Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як заморозити полуницю з цукром на зиму?

Як заморозити полуницю з цукром на зиму?

5-07-2015, 17:46
1 306
Як заморозити полуницю з цукром на зиму?
Полуниця - одна з найбільш корисних літніх ягід, а її смак просто незрівнянний. Єдиний її недолік - це зовсім короткий період збору врожаю. У свіжому вигляді можна недовго ласувати її прекрасним смаком, тим більше що зберігання вона не підлягає з-за примхливою, ніжною і соковитою структури. Найкращим виходом є заморожування полуниці у морозильній камері, що дозволяє вживати ягоди і готувати з них приголомшливі десерти круглий рік. Але при заморожуванні полуниця частково втрачає свою солодкість. Так як же обійти цей маленький неприємний момент. Може підсолодити цукром?
Багато хто не знають, чи можна і як правильно заморозити цілу або перетерту полуницю з цукром в холодильнику на зиму і які правильні пропорції.
Сьогодні ми детально розповімо вам про це в нашій статті, і запропонуємо найпоширеніші способи заготовок полуниць на зиму шляхом заморозки її з цукром.

Заморожена полуниця, перетерта з цукром


Інгредієнти:

  • полуниця – 1 кг;

  • цукровий пісок – 300 - 500 р.


  • Приготування
    Ягоди полуниці ретельно промиваємо, але недовго в холодній воді, даємо гарненько стекти, видаляємо чашолистки і подрібнюємо в пюре за допомогою блендера або м'ясорубки. Додаємо цукровий пісок, ретельно перемішуємо, розкладаємо по яткам або формочках, закриваємо їх і відправляємо в морозильну камеру. Можна також розлити полуничну масу порційно по пакетах, запечатавши їх скотчем і заморозити.
    Кількість цукру при заготівлі полуниць на зиму таким способом може змінюватись в залежності від солодощі самої ягоди і ваших смакових уподобань.

    Як правильно заморозити цілу полуницю з цукром?


    Інгредієнти:

  • полуниця;

  • цукровий пісок.


  • Приготування
    Для заморозки цілком краще брати невеликі ягоди з щільною не водянистою поверхнею. Ідеальним варіантом є полуниця, щойно зірваний з грядки. Якщо вона чиста і не має на поверхні крупинок піску або землі, то її мити не потрібно. Полежавшие ягоди більше трьох годин необхідно сполоснути у воді, так як вважається, що по закінченні цього часу починають розвиватися на поверхні бактерії.
    Отже, ягідки зірвані і, при необхідності вимиті і просушені. Тепер видаляємо з них чашолистки розкладаємо по пакетах засипаємо цукром, струшуємо для того щоб покрити їм кожну ягідку, укладаємо у квадратний або прямокутний лоток і заморожуємо. Тепер можна дістати пакети з лотків і скласти в камеру вже без них. Таким чином, економиться місце у вашій морозилці.
    Свіжа полуниця, заморожена з цукром на зиму таким способом, залишається ароматною і її можна використовувати для приготування різноманітних десертів.

    Полуниця, заморожена в перетертої з цукром полуничної масі


    Інгредієнти:

  • полуниця;

  • цукровий пісок.


  • Приготування
    Ягідки суниці промиваємо у воді, просушуємо, очищаємо від чашолистків і розкладаємо по контейнерах.
    Як заморозити полуницю з цукром на зиму?
    Окремо перетираємо дві частини полуниці з однією частиною цукру і заливаємо отриманою масою ягідки в контейнерах і відправляємо їх в морозильну камеру.
    Перед використанням заготівлю повністю розморожуємо і отримуємо в результаті, як кажуть, два в одному: і цілі ягідки, які можна використовувати для десертів і випічки і рідку полуничну масу, цілком підходить для приготування фруктових коктейлів або заправок і сиропу.
    Тепер ви знаєте, як правильно вибрати, підготувати і заморозити на зиму полуницю з цукром. Користуйтеся цими простими порадами, робіть заготовки і насолоджуйтеся зимовими вечорами справжнім свіжим, річним смаком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот із замороженої полуниці
    Компот із замороженої полуниці
    Заморожування ягід є одним з кращих способів збереження їх корисних властивостей. Зварені з них напої пахнуть літом, і ви в будь-який час року можете
    Як заморозити полуницю?
    Як заморозити полуницю?
    Заморожена полуниця, придбана в магазині, має слабко виражений смак і завищену ціну, крім того, при її вирощуванні використовуються шкідливі
    Як заморозити кріп на зиму?
    Як заморозити кріп на зиму?
    Насичений ароматний запах і смак свіжого кропу дивним чином поєднуються майже з усіма першими і другими стравами. Існує чимало способів заморожування
    Варення з полуниці з цілими ягодами
    Варення з полуниці з цілими ягодами
    Полуничне варення у багатьох є найулюбленішим. Така домашня заготовка дозволяє всю зиму готувати десятки смачних страв. Варення з полуниці по цьому
    Як заморозити перець на зиму?
    Як заморозити перець на зиму?
    Якщо ви хочете довгою зимою їсти свіжі та корисні овочі, то їх необхідно заморозити. І сьогодні ми детально розповімо, як заморозити болгарський
    Компот з полуниці
    Компот з полуниці
    Полуниця - дуже смачна ягода, яку полюбляють і діти, і дорослі. Її можна додавати в різні салати, випічку та інші десерти. А ще з неї можна