Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з вишні з кісточкою на зиму

Варення з вишні з кісточкою на зиму

23-09-2016, 08:43
504
Варення з вишні з кісточкою на зиму
Якщо вас не бентежить наявність кісточок в варення, значно утруднювало його вживання у випічці та інших стравах, то віддавайте перевагу неочищеним ягодам. Завдяки наявності кісточки, м'якоть ягід не тільки здатна зберегти свою цілісність, але й наповнити підсумковий продукт значно більш вираженим ароматом. У рецептах нижче ми навчимося готувати варення з вишні з кісточкою на зиму.

Варення з вишні з кісточками – рецепт


Інгредієнти:

  • вишня – 940 м;

  • цукор – 960 г;

  • вода – 145 мл


  • Приготування
    Почніть з варіння сиропу для майбутнього варення, в якому потім ми будемо наполягати ягоди. Розчиніть цукор у теплій воді і проваріть розчин до повного зникнення цукрових кристалів. Зніміть гарячий сироп з вогню, всипте в нього перебрані вишні. Залиште на чверть доби при кімнатній температурі. Після закінчення часу варення знову розміщують над вогнем, проварюють не більше 10 хвилин і залишають охолонути на 6-8 годин.
    Одночасно зі стерилізацією банок для варення, поставте варення закипіти в останній раз. Ще гаряче варення розкласти по підготовленій тарі і закатайте. Після повного охолодження його можна залишати на зберігання.

    Варення з вишні з кісточкою «П'ятихвилинка» - рецепт


    Продукт, приготований за цим рецептом, навряд чи можна назвати варенням в класичному розумінні цього слова. Це, швидше, ягоди в сиропі , які зберегли більшу частину своєї вітамінної користі і досить щільну текстуру.
    Інгредієнти:

  • вишня – 860 р;

  • цукор – 320 г;

  • вода – 145 мл


  • Приготування
    Для даного рецепта краще не брати м'ясисту ягоду, щоб вишні встигли просочитися сиропом за невеликий період варіння.
    Перед тим, як варити варення з вишні з кісточкою, переберіть ягоди і позбавте їх від плодоніжок. Підготуйте сироп із суміші цукрового піску з водою, покладіть в нього ягоду і дочекайтеся закипання. Через 5 хвилин варіння при помірному кипінні, варення можна зняти з плити і приступати до консервування.

    Густе варення з вишні з кісточками


    Для густого вишневого варення до ягід додають рівний по вазі кількість цукру. Готовий сироп виходить помітно довші, ніж в попередніх рецептах і при цьому ягоди не потрібно довго виварювати.
    Перед тим, як приготувати варення з вишні з кісточками, перебрані ягоди з'єднують з цукровим піском, а далі залишають при кімнатній температурі. Після виділення соку, ємність з ягодами розміщують над вогнем і проварюють 10 хвилин. Каструлю забирають, залишають охолоджуватися до наступного дня, а потім повторюють варіння ще раз. Після фінального охолодження, смачне варення з вишні з кісточкою доводять до кипіння, а потім розливають по простерилізованій тарі.

    Варення з вишні з кісточками в мультиварці


    Варити заготовки з вишні з допомогою сучасних кухонних гаджетів неймовірно зручно хоча б тому, що процес вимагає мінімального участі з вашого боку.
    Варення з вишні з кісточкою на зиму

    Перебрані і очищені від хвостиків вишні пересипаємо в чашу, засипаємо цукром-піском, а після перемішування закриваємо чашу і залишаємо все в режимі «Гасіння» на півтори години. За відведений час варення дійде до повної готовності без додаткового помішування або інших, звичних для приготування на плиті, маніпуляцій. Крім цукру ви також можете додати будь-які прянощі на свій розсуд.
    Після сигналу слід відразу ж поставити ємність для майбутньої заготовки на стерилізацію. Розливайте варення гарячим банкам, закочуйте кришками і залишайте до повного охолодження перед розміщенням на зберігання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з вишні з кісточками
    Варення з вишні з кісточками
    Яскраве, солодке і всіма улюблене варення - звичайно, вишневе. Неодмінно заготовте баночку-другу цього дивовижного частування і взимку точно не
    Варення «П'ятихвилинка» з вишні з кісточками
    Варення «П'ятихвилинка» з вишні з кісточками
    Якщо хочеться зберегти максимальну кількість вітамінів при консервації ягід, а часу не вистачає, закрийте на зиму напрочуд смачне варення з вишні
    Як зварити варення з пелюсток троянди?
    Як зварити варення з пелюсток троянди?
    Яскрава, ароматна, дивно смачна заготівля у вас вийде, якщо скористаєтеся запропонованими далі докладними рекомендаціями. Розповімо, як зварити
    Варення з шовковиці з вишнею
    Варення з шовковиці з вишнею
    Шовковиця - дуже солодка і соковита ягода. Її найчастіше пускають на консервацію, заготовлюючи безліч різних солодощів. Сьогодні поговоримо про
    Варення з вишні - рецепт
    Варення з вишні - рецепт
    Готувати вишню запас - просте та приємне завдання: варення або джем з ягід готується швидко, а в холоди буде чим поласувати за чашкою чаю. Рецепти
    Варення з вишні в мультиварці
    Варення з вишні в мультиварці
    Вишня - смачна і корисна ягода. Її використовують для створення десертів, випічки та інших солодких страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудове