Конфітюр полуничний - це щось середнє між варенням і джемом і готується така заготовка неодмінно з желатином або іншими желирующими добавками.
Нижче ми розповімо, як правильно зварити конфітюр полуничний з желатином і запропонуємо рецепт ласощів з лимоном.
Як приготувати густий і смачний полуничний конфітюр в домашніх умовах - рецепт з желатином
Інгредієнти: свіжа полуниця – 700 г; цукровий пісок – 700 г; желатин – 2 ст. ложки. Приготування Ідеально, якщо є можливість відібрати для приготування конфітюру невеликі стиглі ягоди. Споліскуємо полуницю під проточною холодною водою і звільняємо від чашолистків. Після цього поміщаємо ягідну масу у відповідну посудину для варіння заготовки, пересипаючи кожен шар цукром і залишаємо при кімнатних умовах для відділення соку на кілька годин або на ніч, прикривши ємність харчовою плівкою або кришкою.
Тепер замочуємо желатинові гранули в п'ятдесяти мілілітрах прокип'яченої і остиглої води. Після цього маємо посудину з полуничною масою на вогонь, прогріваємо, помішуючи, до кипіння і витримуємо при помірному кипінні протягом тридцяти хвилин. Час від часу знімаємо з поверхні заготовки образовывающуюся піну.
Тепер вводимо в полуничну масу набряклі желатинові гранули, перемішуємо спішно і інтенсивно до їх повного розчинення, ще трохи прогріваємо, але не даємо закипіти, і знімаємо з плити.
Розливаємо готовий конфітюр за завчасно простерилизованным яким зручним способом баночки, укупориваем кришками і розташовуємо до повного охолодження під ковдру.
Конфітюр полуничний з лимоном
Інгредієнти: свіжа полуниця – 700 г; цукровий пісок – 550 г; лимон – 220 г; желатин – 15 ст. ложки. Приготування Для приготування полуничного конфітюру за даним рецептом готуємо належним чином ягоди, ополоснувши їх водичкою, перебравши і позбавивши від хвостиків,
і укладаємо у відповідну посудину. Тепер в залежності від бажаної готової текстури конфітюру розбиваємо ягідну масу блендером в пюре або просто трохи помнем руками, щоб відчувалися шматочки. Засипаємо після цього ягоди цукровим піском, віджимаємо до них з лимона сік, маємо заготовку на вогні і прогріваємо, помішуючи, до кипіння. Проварюємо конфітюр при ледь помітному кипінні двадцять хвилин, після чого знімаємо з вогню й даємо постояти хвилин тридцять.
За цей час підготуємо желатин. Заливаємо його 50 мл холодної води і залишаємо на півгодини. Тепер прогріваємо желатинові гранули в мікрохвильовці або на водяній бані до повного розпускання, після чого вливаємо до полуниці. Туди ж кидаємо цедру лимона, перемішуємо і ставимо масу знову прогріватися на плиту. Як тільки з'являться перші ознаки закипання знімаємо ємність з вогню і розливаємо конфітюр з сухим стерильним скляним ємкостей. Укупориваем заготівлю прокип'яченими кришками і ставимо дном догори, поки банки повністю охолонуть.