З усього асортименту ягід і фруктів вишні є найбільш переважними для приготування всіляких наливок , настоянок і лікерів, так як мають яскраво виражений смак і приголомшливий аромат. Своєрідна кислинка, притаманна ягід, особливо вигідно проявляє себе у вишневих лікерах, роблячи напій менш нудною, ніж подібні аналоги з інших ягід.
Напій можна приготувати на основі горілки або іншого спиртного з аналогічною фортецею. Але при бажанні можна і зовсім використовувати тільки воду і цукор, зменшивши таким чином фортеця лікеру.
Як приготувати вишневий лікер в домашніх умовах - рецепт на горілці
Інгредієнти: вишня свіжа – 21 кг; цукровий пісок – 11 кг; якісна горілка – 500 мл; бутони гвоздики – 6 шт.; паличка кориці – 10 г; горіх мускатний – 1 шт.; ванілін. Приготування Беручись за приготування в домашніх умовах вишневого лікеру, споліскуємо ягоди, даємо їм обсохнути, і виймаємо кісточки. Закладаємо ягідну масу в скляну пляшку, додавши туди ж і сік, що виділився при добуванні кісточок. Зверху кидаємо бутони гвоздики, паличку кориці і мускатний горіх, розколовши його навпіл, а також додаємо ванілін. Засипаємо в бутель зверху цукор, перев'язуємо горлечко тканинним відрізу і визначаємо в тепле, сонячне місце на десять днів. По закінченні часу вливаємо в каструльку горілку, збовтуємо вміст, знову зав'язуємо шийку тканиною і ставимо на визрівання на п'ять тижнів.
Тепер проціджуємо готовий напій, отфильтровываем його, розливаємо після цього по пляшках і прибираємо в затемнене місце.
Швидкий вишневий лікер в домашніх умовах без горілки?
Інгредієнти: вишня свіжа – 21 кг; цукровий пісок – 950 г; вода – 240 мл Приготування Даний рецепт приготування лікеру передбачає використання замість горілки звичайної води. Завдяки цьому напій виходить з меншим відсотком вмісту алкоголю і скоріше нагадує традиційну наливку.
Приступаючи до приготування напою, з промитих ягід виймаємо кісточки. Укладаємо ягідну масу в трилітрову банку, пересипаючи кожен їх шар цукровим піском. Тепер доливаємо воду, натягуємо на горлечко банки гумову рукавичку з проколоті одним пальчиком або ж встановлюємо гідрозатвор. Поміщаємо заготовку на сонячне підвіконня і залишаємо до припинення бродіння, про що буде свідчити сдувшаяся рукавичка або відсутність бульбашок повітря в ємності з водою гідрозатвори.
Тепер зливаємо лікер в іншу чисту банку, даємо йому пару днів відстоятися, після чого зливаємо напій з осаду і отфильтровываем. Можна пробувати лікер відразу ж, але ідеальним його смак стане місяці після витримки в прохолодному місці.
Вишневий лікер в домашніх умовах з кісточками і м'ятою
Інгредієнти: вишня свіжа – 07 кг; цукровий пісок – 190 г; якісна горілка – 500 мл; листочки свіжої м'яти – 9 шт.; вишневі кісточки – 10 шт.; лимон (цедра) – 05 шт. Приготування З промитих вишень виймаємо кісточки, десять штук залишаємо, а решта викидаємо. Вишню злегка розтираємо товкачем, а кісточки розбиваємо молотком і кладемо все разом в скляну банку або бутель. Туди ж додаємо цукровий пісок, кидаємо листочки м'яти і лимонну цедру, після чого вливаємо горілку, прикриваємо ємність тканиною і поставити на сонце на один тиждень. По закінченні часу прибираємо заготівлю і прохолодне затемнене місце і залишаємо ще на тридцять днів. Тепер проціджуємо напій, отфильтровываем його, розливаємо по пляшках і ставимо для визрівання ще на пару місяців, після чого лікер набуває максимально насичений смак і тонкий аромат.