Конфітюр з полуниці, на відміну від варення, виходить більш щільним, насиченим і ароматним. Головна особливість даного ласощі полягає в тому, що при його виготовленні використовується желирующее речовина. Давайте розберемося з вами, як правильно приготувати смачний конфітюр з полуниці.
Рецепт приготування конфітюру з полуниці
Інгредієнти: полуниця – 46 кг; цукор білий – 23 кг; лимонна кислота – 10-15 г; горілка – 55 мл; сіль – щіпка. Приготування Полуницю перебираємо, промиваємо і відриваємо живці. Половину цукру змішуємо з сіллю і лимонкою. Обсушену ягоду збризкуємо горілкою, а потім обсипаємо приготовленої сухою сумішшю. Перемішуємо, закриваємо кришкою і прибираємо на півдня в холодильник. Потім додаємо цукор, що залишився, викладаємо масу на середній вогонь і доводимо до закипання. Проварюємо ласощі до тих пір, поки ягідки не впадуть на дно. Далі масу охолодити, розкладаємо конфітюр з полуниці з сухим стерильним банкам і закатуємо на зиму кришками.
Конфітюр з полуниці з желатином
Інгредієнти: стигла полуниця – 15 кг; цукор білий – 12 кг; желатин харчовий – 3 ст. ложки. Приготування Полуницю перебираємо, видаляємо плодоніжки й розрізаємо на 2-3 частини. Викладаємо ягоду в чисту каструлю і засипаємо цукром. Залишаємо ласощі на кілька годин, а потім встановлюємо посуд на вогонь і після закипання уварюють протягом півгодини.
Не гаючи часу, желатин заливаємо холодною водою і залишаємо суміш для розбухання. Коли полуничне варення провариться, знімаємо посуд з вогню і акуратно вводимо желатинову масу. Далі конфітюр знову нагріваємо, але не кип'ятимо. Гарячу масу розливаємо по банках і закатуємо.
Конфітюр з полуниці в мультиварці
Інгредієнти: стигла полуниця – 35 кг; вода – 505 мл; пектин – 25 г; цукор – 3 кг. Приготування Для приготування конфітюру, полуницю складаємо в друшляк і ретельно промиваємо. Далі ягоду перебираємо, відриваємо хвостики і збиваємо блендером в пюре. Виливаємо ягідну масу в посуд мультиварки і пересипаємо дрібним цукром. Вибираємо режим «Підтримання тепла» і чекаємо, поки всі кристали розчиняться. Після цього включаємо «Випічку» і, не закриваючи кришку, проварюємо ласощі 15 хвилин. Далі кидаємо в конфітюр з полуниці пектин, засікаємо 10 хвилин і після загустіння розкладаємо його за чистим баночках.