Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати вишневий лікер в домашніх умовах?

Як приготувати вишневий лікер в домашніх умовах?

22-09-2016, 20:47
883
Як приготувати вишневий лікер в домашніх умовах?
Єдиний недолік технології виготовлення будь-якого лікеру – тривалість приготування, процес може займати аж до півроку, але можна обмежитися і парою тижнів. Докладно про те, як приготувати вишневий лікер в домашніх умовах в нижченаведених рецептах.

Вишневий лікер в домашніх умовах на горілці


Найпопулярнішою основою для домашніх лікерів стає горілка – один з найбільш доступних і поширених алкогольних напоїв, з якого ми і вирішили почати перелік рецептів. Для лікерів краще вибрати якісну м'яку горілку, щоб її різкий смак не перебивав ягідного аромату.
Інгредієнти:

  • вишні – 530 г;

  • цукор – 420 г;

  • горілка – 560 мл


  • Приготування
    Приготування вишневого лікеру в домашніх умовах починається з вишень. Відокремте плоди від стебел і злегка надріжте, залишаючи кісточку всередині. Надріз допоможе м'якоті передати основі з горілки весь ягідний сік, а кісточка додасть аромату і благородної гірчинки.
    Виберіть суху і чисту скляну тару і всипте в неї перший шар ягід. Засипте ягоди цукром, щоб покрити. Повторіть шари, поки заповніть всю обрану ємність. Закрийте ягоди кришкою і залиште в холодильнику на добу, щоб вишні встигли пустити сік. На наступний день залийте все горілкою так, щоб повністю покрити вміст ємності. Знову закрийте банку/пляшку і залиште під прямими сонячними променями на добу. Не забувайте періодично струшувати вміст, щоб посприяти початку розчинення цукрових кристалів. По закінченні часу перенесіть банку з напоєм в прохолоду і продовжуйте час від часу струшувати.
    Вишневий лікер в домашніх умовах з кісточками буде готовий через півроку. Готовий напій проціджують, переливають в пляшки і залишають добре охолонути перед зняттям проби.

    Вишневий лікер в домашніх умовах без горілки


    Якщо ви не переносите смаку горілки, настояти вишні можна на будь-якому іншому улюбленому алкоголь. Ідеальний варіант – бурбон, який дозволить отримати напій з вираженим багатогранним смаком.
    Щоб отримати максимум вишневого смаку, вишні слід очистити від кісточки, м'якоть буде безпосередньо контактувати з алкоголем. Наповніть очищеними вишнями скляну банку і залийте все бурбоном. Залиште ємність при кімнатній температурі на місяць, періодично струшуючи. Після, процідіть напій і спробуйте лікер: якщо вишні були досить солодким, то, можливо, вам не знадобиться додавати більше цукру, в іншому випадку розведіть бурбон цукровим сиропом за смаком.

    Швидкий вишневий лікер з листям в домашніх умовах


    Швидкість – не одне з переваг приготування домашнього алкоголю, але якщо ви перебуваєте в поспіху, то значно прискорити процес допоможе додавання вишневих листя. Завдяки їм лікер насититься вишневими ароматами в рази швидше.
    Інгредієнти:
    Як приготувати вишневий лікер в домашніх умовах?

  • вишня – 320 г;

  • горілка – 420 мл;

  • вода – 320 мл;

  • вишневі листя – 30 шт.;

  • цукор – 440 р.


  • Приготування
    Очистивши вишні, помістіть в сотейник разом з листочками, засипте цукром і залийте невеликою кількістю води. Розмістіть сотейник над вогнем і залиште все проваритися протягом 10 хвилин. Готовий вишневий сироп залиште під кришкою до повного охолодження, а потім процідіть. Змішайте сироп з горілкою і охолодіть домашній вишневий лікер перед вживанням.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашній вишневий лікер - рецепт
    Домашній вишневий лікер - рецепт
    З безлічі варіантів виготовлення домашніх алкогольних напоїв, особливої уваги заслуговують різноманітні лікери. Найбільш яскравим, солодким і шалено
    Вишневий лікер в домашніх умовах – рецепт
    Вишневий лікер в домашніх умовах – рецепт
    Якщо вам вже несила варити варення з рясного вишневого врожаю, то пустіть ягоди на приготування домашніх лікерів. У цій статті ми детально опишемо,
    Лікер з черешні в домашніх умовах – рецепт
    Лікер з черешні в домашніх умовах – рецепт
    Лікер з черешні завжди виходить особливо смачним і насиченим. Пропонуємо трохи поекспериментувати з базовим рецептом цього напою і доповнити основний
    Вишневий лікер в 3-х літровій банці
    Вишневий лікер в 3-х літровій банці
    Алкогольні напої завжди виходять більш смачними і набагато пахучіше своїх виробничих аналогів. Сьогодні навчимося робити незрівнянний яскравий
    Лікер з шовковиці в домашніх умовах
    Лікер з шовковиці в домашніх умовах
    Так як шовковиця містить багато вітамінів, то і лікер з цієї ягоди виходить корисним для нашого організму. Напій виходить ароматним, насиченого
    Вишневий лікер
    Вишневий лікер
    Якщо ви любите алкогольні коктейлі, то ця стаття для вас. У ній ми розповімо про спосіб приготування вишневого лікеру та коктейлів на його основі.