Вишневий лікер в домашніх умовах – рецепт
Рецепт вишневого лікеру в домашніх умовах до неподобства простий, займає небагато часу і зажадає вашого терпіння лише на етапі настоювання. Серед представлених далі варіацій легко вибрати вподобану.
В залежності від бажаного підсумкового смаку, в якості алкогольної основи напою ви можете використовувати горілку, коньяк або самогон. Враховуючи особливості конкретного рецепту, а саме те, що в лікері використовується не цукровий сироп, а звичайний цукор, смак алкоголю в готовому продукті буде легко відчуватися.
Інгредієнти:
горілка – 475 мл;
вишня – 235 г;
цукор – 240 р.
Приготування
Перед тим, як зробити вишневий лікер, необхідно підготувати ягоду особливим чином. Перебравши вишні і видаливши їх плодоніжки, наколіть кожну з ягід або акуратно надріжте, щоб оголити кісточку і частину м'якоті, які в майбутньому дадуть виражений смак. Підготовлені вишні пересипте в емальований посуд і покрийте шаром цукру. Не перемішуючи вміст банок, влийте в них горілку і закрийте кришками. Залиште вишневий лікер в темряві і прохолоді на 3 місяці, а по завершенні терміну обережно процідіть його через марлю зріз.
Додати готовому продукту ще більше вишневого аромату можна, якщо урізноманітнити його складу не тільки плодами, але і листям вишні. Ми вирішили піти далі і разом з вишневими листочками покласти в банку і листочки м'яти.
Інгредієнти:
вишня – 590 г;
листя вишні - 7 шт.;
гілочки м'яти – 2 шт.;
цукор – 145 г;
горілка – 520 мл
Приготування
Приготування вишневого лікеру в домашніх умовах починається з очищення від кісточки ягід. Після того, як всі кісточки будуть видалені, вишневу м'якоть розминають, а частина кісточок (приблизно з десяток) дроблять і перекладають в мішечок з марлі. Вишневу м'якоть змішують з цукром, листочками вишні і м'яти, потім заливають горілкою і залишають лікер настоюватися, попередньо щільно закривши. Перший тиждень настоювання банку з лікером повинна провести на сонці, після чого її переносять в прохолоду ще на місяць. По завершенні настоювання напій проціджують.
Альтернативою горілці може стати якісний самогон. Пропорції цього рецепта можна легко запам'ятати: на 1 кг вишні слід брати 1 кг цукру і 15 л розведеного до 40 градусів спирту.
Очищену від кісточок вишневу розімніть м'якоть в банку. Для більшого аромату частина кісточок можна також подрібнити, помістити в марлевий мішечок і залишити в ємності з вишнею. Зваріть цукровий сироп, розвівши цукор в 05 л киплячої води. Додайте остиглий сироп в банку, потім залийте спирт і закрийте ємність. Напій витримують протягом пари місяців в прохолоді.
Швидкість приготування – не головне достоїнство домашніх наливок.
Прискорюючи процес витримування, ви жертвуєте смаком і ароматом напою, але є одна з опцій, яка дозволить екстрагувати максимум властивостей ягід за мінімум часу.
Інгредієнти:
горілка – 230 мл;
коньяк – 440 мл;
цукровий сироп – 135 мл;
вишня – 540 р.
Приготування
Злегка спрессуйте ягоди, щоб порушити цілісність м'якоті і оголити кісточку. Залийте вишні цукровим сиропом і сумішшю коньяку і горілки, після чого залиште всі настоятися протягом тижня на сонці. Готовий лікер витримайте на холоді ще пару днів, проціджують і пробуйте.
Як приготувати вишневий лікер в домашніх умовах?
В залежності від бажаного підсумкового смаку, в якості алкогольної основи напою ви можете використовувати горілку, коньяк або самогон. Враховуючи особливості конкретного рецепту, а саме те, що в лікері використовується не цукровий сироп, а звичайний цукор, смак алкоголю в готовому продукті буде легко відчуватися.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити вишневий лікер, необхідно підготувати ягоду особливим чином. Перебравши вишні і видаливши їх плодоніжки, наколіть кожну з ягід або акуратно надріжте, щоб оголити кісточку і частину м'якоті, які в майбутньому дадуть виражений смак. Підготовлені вишні пересипте в емальований посуд і покрийте шаром цукру. Не перемішуючи вміст банок, влийте в них горілку і закрийте кришками. Залиште вишневий лікер в темряві і прохолоді на 3 місяці, а по завершенні терміну обережно процідіть його через марлю зріз.
Вишневий лікер з листям вишні - рецепт приготування
Додати готовому продукту ще більше вишневого аромату можна, якщо урізноманітнити його складу не тільки плодами, але і листям вишні. Ми вирішили піти далі і разом з вишневими листочками покласти в банку і листочки м'яти.
Інгредієнти:
Приготування
Приготування вишневого лікеру в домашніх умовах починається з очищення від кісточки ягід. Після того, як всі кісточки будуть видалені, вишневу м'якоть розминають, а частина кісточок (приблизно з десяток) дроблять і перекладають в мішечок з марлі. Вишневу м'якоть змішують з цукром, листочками вишні і м'яти, потім заливають горілкою і залишають лікер настоюватися, попередньо щільно закривши. Перший тиждень настоювання банку з лікером повинна провести на сонці, після чого її переносять в прохолоду ще на місяць. По завершенні настоювання напій проціджують.
Вишневий лікер в домашніх умовах без горілки
Альтернативою горілці може стати якісний самогон. Пропорції цього рецепта можна легко запам'ятати: на 1 кг вишні слід брати 1 кг цукру і 15 л розведеного до 40 градусів спирту.
Очищену від кісточок вишневу розімніть м'якоть в банку. Для більшого аромату частина кісточок можна також подрібнити, помістити в марлевий мішечок і залишити в ємності з вишнею. Зваріть цукровий сироп, розвівши цукор в 05 л киплячої води. Додайте остиглий сироп в банку, потім залийте спирт і закрийте ємність. Напій витримують протягом пари місяців в прохолоді.
Швидкий вишневий лікер в домашніх умовах
Швидкість приготування – не головне достоїнство домашніх наливок.

