Навіть якщо у вашій родині варення займає далеко не перші ряди на полицях із зимовими заготовками, то варто звернути увагу на незвичайний рецепт варення з глоду з кісточками.
Варення з глоду – рецепт приготування
Для всіх тих, хто не любить нудотно-солодке варення, глід стане ідеальною основою для заготівлі. Готове варення буде смачним і корисним доповненням до чашки чаю.
Інгредієнти: глід – 980 р; вода – 280 мл; сік половинки лимона; цукор – 980 р. Приготування Перед тим, як зварити варення з глоду з кісточками, ягоди необхідно підготувати, перебрати, залишивши тільки цілі з них, а потім очистити від плодоніжок і можливих забруднень. Вимиті плоди потім залишають обсихати, а за цей час варять простий цукровий сироп. Для такого сиропу досить поставити на плиту суміш води і цукру, а потім дочекатися, коли цукрові кристали розчиняться. Під час приготування сироп краще помішувати, щоб уникнути пригорання.
Гарячим сиропом залийте обсушені ягоди і залиште їх на 10 годин. За цей час плоди глоду просочаться цукровою сумішшю і розм'якшаться. Після, посуд з сиропом і глодом ставлять на вогонь і варять варення до появи вираженого аромату сиропу. Після готовності в сироп додають лимонний сік, розливають заготовку по банкам і залишають на стерилізацію, після чого закочують.
Варення з глоду з кісточками на зиму
Найпростіший рецепт варення не потребує варіння. В результаті ви отримаєте насолоду з максимальною користю, при цьому витративши мінімум сил.
Візьміть ягоди і цукор в пропорції 1 до 1. Глід переберіть і очистіть, добре промийте, дайте обсохнути, після чого посипте його цукром і залиште на всю ніч. Коли глід почне пускати сік, заготівлю розкладають по стерильним банкам, присипають невеликою порцією цукру зверху і закочують. Через деякий час соку в банку стане ще більше, він почне поступово розчиняти цукрові кристали і перетвориться в сироп .
Варення з глоду з яблуками
Для цього рецепта вам також не доведеться запам'ятовувати точної кількості інгредієнтів, досить дотримуватися пропорція 1:1:1 тобто на частину глоду слід взяти по частині яблук і цукру.
Інгредієнти: глід – 1 кг; яблука – 1 кг; цукор – 1 кг. Приготування Якщо захочете зробити варення менш солодким, то пропорцію можна змінити, взявши цукру на половину менше.
Перебраний і очищений глід покладіть в емальований посуд. Яблука підготуйте, видаливши з них серцевину і розділивши на шматки, приблизно рівні за розміром боярышнику. Засипте цукром плоди і залиште пустити сік. Посуд залиште на малому вогні і дочекайтеся, поки цукор разом з соком утворюють сироп. Дочекайтеся закипання сиропу і проваріть плоди 5 хвилин. Залиште варення на всю ніч, а потім знову повторіть процедуру кип'ятіння/охолодження ще два рази.
Після останнього кип'ятіння варення розкладають у банки і відправляють на стерилізацію.
Варення з глоду з кісточками
Інгредієнти: цукор – 14 кг; глід – 1 кг; пюре зі смородини – 140 г; вода – 550 мл Приготування Глід розріжте навпіл і пересипте 400 грамами цукру. Залиште плоди пустити сік на всю ніч, а вранці розведіть сироп водою і додайте цукор, що залишився. Додайте смородинове пюре і поставте суміш на вогонь. Дайте варенню дійти до кипіння і проваріть 15 хвилин, після чого розливайте по банкам і стерилізуйте.