Абрикосовий конфітюр - рецепт
Абрикосовий конфітюр – чудове, ніжне, смачне і ароматне ласощі, яке сподобається всій вашій родині. Його можна заготовити на зиму або відразу перекласти в пиалку і подати до столу з м'якою булочкою . А як зварити абрикосовий конфітюр ми вам зараз розповімо.
Інгредієнти:
стиглі абрикоси – 1 кг;
пектин – 1 пакетик;
цукор – 800 р.
Приготування
Беремо стиглі абрикоси, промиваємо і розламуємо на половинки. Акуратно виймаємо кісточки і нарізаємо фрукти шматочками. Після цього перекладаємо в каструлю, засипаємо цукром, перемішуємо і залишаємо на 4 години або на всю ніч, щоб абрикоси дали сік. Далі ставимо посуд з фруктами на слабенький вогонь, доводимо до закипання і проварюємо 5 хвилин. Тепер залишаємо абрикосовий конфітюр остигати, а потім всипаємо пектин, розмішуємо і проварюємо 10 хвилин. Потім подрібнюємо фруктову масу блендером до однорідної консистенції і переливаємо в красиву пиалку.
Інгредієнти:
абрикос – 1 кг;
цукор – 1 кг;
лимон – 05 шт.
Приготування
Абрикоси промиваємо й обсушуємо, потім розрізаємо на половинки і виймаємо кісточки. Перекладаємо фрукти в каструлю, заливаємо фільтрованою водою і ставимо на повільний вогонь нагріватися. Коли рідина закипить, а абрикоси розм'якнуть, всипаємо цукор і перемішуємо. Лимон обполіскуємо, витираємо насухо, очищаємо і вичавлюємо з цитруса сік в окрему миску, а потім переливаємо його в каструлю. Варимо конфітюр 2 години, періодично знімаючи піднялася пінку. Банку добре промиваємо з содою і ошпарюємо окропом. По закінченні часу збиваємо фруктову масу блендером, переливаємо гарячий джем у підготовлену банку і закриваємо щільно кришкою.
Інгредієнти:
абрикоси – 1 кг;
цукор – 800 р.
Приготування
Абрикоси промиваємо, перебираємо і видаляємо кісточки. Після цього засипаємо абрикоси цукром і залишаємо на 8 годин. Потім пюрируем їх заглибним блендером або перекручуємо через м'ясорубку. Переливаємо абрикосове пюре в ємність мультиварки, включаємо режим «Випічка» і чекаємо 30 хвилин, не закриваючи кришку приладу. Як тільки пюре почне булькати, вибираємо програму «Гасіння» і варимо при закритій кришці 40 хвилин. Кожні 10 хвилин помішуємо абрикоси і після звукового сигналу остуджуємо конфітюр і розкладаємо по стерилізованим банкам , щільно закриваємо кришками і стерилізуємо в духовці 15 хвилин при температурі 120 градусів.
Інгредієнти:
стиглі абрикоси – 5 кг;
цукор – 4 кг;
апельсин – 3 шт.
Приготування
Стиглі абрикоси ретельно перебираємо, викидаємо зіпсовані плоди, промиваємо фрукти і розламуємо на половинки. Потім акуратно виймаємо кісточки і зважуємо. Апельсини обполіскуємо і, не очищаючи від цедри, нарізаємо великими кубиками. Далі викладаємо підготовлені фрукти в глибоку миску і подрібнюємо все заглибним блендером до однорідної консистенції або перекручуємо через м'ясорубку. Перелити масу в емальовану каструлю, додаємо цукор за смаком, ретельно перемішуємо і доводимо до закипання на сильному вогні. Потім нагрів зменшуємо, знімаємо шумівкою всю пінку і проварюємо конфітюр протягом півгодини, помішуючи дерев'яною ложкою. Не гаючи часу, готуємо банки: стерилізуємо їх і обсушуємо на рушник. Далі розкладаємо фруктовий джем в тару, закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і закутуємо консервацію чимось теплим. Після охолодження переставляємо банки з конфітюром в льох і зберігаємо всю зиму.
