою близько -18 градусів. Ягоди можна заморожувати цілими або попередньо пюрировать, розкласти пюре по пакетах невеликими порціями і відправити на заморозку.

Компот з глоду на зиму


Інгредієнти:

  • глід – 230 г;

  • цукор – 340 г;

  • вода – 28 л.


  • Приготування
    Стиглі ягоди добре промиваємо і розподіляємо в ошпарених банках. Варимо сироп із суміші цукру і води до розчинення цукрових кристалів. Далі заливаємо киплячим сиропом вміст банок, швидко закатуємо стерильними кришками і закутуємо до повного охолодження.

    Варення з глоду на зиму


    Варення та джеми з глоду на зиму – прекрасний спосіб заготовити не тільки смачне, але і корисне ласощі, що як не можна краще буде доповнювати ранковий тост з маслом.
    Інгредієнти:

  • глід – 200 г;

  • цукор – 100 г;


  • Приготування
    Плоди глоду розділіть на половинки, вийміть кісточки і засипте плоди піском. Залиште, поки цукор не зволожиться, а потім додайте на середньому вогні і дочекайтеся закипання виділяється соку. Проваріть основу варення протягом 5 хвилин, потім зніміть з вогню і залиште охолоджуватися на всю ніч. Нас наступний день знову повторіть процедуру, а потім проваріть варення за тією ж схемою ще раз. Розкладіть ласощі по стерильної тарі і швидко закатайте.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як сушити глід в домашніх умовах?
    Як сушити глід в домашніх умовах?
    Звичайно ж, заготовки з глоду можна придбати в аптеці. Але якщо є найменша можливість зробити їх самостійно вдома, неодмінно скористайтеся нею. Далі
    Глід на зиму – рецепти приготування
    Глід на зиму – рецепти приготування
    Чи варто говорити про користь глоду, якщо напевно всім про це відомо? Важливо знати, як правильно, а головне цікаво його заготовити про запас. Далі
    Варення з глоду з кісточками – рецепт
    Варення з глоду з кісточками – рецепт
    Неодмінно заготовте пару баночок цього дивного ласощі. Текстура консервованого глоду нагадує м'які цукати з легкою кислинкою, які, разом з ароматним
    Вино з глоду в домашніх умовах – рецепт
    Вино з глоду в домашніх умовах – рецепт
    Ягоди глоду, що містять вітамін С і цілий ряд інших корисних речовин, широко використовується любителями природних заготовок для приготування напоїв
    Компот з глоду
    Компот з глоду
    Пустити в хід велику кількість корисних ягід можна шляхом приготування всіляких компотів. Далі опишемо, як зварити прекрасний напій з глоду і