Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з вишні з кісточками

Варення з вишні з кісточками

23-09-2016, 08:49
634
Варення з вишні з кісточками
Варення з вишні з кісточками гаряче улюблене багатьма господинями не тільки за набагато більш виражений аромат, але і через відсутність зайвої мороки, пов'язаної з добуванням кісточок з кожної окремої ягідки. Як і будь-яке інше варення, вишневе можна варити кількома різними способами, при цьому склад інгредієнтів залишається практично незмінним, або змінюється незначною мірою.

Варення з вишні з кісточкою на зиму


Незважаючи на те, що в рамках даного рецепту варення готується з мінімумом затрат сил, воно вимагає чимало часу, тому братися за варіння похапцем не вийде. Тим не менш, всі тимчасові витрати з лишком окупляться якістю готового продукту.
Запам'ятовувати склад інгредієнтів немає необхідності, рівно, як і всі пропорції, оскільки вишні досить змішати з цукром 1:1.
Перед тим, як зварити варення з вишні з кісточками, слід підготувати використану тару. Вимийте банки, а обсушивши, помістіть їх стерилізуватися разом з кришками.
Ягоди очистити від хвостиків і добре промийте, після чого відразу ж засипте цукром і залишіть в емальованому, скляному або пластиковому посуді приблизно на 3-4 години. За цей час вишні стануть помітно м'якше і пустять невелику кількість соку.
Після закінчення часу перекладіть ягоди в емальований каструлю. Розмістіть посуд над середнім вогнем і влийте до вишням трохи води. Завдяки рідини вони не пригорять до дна посуду. Залиште майбутнє варення дійти до кипіння, а далі проваріть ягоди в сиропі протягом 3 хвилин. Не забудьте знімати утворюється на поверхні пінку.
Після, поставте каструлю з варенням остигати накритим протягом 5 годин. За цей час ягоди стануть помітно м'якше, а сироп – густішим. Додатково сироп загусне після повторної півгодинний варіння на невеликому вогні. Після останньої термічної обробки густе варення з вишні з кісточкою можна закочувати.

Варення з вишні з кісточками «П'ятихвилинка» – рецепт


На відміну від описаного вище рецепту, це варення вариться дійсно всього за п'ять хвилин, ніяких додаткових охолоджень і вывариваний не потрібно. Такий спосіб приготування дозволяє зберегти щільну текстуру ягідок, але звичної консистенції густого варення чекати не доведеться через занадто короткою теплової обробки.
Інгредієнти:

  • вишня - 950 г;

  • цукор - 430 г;

  • вода - 140 мл


  • Приготування
    Почніть з приготування простого сиропу. Всипте цукор до води і залиште суміш над невеликим вогнем, чекаючи розчинення кристалів. Підготуйте ягоди, відокремивши їх від плодоніжок і добре промивши. Далі всипте вишні в сироп і залиште над невеликим жаром протягом 5 хвилин на сильному вогні. Розподіливши порції варення по банках, відразу ж загорніть їх.

    Густе варення з вишні з кісточками


    Ще одна технологія приготування варення об'єднує в собі дві попередні: вишні необхідно залишити постояти затока сиропом перед безпосереднім проварюванням, а потім повторити процедуру двічі.
    Інгредієнти:

  • вишні - 25 кг;

  • цукор - 25 кг;

  • вода - 270 мл

  • Варення з вишні з кісточками

    Приготування
    Почніть з варіння простого сиропу із суміші цукру з водою. Коли цукрові кристали розчиняться, гарячим сиропом можна заливати підготовлені ягоди і залишати їх на 12 годин. Далі ємність з вишнями повторно ставлять на вогонь, варять 5 хвилин (не забуваючи видаляти пінку) і залишають ще на 12 годин.
    Перед початком третьої, фінальної, варіння, поставте банки з кришками на стерилізацію. Варення знову проварити на невеликому вогні не більше 5 хвилин і розливайте по підготовленій тарі, після чого закочуйте.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення «П'ятихвилинка» з вишні з кісточками
    Варення «П'ятихвилинка» з вишні з кісточками
    Якщо хочеться зберегти максимальну кількість вітамінів при консервації ягід, а часу не вистачає, закрийте на зиму напрочуд смачне варення з вишні
    Варення з вишні з кісточкою на зиму
    Варення з вишні з кісточкою на зиму
    В рецепті цього варення використовується абсолютний мінімум інгредієнтів. Це базовий рецепт, який можна урізноманітнити на свій смак. Далі опишемо
    Варення з глоду з кісточками – рецепт
    Варення з глоду з кісточками – рецепт
    Неодмінно заготовте пару баночок цього дивного ласощі. Текстура консервованого глоду нагадує м'які цукати з легкою кислинкою, які, разом з ароматним
    Варення з чорниці
    Варення з чорниці
    На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
    Варення з вишні - рецепт
    Варення з вишні - рецепт
    Готувати вишню запас - просте та приємне завдання: варення або джем з ягід готується швидко, а в холоди буде чим поласувати за чашкою чаю. Рецепти
    Варення з вишні в мультиварці
    Варення з вишні в мультиварці
    Вишня - смачна і корисна ягода. Її використовують для створення десертів, випічки та інших солодких страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудове