» » Лімончелло – рецепт

Лімончелло – рецепт

Лімончелло – рецепт
Лімончелло – один з найбільш популярних в Італії лікерів. Лімончелло випускають промислово і готують кустарно. Домашні, ресторанні та інші кустарні рецепти лимончелло, як правило, відрізняються унікальністю.
Загальна ідея рецепту приготування лимончелло виглядає наступним чином: горілку нейтрального смаку (або харчовий спирт, змішаний з водою) наполягають на лимонній шкірці з додаванням цукру. Завдяки застосуванню технології в приготуванні лимончелло настоювання, напій навіть володіє деякими корисними властивостями за рахунок збагачення рідкої спиртової основи речовинами, що переходять з лимонної шкірки.
Лімончелло зазвичай вживають в якості аперитиву, в якості дижестива (тобто, під час їжі) або в якості освіжаючого десертного напою, а також як компонент різних коктейлів. Пити лимончелло прийнято в охолодженому вигляді з маленьких високих чарок, попередньо витриманих у морозильній камері (стандартна порція 45 мл). Іноді в лімончелло додають лід.
В Росії і на пострадянському просторі традиція пити лимончелло практично не поширена, між тим цей лимонний лікер легко зробити вдома.
Розповімо, як зробити лікеру лимончелло в домашніх умовах.
Для реалізації будь-якого з наведених рецептів потрібні свіжі стиглі лимони, бажано, щоб був спеціальний ніж для очищення овочів, їм зручно зрізати цедру (якщо ножа такого немає, скористаємося теркою).

Лімончелло на харчовому спирті – рецепт


Інгредієнти:

  • лимони середнього розміру – 8-10 шт.;

  • спирт харчової – 1 л;

  • цукор – 200-800 м (кому як подобається);

  • вода (краще бутильована їдальня) – 1-15 л.


  • Приготування
    Лимони, як правило, продають, вкриті воскової плівкою для кращого збереження, тому слід обдати їх окропом і ретельно промити спочатку гарячою, а потім холодною водою. Обсушим лимони чистою серветкою і акуратно зрізаємо з кожного цедру з допомогою овочевого ножа. Закладаємо лимонну цедру в скляну ємність (наприклад, у 3 літрову банку) і заливаємо спиртом. Закриваємо ємність.
    Варимо сироп, тобто повністю розчиняємо бажану кількість цукру в киплячій воді, що з'являється при кипінні білу піну збираємо. Проварюємо сироп протягом 3-5 хвилин, після чого остуджуємо, як мінімум, до температури 60°С. Заливаємо сироп в ємність зі спиртом і лимонною цедрою, перемішуємо і укупориваем ємність герметично. Ємність з майбутнім лимончелло тримаємо в приміщенні з плюсовою температурою, бажано, в темряві протягом 2-3 тижнів. Раз в день-два струшуємо ємність для кращого змішування і настоювання. Проціджуємо готовий лимончелло через ситечко, він готовий до вживання (краще, звичайно ж, злегка охолодити лікер або додавайте в нього лід).

    Лімончелло збагачений на горілці або на самогоні – альтернативний рецепт


    Інгредієнти:

  • лимони – 8-10 шт.;

  • горілка або якісний очищений самогон (краще подвійної перегонки по фортеці наближається до горілки або трохи міцніше) – 1 л;

  • цукор – 200-500 м;

  • вода – 200-300 мл


  • Приготування
    Лимони обдаємо окропом, промиваємо й обсушуємо серветкою. Зрізаємо з лимонів цедру овочевим ножем. Цедру закладаємо в скляну ємність і заливаємо горілкою або самогоном.
    Змішуємо цукор з киплячою водою, цілковито розчинити його.
    Лімончелло – рецепт
    Остуджуємо отриманий сироп і змішуємо зі свіжим соком 1-2 лимонів. Додаємо збагачений соком сироп в ємність з цедрою і спиртової основою. Укупориваем ємність і 2-3 тижні тримаємо в приміщенні з плюсовою температурою без прямого доступу сонячних променів. Струшуємо ємність періодично. Готовий лимончелло проціджуємо через ситечко, а якщо готували на самогоні, можна застосувати і більш серйозні фільтри, наприклад, складеної в декілька шарів чистої медичної марлі.
    Можете також злегка (тільки злегка) приправити лимончелло соком лайма, ваніллю або корицею, кардамоном, шафраном. Для холодної пори року можна додати в лимончелло разом з цедрою лимона свіжий подрібнений корінець імбиру.
    Додав: admin | 5-07-2015, 18:05
    Переглядів: 343