Інгредієнти:
Приготування
Злегка спрессуйте ягоди, щоб порушити цілісність м'якоті і оголити кісточку. Залийте вишні цукровим сиропом і сумішшю коньяку і горілки, після чого залиште всі настоятися протягом тижня на сонці. Готовий лікер витримайте на холоді ще пару днів, проціджують і пробуйте.
Рекомендуємо добрі рецепти

Домашній вишневий лікер - рецепт
З безлічі варіантів виготовлення домашніх алкогольних напоїв, особливої уваги заслуговують різноманітні лікери. Найбільш яскравим, солодким і шалено

Лікер з черешні в домашніх умовах – рецепт
Лікер з черешні завжди виходить особливо смачним і насиченим. Пропонуємо трохи поекспериментувати з базовим рецептом цього напою і доповнити основний

Як приготувати вишневий лікер в домашніх умовах?
Приготування домашнього лікеру – ще один простий спосіб утилізувати залишки багатого фруктового врожаю. Технологія приготування такого виду

Вишневий лікер в 3-х літровій банці
Алкогольні напої завжди виходять більш смачними і набагато пахучіше своїх виробничих аналогів. Сьогодні навчимося робити незрівнянний яскравий

Лікер «Лімончелло»
Лікер «Лімончелло» має яскравий насичений колір і такий самий впізнаваний смак, який сплутати з іншим напоєм, просто неможливо. І найголовніше, лікер

Вишневий лікер
Якщо ви любите алкогольні коктейлі, то ця стаття для вас. У ній ми розповімо про спосіб приготування вишневого лікеру та коктейлів на його основі.