Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лімончелло в домашніх умовах

Лімончелло в домашніх умовах

15-03-2015, 22:20
842
Лімончелло в домашніх умовах
Як робити лимончелло (італ. limoncello) знає кожен італієць. Особливо любимо цей солодкий лікер на півдні країни, острови Капрі, Сицилії, Сардинії. Справжній лимончелло за класичним рецептом настоюється близько 3-х місяців. Проте весь процес приготування лимончелло в домашніх умовах займе не більше 2-х тижнів. Лікер, по-суті, являє собою настоянку на цедрі лимона, тому він містить багато вітаміну С. І, значить, цей заморожений промінчик сонця у вашому келиху стане не тільки нектаром для душі, але і бальзамом для тіла.

Лімончелло в домашніх умовах - рецепт


Як приготувати лимончелло? Основа нашого майбутнього лікеру - це, звичайно ж, лимони. До їх вибору відповідально підходимо - купуємо тільки у перевіреного продавця. Потрібні яскраво-жовті, гладкі, стиглі, запашні, тонкошкірі лимони.
Інгредієнти:

  • лимон - 6-10 шт. (залежить від розміру);

  • спирт етиловий (винний) харчової 96% - 500 мл;

  • цукор - 500 г;

  • вода - 650 мл


  • Приготування
    Лимони ретельно миємо (не соромимося потерти їх мочалкою для посуду), витираємо рушником. Дуже гострим ножем або спеціальною чистилкой (називається пилер) знімаємо верхній жовтий шар. Саме там містяться ефірні олії, які надають лимончелло фірмові смак і аромат. Білі волокна намагаємося не зачепити, вони додадуть лікеру непотрібну гіркоту. Таким чином, потрібно настругати приблизно 150 г цедри.
    Очищені лимони поміщаємо в герметичну упаковку і ховаємо в холодильник. Вони нам більше не знадобляться. Пустіть їх на фреші з льодом або спечіть лимонний торт. А можна лимонний сік додати в готовий лікер, якщо не любите дуже солодкі напої. В кожному італійському ресторанчику свій рецепт приготування з лимончелло власний унікальним смаком. Так що не бійтеся експериментувати.
    Цедру поміщаємо в банку, заливаємо спиртом і щільно закриваємо кришкою. Обережно, не забувайте, що спирт легко запалюється! На банку клеїмо етикетку з датою заливки і залишаємо в темному, прохолодному (пожежобезпечному) місці. Все, час пішов. Потрібно потерпіти 5-10 днів - чим довше, тим краще. А щоб не нудно було, кожен день можете струшувати банку.
    Після закінчення терміну варимо сироп. Для цього в каструлю висипаємо цукор, заливаємо кип'яченою водою і ставимо на повільний вогонь, помішуючи до повного розчинення цукру. Готовий сироп охолодити до кімнатної температури. Банку з настойкою відкриваємо і добре проціджуємо через сито. Щоб не дати спирту випаруватися, тут же вливаємо сироп, перемішуємо і, за допомогою воронки, розливаємо по красивих пляшках. Щільно закриваємо, і в той же темний комірчину ще на п'ять днів, настоюватися.
    Дотерпіли? Але це ще не все! Готовий лікер кладемо в морозилку і, приблизно через добу, домашнє лимончелло охолоне до потрібної температури.
    Лімончелло слід пити з маленьких високих стопок, які попередньо витримують у морозильній камері, щоб стінки вкрилися тонким шаром льоду. Іноді лід додають в сам лікер. Звичайно в ресторанах цей напій подають після трапези, але вдома лимончелло ви можете пити, коли побажаєте. Тільки не перестарайтеся, фортеця ликерчика близько 40%!
    До питання про градусах. Спирт вільно доступний тільки в районах крайньої Півночі. Тим же, кому не пощастило завести друзів серед фармацевтів і лікарів, допоможе вона - рідна російська горілка.

    Лімончелло на горілці


    Інгредієнти:
    Лімончелло в домашніх умовах

  • лимон - 10 шт.;

  • горілка - 1 пляшка (750 мл);

  • вода - 35 ст.;

  • цукор - 25 ст.


  • Приготування
    Як зробити лимончелло на горілці? Так само, як і на винному спирті. Чистимо лимони, наполягаємо, проціджуємо. Варимо сироп, але води і цукру кладемо менше, ніж у попередньому рецепті. Змішуємо, охолоджуємо, і вживаємо (тільки в гарній компанії!).
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Анісовий лікер
    Анісовий лікер
    Завжди приємно посидіти в дружній компанії за чарочкою і ніжного солодкого лікеру. Ми всі звикли саме до лікерів з фруктів і ягід. Але сьогодні ми
    М'ятний лікер
    М'ятний лікер
    М'ятний лікер - це міцний алкогольний напій, який неодмінно припаде до смаку, як жінкам, так і чоловікам. Давайте розберемося, як його приготувати в
    Молочний лікер
    Молочний лікер
    Якщо ви хочете побалувати себе і своїх друзів на вечірці незвичайним напоєм, тоді приготуйте молочний лікер. Він неодмінно припаде до смаку, як
    Горіховий лікер
    Горіховий лікер
    Горіховий лікер - це тягучий чорнильного кольору напій, який готували ще в середні століття. В даний час він популярний в Італії. І сьогодні ми
    Лимонний лікер
    Лимонний лікер
    Лимонний лікер - це італійський спиртний напій, який відомий у багатьох країнах. Його можна вживати в чистому вигляді або використовувати для
    Яблучний лікер в домашніх умовах
    Яблучний лікер в домашніх умовах
    Яблучний лікер - це алкогольний напій, зроблений з яблучного соку. Його можна пити як у чистому вигляді, так і використовувати для створення