Як заморозити полуницю з цукром на зиму?
Полуниця - одна з найбільш корисних літніх ягід, а її смак просто незрівнянний. Єдиний її недолік - це зовсім короткий період збору врожаю. У свіжому вигляді можна недовго ласувати її прекрасним смаком, тим більше що зберігання вона не підлягає з-за примхливою, ніжною і соковитою структури. Найкращим виходом є заморожування полуниці у морозильній камері, що дозволяє вживати ягоди і готувати з них приголомшливі десерти круглий рік. Але при заморожуванні полуниця частково втрачає свою солодкість. Так як же обійти цей маленький неприємний момент. Може підсолодити цукром?
Багато хто не знають, чи можна і як правильно заморозити цілу або перетерту полуницю з цукром в холодильнику на зиму і які правильні пропорції.
Сьогодні ми детально розповімо вам про це в нашій статті, і запропонуємо найпоширеніші способи заготовок полуниць на зиму шляхом заморозки її з цукром.
Інгредієнти:
полуниця – 1 кг;
цукровий пісок – 300 - 500 р.
Приготування
Ягоди полуниці ретельно промиваємо, але недовго в холодній воді, даємо гарненько стекти, видаляємо чашолистки і подрібнюємо в пюре за допомогою блендера або м'ясорубки. Додаємо цукровий пісок, ретельно перемішуємо, розкладаємо по яткам або формочках, закриваємо їх і відправляємо в морозильну камеру. Можна також розлити полуничну масу порційно по пакетах, запечатавши їх скотчем і заморозити.
Кількість цукру при заготівлі полуниць на зиму таким способом може змінюватись в залежності від солодощі самої ягоди і ваших смакових уподобань.
Інгредієнти:
полуниця;
цукровий пісок.
Приготування
Для заморозки цілком краще брати невеликі ягоди з щільною не водянистою поверхнею. Ідеальним варіантом є полуниця, щойно зірваний з грядки. Якщо вона чиста і не має на поверхні крупинок піску або землі, то її мити не потрібно. Полежавшие ягоди більше трьох годин необхідно сполоснути у воді, так як вважається, що по закінченні цього часу починають розвиватися на поверхні бактерії.
Отже, ягідки зірвані і, при необхідності вимиті і просушені. Тепер видаляємо з них чашолистки розкладаємо по пакетах засипаємо цукром, струшуємо для того щоб покрити їм кожну ягідку, укладаємо у квадратний або прямокутний лоток і заморожуємо. Тепер можна дістати пакети з лотків і скласти в камеру вже без них. Таким чином, економиться місце у вашій морозилці.
Свіжа полуниця, заморожена з цукром на зиму таким способом, залишається ароматною і її можна використовувати для приготування різноманітних десертів.
Інгредієнти:
полуниця;
цукровий пісок.
Приготування
Ягідки суниці промиваємо у воді, просушуємо, очищаємо від чашолистків і розкладаємо по контейнерах. Окремо перетираємо дві частини полуниці з однією частиною цукру і заливаємо отриманою масою ягідки в контейнерах і відправляємо їх в морозильну камеру.
Перед використанням заготівлю повністю розморожуємо і отримуємо в результаті, як кажуть, два в одному: і цілі ягідки, які можна використовувати для десертів і випічки і рідку полуничну масу, цілком підходить для приготування фруктових коктейлів або заправок і сиропу.
Тепер ви знаєте, як правильно вибрати, підготувати і заморозити на зиму полуницю з цукром. Користуйтеся цими простими порадами, робіть заготовки і насолоджуйтеся зимовими вечорами справжнім свіжим, річним смаком.
Багато хто не знають, чи можна і як правильно заморозити цілу або перетерту полуницю з цукром в холодильнику на зиму і які правильні пропорції.
Сьогодні ми детально розповімо вам про це в нашій статті, і запропонуємо найпоширеніші способи заготовок полуниць на зиму шляхом заморозки її з цукром.
Заморожена полуниця, перетерта з цукром
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди полуниці ретельно промиваємо, але недовго в холодній воді, даємо гарненько стекти, видаляємо чашолистки і подрібнюємо в пюре за допомогою блендера або м'ясорубки. Додаємо цукровий пісок, ретельно перемішуємо, розкладаємо по яткам або формочках, закриваємо їх і відправляємо в морозильну камеру. Можна також розлити полуничну масу порційно по пакетах, запечатавши їх скотчем і заморозити.
Кількість цукру при заготівлі полуниць на зиму таким способом може змінюватись в залежності від солодощі самої ягоди і ваших смакових уподобань.
Як правильно заморозити цілу полуницю з цукром?
Інгредієнти:
Приготування
Для заморозки цілком краще брати невеликі ягоди з щільною не водянистою поверхнею. Ідеальним варіантом є полуниця, щойно зірваний з грядки. Якщо вона чиста і не має на поверхні крупинок піску або землі, то її мити не потрібно. Полежавшие ягоди більше трьох годин необхідно сполоснути у воді, так як вважається, що по закінченні цього часу починають розвиватися на поверхні бактерії.
Отже, ягідки зірвані і, при необхідності вимиті і просушені. Тепер видаляємо з них чашолистки розкладаємо по пакетах засипаємо цукром, струшуємо для того щоб покрити їм кожну ягідку, укладаємо у квадратний або прямокутний лоток і заморожуємо. Тепер можна дістати пакети з лотків і скласти в камеру вже без них. Таким чином, економиться місце у вашій морозилці.
Свіжа полуниця, заморожена з цукром на зиму таким способом, залишається ароматною і її можна використовувати для приготування різноманітних десертів.
Полуниця, заморожена в перетертої з цукром полуничної масі
Інгредієнти:
Приготування
Ягідки суниці промиваємо у воді, просушуємо, очищаємо від чашолистків і розкладаємо по контейнерах. Окремо перетираємо дві частини полуниці з однією частиною цукру і заливаємо отриманою масою ягідки в контейнерах і відправляємо їх в морозильну камеру.
Перед використанням заготівлю повністю розморожуємо і отримуємо в результаті, як кажуть, два в одному: і цілі ягідки, які можна використовувати для десертів і випічки і рідку полуничну масу, цілком підходить для приготування фруктових коктейлів або заправок і сиропу.
Тепер ви знаєте, як правильно вибрати, підготувати і заморозити на зиму полуницю з цукром. Користуйтеся цими простими порадами, робіть заготовки і насолоджуйтеся зимовими вечорами справжнім свіжим, річним смаком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот із замороженої полуниці
Заморожування ягід є одним з кращих способів збереження їх корисних властивостей. Зварені з них напої пахнуть літом, і ви в будь-який час року можете
Як заморозити полуницю?
Заморожена полуниця, придбана в магазині, має слабко виражений смак і завищену ціну, крім того, при її вирощуванні використовуються шкідливі
Як заморозити кріп на зиму?
Насичений ароматний запах і смак свіжого кропу дивним чином поєднуються майже з усіма першими і другими стравами. Існує чимало способів заморожування
Варення з полуниці з цілими ягодами
Полуничне варення у багатьох є найулюбленішим. Така домашня заготовка дозволяє всю зиму готувати десятки смачних страв. Варення з полуниці по цьому
Як заморозити перець на зиму?
Якщо ви хочете довгою зимою їсти свіжі та корисні овочі, то їх необхідно заморозити. І сьогодні ми детально розповімо, як заморозити болгарський
Компот з полуниці
Полуниця - дуже смачна ягода, яку полюбляють і діти, і дорослі. Її можна додавати в різні салати, випічку та інші десерти. А ще з неї можна