Абрикосовий конфітюр - рецепт

Рецепт абрикосового конфітюру
Інгредієнти:
Приготування
Беремо стиглі абрикоси, промиваємо і розламуємо на половинки. Акуратно виймаємо кісточки і нарізаємо фрукти шматочками. Після цього перекладаємо в каструлю, засипаємо цукром, перемішуємо і залишаємо на 4 години або на всю ніч, щоб абрикоси дали сік. Далі ставимо посуд з фруктами на слабенький вогонь, доводимо до закипання і проварюємо 5 хвилин. Тепер залишаємо абрикосовий конфітюр остигати, а потім всипаємо пектин, розмішуємо і проварюємо 10 хвилин. Потім подрібнюємо фруктову масу блендером до однорідної консистенції і переливаємо в красиву пиалку.
Абрикосовий конфітюр на зиму - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Абрикоси промиваємо й обсушуємо, потім розрізаємо на половинки і виймаємо кісточки. Перекладаємо фрукти в каструлю, заливаємо фільтрованою водою і ставимо на повільний вогонь нагріватися. Коли рідина закипить, а абрикоси розм'якнуть, всипаємо цукор і перемішуємо. Лимон обполіскуємо, витираємо насухо, очищаємо і вичавлюємо з цитруса сік в окрему миску, а потім переливаємо його в каструлю. Варимо конфітюр 2 години, періодично знімаючи піднялася пінку. Банку добре промиваємо з содою і ошпарюємо окропом. По закінченні часу збиваємо фруктову масу блендером, переливаємо гарячий джем у підготовлену банку і закриваємо щільно кришкою.
Абрикосовий конфітюр в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Абрикоси промиваємо, перебираємо і видаляємо кісточки. Після цього засипаємо абрикоси цукром і залишаємо на 8 годин. Потім пюрируем їх заглибним блендером або перекручуємо через м'ясорубку. Переливаємо абрикосове пюре в ємність мультиварки, включаємо режим «Випічка» і чекаємо 30 хвилин, не закриваючи кришку приладу. Як тільки пюре почне булькати, вибираємо програму «Гасіння» і варимо при закритій кришці 40 хвилин. Кожні 10 хвилин помішуємо абрикоси і після звукового сигналу остуджуємо конфітюр і розкладаємо по стерилізованим банкам , щільно закриваємо кришками і стерилізуємо в духовці 15 хвилин при температурі 120 градусів.
Рецепт абрикосового конфітюру з апельсином
Інгредієнти:
Приготування
Стиглі абрикоси ретельно перебираємо, викидаємо зіпсовані плоди, промиваємо фрукти і розламуємо на половинки. Потім акуратно виймаємо кісточки і зважуємо. Апельсини обполіскуємо і, не очищаючи від цедри, нарізаємо великими кубиками. Далі викладаємо підготовлені фрукти в глибоку миску і подрібнюємо все заглибним блендером до

Рекомендуємо добрі рецепти

Абрикосовий джем в мультиварці
Щасливим власницям кухонних помічниці мультиварки, пропонуємо заготовити на зиму чудовий абрикосовий джем. Рецептів з використанням цієї диво-техніки

Абрикосовий джем з желатином
У літній сезон з абрикосів готують безліч різних заготовок. А якщо врожай вдався і все варення закрито і компоти зварені, саме час для експериментів.

Абрикосовий джем з апельсином
Як приємно часом відкрити комору і побачити достаток консервації. Особливо радує око яскраве, сонячне абрикосове варення. Пропонуємо покращити

Компот з абрикосів на зиму
Справжній компот з абрикосів відрізняється насиченим, яскравим смаком. Він здатний втамувати спрагу спекотного літа. А якщо додати додатково,

Конфітюр з груш
Конфітюр - це теж саме варення, тільки уварене до повного загусання, так що б його можна було легко намазати на тост. І сьогодні ми поговоримо про

Конфітюр з яблук
Конфітюр - це смачне ласощі, схоже на наше варення або джем. Готують його з ягід, фруктів і навіть овочів. А ми сьогодні з вами поговоримо про