Домашній вишневий лікер - рецепт
З усього асортименту ягід і фруктів вишні є найбільш переважними для приготування всіляких наливок , настоянок і лікерів, так як мають яскраво виражений смак і приголомшливий аромат. Своєрідна кислинка, притаманна ягід, особливо вигідно проявляє себе у вишневих лікерах, роблячи напій менш нудною, ніж подібні аналоги з інших ягід.
Напій можна приготувати на основі горілки або іншого спиртного з аналогічною фортецею. Але при бажанні можна і зовсім використовувати тільки воду і цукор, зменшивши таким чином фортеця лікеру.
Інгредієнти:
вишня свіжа – 21 кг;
цукровий пісок – 11 кг;
якісна горілка – 500 мл;
бутони гвоздики – 6 шт.;
паличка кориці – 10 г;
горіх мускатний – 1 шт.;
ванілін.
Приготування
Беручись за приготування в домашніх умовах вишневого лікеру, споліскуємо ягоди, даємо їм обсохнути, і виймаємо кісточки. Закладаємо ягідну масу в скляну пляшку, додавши туди ж і сік, що виділився при добуванні кісточок. Зверху кидаємо бутони гвоздики, паличку кориці і мускатний горіх, розколовши його навпіл, а також додаємо ванілін. Засипаємо в бутель зверху цукор, перев'язуємо горлечко тканинним відрізу і визначаємо в тепле, сонячне місце на десять днів. По закінченні часу вливаємо в каструльку горілку, збовтуємо вміст, знову зав'язуємо шийку тканиною і ставимо на визрівання на п'ять тижнів.
Тепер проціджуємо готовий напій, отфильтровываем його, розливаємо після цього по пляшках і прибираємо в затемнене місце.
Інгредієнти:
вишня свіжа – 21 кг;
цукровий пісок – 950 г;
вода – 240 мл
Приготування
Даний рецепт приготування лікеру передбачає використання замість горілки звичайної води. Завдяки цьому напій виходить з меншим відсотком вмісту алкоголю і скоріше нагадує традиційну наливку.
Приступаючи до приготування напою, з промитих ягід виймаємо кісточки. Укладаємо ягідну масу в трилітрову банку, пересипаючи кожен їх шар цукровим піском. Тепер доливаємо воду, натягуємо на горлечко банки гумову рукавичку з проколоті одним пальчиком або ж встановлюємо гідрозатвор. Поміщаємо заготовку на сонячне підвіконня і залишаємо до припинення бродіння, про що буде свідчити сдувшаяся рукавичка або відсутність бульбашок повітря в ємності з водою гідрозатвори.
Тепер зливаємо лікер в іншу чисту банку, даємо йому пару днів відстоятися, після чого зливаємо напій з осаду і отфильтровываем. Можна пробувати лікер відразу ж, але ідеальним його смак стане місяці після витримки в прохолодному місці.
Інгредієнти:
вишня свіжа – 07 кг;
цукровий пісок – 190 г;
якісна горілка – 500 мл;
листочки свіжої м'яти – 9 шт.;
вишневі кісточки – 10 шт.;
лимон (цедра) – 05 шт.
Приготування
З промитих вишень виймаємо кісточки, десять штук залишаємо, а решта викидаємо. Вишню злегка розтираємо товкачем, а кісточки розбиваємо молотком і кладемо все разом в скляну банку або бутель. Туди ж додаємо цукровий пісок, кидаємо листочки м'яти і лимонну цедру, після чого вливаємо горілку, прикриваємо ємність тканиною і поставити на сонце на один тиждень. По закінченні часу прибираємо заготівлю і прохолодне затемнене місце і залишаємо ще на тридцять днів. Тепер проціджуємо напій, отфильтровываем його, розливаємо по пляшках і ставимо для визрівання ще на пару місяців, після чого лікер набуває максимально насичений смак і тонкий аромат.
Напій можна приготувати на основі горілки або іншого спиртного з аналогічною фортецею. Але при бажанні можна і зовсім використовувати тільки воду і цукор, зменшивши таким чином фортеця лікеру.
