Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лікер «Лімончелло»

Лікер «Лімончелло»

22-09-2016, 20:44
572
Лікер «Лімончелло»
Італійський лікер «Лімончелло» підкорив не тільки самих італійців, але і поціновувачів алкоголю по всьому світу. Причин тому кілька, і однією з перших, зрозуміло, є освіжаючий цитрусовий смак напою. З цього пункту випливає і обширну кількість способів його застосування: лімончелло додають в коктейлі, п'ють під час трапези або використовують як дижестив.

Італійський лікер «Лімончелло» в домашніх умовах – рецепт


Для того щоб екстрагувати з лимонів максимум смаку, горілку доведеться наполягати не менше пари місяців, тому запасіться терпінням, кількома ароматними лимонами і гарною пляшкою горілки.
Інгредієнти:

  • великі лимони – 3 шт.;

  • горілка – 490 мл;

  • цукор – 45 г;

  • вода – 115 мл;

  • лимонний сік – 115 мл


  • Приготування
    Зчистите цедру з ароматних лимонів, намагаючись не захоплювати шматочки білої м'якоті. Покладіть цедру в чисту тару і залийте горілкою. Залиште лимончелло настоюватися в прохолоді і темряві на строк від 40 до 60 днів або до тих пір, поки лимонна цедра повністю не знебарвиться. Під час настоювання ємність з горілкою необхідно щотижня струшувати.
    По завершенні терміну настоювання напою зваріть сироп , використовуючи воду, сік лимона і цукор. Коли кристали розчиняться, охолодіть і влийте сироп його в пляшку з лимончелло. Після повторного струшування залиште напій настоюватися ще на тиждень, потім процідіть і зберігайте на холоді.

    Як приготувати лікер «Лімончелло» в домашніх умовах на горілці?


    Щоб зробити смак і колір лимончелло більш різноманітним, спробуйте використовувати в основі рецепту не тільки лимонну цедру, але і інші цитрусові, наприклад, мандарини.
    Інгредієнти:

  • цедра мандарина – 8-10 шматочків;

  • цедра лимона – 6-8 шматочків;

  • вода – 715 мл;
  • Лікер «Лімончелло»

  • цукор – 380 г;

  • горілка – 740 мл


  • Приготування
    Помістіть смужки цедри в емальований посуд, залийте водою, додайте цукор і залиште все проваритися до повного розчинення кристалів. Охолоджений сироп з'єднайте з горілкою і перелийте суміш в скляну тару. Добре закупорити лимончелло, залиште напій настоятися протягом 3 місяців, щотижня струшуючи вміст.

    Як пити лікер лимончелло?


    Лимонний лікер п'ють максимально охолодженим (прямо з морозилки) чистим перед їжею або під час трапези, або використовують рецепти коктейлів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вишневий лікер в домашніх умовах – рецепт
    Вишневий лікер в домашніх умовах – рецепт
    Якщо вам вже несила варити варення з рясного вишневого врожаю, то пустіть ягоди на приготування домашніх лікерів. У цій статті ми детально опишемо,
    Лікер з черешні в домашніх умовах – рецепт
    Лікер з черешні в домашніх умовах – рецепт
    Лікер з черешні завжди виходить особливо смачним і насиченим. Пропонуємо трохи поекспериментувати з базовим рецептом цього напою і доповнити основний
    Лікер з шовковиці в домашніх умовах
    Лікер з шовковиці в домашніх умовах
    Так як шовковиця містить багато вітамінів, то і лікер з цієї ягоди виходить корисним для нашого організму. Напій виходить ароматним, насиченого
    Лімончелло – рецепт
    Лімончелло – рецепт
    Під красивим словом лимончелло ховається лимонний лікер, досить простий у приготуванні. Завдяки лимону, напій добре освіжає і збуджує апетит.
    Лімончелло в домашніх умовах
    Лімончелло в домашніх умовах
    Лімончелло - напій італійців. Але це не означає, що ви не зможете його спробувати, не поїхавши в Італію. Можна приготувати лимончелло будинку: для
    Лимонний лікер
    Лимонний лікер
    Лимонний лікер - це італійський спиртний напій, який відомий у багатьох країнах. Його можна вживати в чистому вигляді або використовувати для