» » Лікер з черешні в домашніх умовах – рецепт

Лікер з черешні в домашніх умовах – рецепт

Лікер з черешні в домашніх умовах – рецепт
Для приготування лікеру згодиться цілий ряд щільних фруктів і ягід. Наполягати алкоголь можна на вишні, смородину, чорниці і навіть черешні. В залежності від часу, яким ви володієте, процес настоювання може зайняти два тижні або цілих півроку. Зрозуміло, чим довше алкоголь проведе в компанії ягід, тим більше свого кольору і смаку вони встигнуть передати, а значить і тим більш насиченим вийде сам лікер. Про рецептах лікеру з черешні в домашніх умовах ми розповімо далі.

Лікер з черешні в домашніх умовах


Почнемо з базового рецепта, який передбачає наполягання горілки на ягодах з подальшим додаванням до отриманого настоянці цукру або цукрового сиропу .
Інгредієнти:

  • черешня – 530 г;

  • горілка – 760 мл;

  • цукор – 15 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати лікер з черешні, з ягід слід вийняти кісточку. Для вираженого смаку і аромату напою бажано, щоб горілка проникала безпосередньо в м'якоть плодів. Коли ягоди будуть підготовлені, їх пересипають у будь-яку скляну тару, стежачи за тим, щоб вони були розташовані один до одного дуже щільно. Залийте черешню горілкою і закрийте обрану тару кришкою. Залиште лікер в прохолоді і темряві мінімум на 2 тижні, але можна і на півроку. Час від часу тару з лікером збовтують. По завершенні обраного терміну приготування, горілку проціджують, злегка віджимаючи напитавшиеся алкоголем ягоди. Оскільки черешня солодка сама по собі, можливо, вам не захочеться додати ще цукру в напій. Так чи інакше, його кількість можна варіювати на свій смак.

    Лікер з жовтої черешні без горілки


    Замінивши жовтої черешнею звичну бордову ягоду, ви не помітите особливих змін в смаку напою, але, зрозуміло, така зміна помітно позначиться на кольорі. Золотистий лікер з жовтої черешні можна готувати не на горілці, а на добре очищеному самогоні або розведеному спирті.
    Інгредієнти:

  • жовта черешня – 730 г;

  • самогон – 365 мл;

  • вода – 145 мл;

  • цукор – 155 г;

  • паличка кориці.


  • Приготування
    Видаліть кісточки з черешні будь-яким зручним способом. Покладіть очищені ягоди в будь-яку підходящу банку і злегка розімніть. Не перетворюйте черешню в пюре, але постарайтеся порушити цілісність м'якоті, випускаючи трохи соку. Виділився сік злийте в окремий контейнер, а ягоди залийте алкоголем. Для аромату додайте паличку кориці. Можете урізноманітнити асортимент пряностей на свій розсуд.
    Розведіть цукор у теплій воді з черешневим соком і додайте отриманий сироп до напою. Наполягайте лікер не менше 10 днів, вибравши з цією метою прохолодне і темне місце. По завершенні часу настоювання процідіть напій, видаляючи ягоди і корицю, а потім перелийте його в пляшки, щільно закупорьте і зберігайте також в прохолодному місці.

    Лікер з черешні з кісточками на горілці


    Рецепт лікеру на чистій горілці ми розібрали вище, тут же пропонуємо використовувати алкогольну суміш із звичайної горілки і бренді, для того, щоб смак готового напою вийшов більш багатогранним.
    Інгредієнти:
    Лікер з черешні в домашніх умовах – рецепт


  • черешня – 730 г;

  • цукор – 230 г;

  • бренді – 235 мл;

  • горілка – 620 мл


  • Приготування
    Спершу займіться ягодами. Вимиту черешню злегка надріжте, але кісточки не виймайте. З'єднайте бренді з горілкою і цукром, після чого збовтайте суміш до розчинення цукрових кристалів. Залийте надрізані черешні отриманої алкогольної сумішшю і закрийте банку з майбутнім лікером. Залиште напій настоюватися в темному і прохолодному місці протягом місяця. Перші пару тижнів лікер слід регулярно збовтувати.
    По завершенні настоювання, лікер обережно зливають, а ягоди можна викидати.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:47
    Переглядів: 138