Рецепт абрикосового конфітюру
Інгредієнти:
Приготування
Беремо стиглі абрикоси, промиваємо і розламуємо на половинки. Акуратно виймаємо кісточки і нарізаємо фрукти шматочками. Після цього перекладаємо в каструлю, засипаємо цукром, перемішуємо і залишаємо на 4 години або на всю ніч, щоб абрикоси дали сік. Далі ставимо посуд з фруктами на слабенький вогонь, доводимо до закипання і проварюємо 5 хвилин. Тепер залишаємо абрикосовий конфітюр остигати, а потім всипаємо пектин, розмішуємо і проварюємо 10 хвилин. Потім подрібнюємо фруктову масу блендером до однорідної консистенції і переливаємо в красиву пиалку.
Абрикосовий конфітюр на зиму - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Абрикоси промиваємо й обсушуємо, потім розрізаємо на половинки і виймаємо кісточки. Перекладаємо фрукти в каструлю, заливаємо фільтрованою водою і ставимо на повільний вогонь нагріватися. Коли рідина закипить, а абрикоси розм'якнуть, всипаємо цукор і перемішуємо. Лимон обполіскуємо, витираємо насухо, очищаємо і вичавлюємо з цитруса сік в окрему миску, а потім переливаємо його в каструлю. Варимо конфітюр 2 години, періодично знімаючи піднялася пінку. Банку добре промиваємо з содою і ошпарюємо окропом. По закінченні часу збиваємо фруктову масу блендером, переливаємо гарячий джем у підготовлену банку і закриваємо щільно кришкою.
Абрикосовий конфітюр в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Абрикоси промиваємо, перебираємо і видаляємо кісточки. Після цього засипаємо абрикоси цукром і залишаємо на 8 годин. Потім пюрируем їх заглибним блендером або перекручуємо через м'ясорубку. Переливаємо абрикосове пюре в ємність мультиварки, включаємо режим «Випічка» і чекаємо 30 хвилин, не закриваючи кришку приладу. Як тільки пюре почне булькати, вибираємо програму «Гасіння» і варимо при закритій кришці 40 хвилин. Кожні 10 хвилин помішуємо абрикоси і після звукового сигналу остуджуємо конфітюр і розкладаємо по стерилізованим банкам , щільно закриваємо кришками і стерилізуємо в духовці 15 хвилин при температурі 120 градусів.
Рецепт абрикосового конфітюру з апельсином
Інгредієнти:
Приготування
Стиглі абрикоси ретельно перебираємо, викидаємо зіпсовані плоди, промиваємо фрукти і розламуємо на половинки. Потім акуратно виймаємо кісточки і зважуємо. Апельсини обполіскуємо і, не очищаючи від цедри, нарізаємо великими кубиками. Далі викладаємо підготовлені фрукти в глибоку миску і подрібнюємо все заглибним блендером до однорідної консистенції або перекручуємо через м'ясорубку. Перелити масу в емальовану каструлю, додаємо цукор за смаком, ретельно перемішуємо і доводимо до закипання на сильному вогні. Потім нагрів зменшуємо, знімаємо шумівкою всю пінку і проварюємо конфітюр протягом півгодини, помішуючи дерев'яною ложкою. Не гаючи часу, готуємо банки: стерилізуємо їх і обсушуємо на рушник. Далі розкладаємо фруктовий джем в тару, закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і закутуємо консервацію чимось теплим. Після охолодження переставляємо банки з конфітюром в льох і зберігаємо всю зиму.
Рекомендуємо добрі рецепти
Абрикосовий джем в мультиварці
Щасливим власницям кухонних помічниці мультиварки, пропонуємо заготовити на зиму чудовий абрикосовий джем. Рецептів з використанням цієї диво-техніки
Абрикосовий джем з желатином
У літній сезон з абрикосів готують безліч різних заготовок. А якщо врожай вдався і все варення закрито і компоти зварені, саме час для експериментів.
Абрикосовий джем з апельсином
Як приємно часом відкрити комору і побачити достаток консервації. Особливо радує око яскраве, сонячне абрикосове варення. Пропонуємо покращити
Компот з абрикосів на зиму
Справжній компот з абрикосів відрізняється насиченим, яскравим смаком. Він здатний втамувати спрагу спекотного літа. А якщо додати додатково,
Конфітюр з груш
Конфітюр - це теж саме варення, тільки уварене до повного загусання, так що б його можна було легко намазати на тост. І сьогодні ми поговоримо про
Конфітюр з яблук
Конфітюр - це смачне ласощі, схоже на наше варення або джем. Готують його з ягід, фруктів і навіть овочів. А ми сьогодні з вами поговоримо про