Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Полуниця на зиму - рецепти

Полуниця на зиму - рецепти

23-09-2016, 09:00
1 527
Полуниця на зиму - рецепти
Полуничний сезон наближається до кінця і тим, хто ще не встиг заготовити різноманітні смаколики з цієї ягоди на зиму варто поквапитися.
Нижче ми розповімо про те, як заготовити полуницю з цукром без варіння, приготувати з неї джем, а також запропонуємо варіант заморозки ягід в морозилці і збереження її у свіжому вигляді в сиропі .

Полуниця, протерта з цукром на зиму - рецепт без варіння


Інгредієнти:

  • стигла полуниця свіжа – 1 кг;

  • цукровий пісок – 13-16 кг.


  • Приготування
    Дана заготівля хороша тим, що повністю зберігає всі цінні властивості і приголомшливий аромат полуниці. Для її приготування стиглі свіжі полуничні ягоди ретельно промиваємо, обриваємо чашолистки і розкладаємо ягідки на рушник одним шаром, щоб обсохнули. Полуниця перед заготівлею не повинна містити ні краплі вологи. Збираємо сухі ягоди у відповідну посудину і пересипаємо шари цукровим піском, норму якого визначаємо в залежності від ступеня солодощі полуниці. Залишаємо заготовку для відділення соку приблизно на вісім годин або на ніч, після чого розминаємо ягідки звичайної товкачем або пробиваємо блендером.
    Отриману полуничну масу розливаємо по сухим стерильним скляним ємкостей, укупориваем прокип'яченими, обов'язково сухими кришками і ставимо на зберігання в холодильник. Таку заготовку з полуниці необхідно вжити протягом чотирьох-п'яти місяців.

    Як заморозити полуницю з цукром на зиму?


    Інгредієнти:

  • стигла полуниця свіжа – 1 кг;

  • цукрова пудра або дрібний цукор – 300 р.


  • Приготування
    Свіжі полуничні ягоди перебираємо, промиваємо ретельно кілька разів в холодній воді, позбавляє від чашолистків і укладаємо в пластиковий лоток або контейнер, пересипаючи кожен шар цукровою пудрою або дрібним цукром. Ставимо заготовку на полицю холодильника на чотири години для відділення соку.
    Тепер при необхідності перекладаємо полуницю в іншу підходящу ємність для заморожування, заливаємо соком, що виділився, прикриваємо кришкою і розташовуємо у відділенні морозильної камери на зимове зберігання.

    Джем з полуниці на зиму


    Інгредієнти:

  • стигла полуниця свіжа – 2 кг;

  • лимон середнього розміру – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 13-17 кг


  • Приготування
    Для джему відбираємо стиглу полуницю, ретельно промиваємо її під проточною холодною водою і перетворюємо на пюре за допомогою товкачика або скориставшись блендером. Тепер додаємо до отриманої ягідної маси цукровий пісок і даємо настоятися пару годин. Віджимаємо з лимона сік, додаємо його до полуниці з цукром і ставимо ємність з заготівлею на плиту на середній вогонь. Після закипання варимо джем залежно від бажаної густоти від тридцяти хвилин до двох годин.
    По готовності розкладаємо гарячий джем з сухим і стерильним скляним ємкостей, укупориваем герметично і остуджуємо під ковдрою не менше доби.

    Як зберегти полуницю на зиму в сиропі?


    Інгредієнти:

  • стигла полуниця свіжа – 2 кг;

  • цукровий пісок – 1-12 кг


  • Приготування
    Полуниця на зиму - рецепти

    Неймовірно смачною і ароматною виходить заготовка з полуниць на зиму в сиропі. Приступаючи до її приготування, також як і в попередніх варіантах миємо й чистимо полуницю, після чого укладаємо її в емальовану або скляну ємність, пересипаючи трохи шари цукровим піском. Останній шар цукру насипаємо товстіший, закриваємо посудину з заготівлею кришкою і ставимо на добу в холодильник.
    По закінченні часу розкладаємо ягідки по скляних ємностях, заливаємо доверху сиропом, прикривають кришками і ставимо на стерилізацію в посудину з водою. Через десять хвилин від моменту повного закипання укупориваем полуницю в сиропі кришками і ставимо остигати під ковдру.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зберігати полуницю?
    Як зберігати полуницю?
    Основною проблемою, яка турбує господинь у зборі врожаю полуниці - це правила її зберігання. Щоб не виникало подібних питань, далі описані
    Як варити полуничне варення?
    Як варити полуничне варення?
    На початку літа час подбати про зимових ласощі, які саме зараз необхідно підготувати. Пропонуємо найкращі рецепти полуничного варення, розповімо, як
    Конфітюр полуничний з желатином
    Конфітюр полуничний з желатином
    Прекрасною альтернативою набридлому полуничній варенню стане дивовижний густий конфітюр, який можна без труднощів зварити самостійно, без спеціальних
    Желейное варення з полуниці
    Желейное варення з полуниці
    Прекрасний спосіб пустити в хід надлишки ягідного врожаю - зробити дивовижне желеподібне варення. Пропонуємо зробити це дивно смачне, солодке
    Як заморозити полуницю з цукром на зиму?
    Як заморозити полуницю з цукром на зиму?
    Ягоди з цукром після розморожування залишаться такими ж, як і до приміщення в морозилку - яскравими і свіжими. Заморожену полуницю можна
    Як заморозити полуницю?
    Як заморозити полуницю?
    Заморожена полуниця, придбана в магазині, має слабко виражений смак і завищену ціну, крім того, при її вирощуванні використовуються шкідливі