Як приготувати вишневий лікер в домашніх умовах - рецепт на горілці
Інгредієнти:
Приготування
Беручись за приготування в домашніх умовах вишневого лікеру, споліскуємо ягоди, даємо їм обсохнути, і виймаємо кісточки. Закладаємо ягідну масу в скляну пляшку, додавши туди ж і сік, що виділився при добуванні кісточок. Зверху кидаємо бутони гвоздики, паличку кориці і мускатний горіх, розколовши його навпіл, а також додаємо ванілін. Засипаємо в бутель зверху цукор, перев'язуємо горлечко тканинним відрізу і визначаємо в тепле, сонячне місце на десять днів. По закінченні часу вливаємо в каструльку горілку, збовтуємо вміст, знову зав'язуємо шийку тканиною і ставимо на визрівання на п'ять тижнів.
Тепер проціджуємо готовий напій, отфильтровываем його, розливаємо після цього по пляшках і прибираємо в затемнене місце.
Швидкий вишневий лікер в домашніх умовах без горілки?
Інгредієнти:
Приготування
Даний рецепт приготування лікеру передбачає використання замість горілки звичайної води. Завдяки цьому напій виходить з меншим відсотком вмісту алкоголю і скоріше нагадує традиційну наливку.
Приступаючи до приготування напою, з промитих ягід виймаємо кісточки. Укладаємо ягідну масу в трилітрову банку, пересипаючи кожен їх шар цукровим піском. Тепер доливаємо воду, натягуємо на горлечко банки гумову рукавичку з проколоті одним пальчиком або ж встановлюємо гідрозатвор. Поміщаємо заготовку на сонячне підвіконня і залишаємо до припинення бродіння, про що буде свідчити сдувшаяся рукавичка або відсутність бульбашок повітря в ємності з водою гідрозатвори.
Тепер зливаємо лікер в іншу чисту банку, даємо йому пару днів відстоятися, після чого зливаємо напій з осаду і отфильтровываем. Можна пробувати лікер відразу ж, але ідеальним його смак стане місяці після витримки в прохолодному місці.
Вишневий лікер в домашніх умовах з кісточками і м'ятою
Інгредієнти:
Приготування
З промитих вишень виймаємо кісточки, десять штук залишаємо, а решта викидаємо. Вишню злегка розтираємо товкачем, а кісточки розбиваємо молотком і кладемо все разом в скляну банку або бутель. Туди ж додаємо цукровий пісок, кидаємо листочки м'яти і лимонну цедру, після чого вливаємо горілку, прикриваємо ємність тканиною і поставити на сонце на один тиждень. По закінченні часу прибираємо заготівлю і прохолодне затемнене місце і залишаємо ще на тридцять днів. Тепер проціджуємо напій, отфильтровываем його, розливаємо по пляшках і ставимо для визрівання ще на пару місяців, після чого лікер набуває максимально насичений смак і тонкий аромат.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вишневий лікер в домашніх умовах – рецепт
Якщо вам вже несила варити варення з рясного вишневого врожаю, то пустіть ягоди на приготування домашніх лікерів. У цій статті ми детально опишемо,
Вишневий лікер в 3-х літровій банці
Алкогольні напої завжди виходять більш смачними і набагато пахучіше своїх виробничих аналогів. Сьогодні навчимося робити незрівнянний яскравий
Кавовий лікер в домашніх умовах
Незрівнянні алкогольні напої можна готувати і власноруч, потрібно лише запастися необхідними, доступними компонентами і терпінням. Пропонуємо зробити
Полуничний лікер в домашніх умовах - рецепт приготування
Яскравий, насичений, злегка тягучий лікер спробуйте зробити з полуниці. Такий напій підкорить всіх! Його можна дегустувати не розбавляючи, а можна
Абрикосовий лікер в домашніх умовах
Домашні алкогольні напої відрізняються своїм непередаваним фруктовим ароматом, якого точно немає в магазинному продукті. Тому приготувавши напій
Малиновий лікер в домашніх умовах
Приготувати малиновий лікер в домашніх умовах зовсім не так складно, як здається спочатку. Використовуючи наші рецепти, у вас вийде солодкий напій з