Апельсинова настоянка
Домашні міцні настоянки - цікаві напої з властивостями тих продуктів, на яких наполягають спирт або горілку. Домашні настоянки можна подавати перед їжею як аперитив і як напій, супроводжуючий трапезу. Для їх приготування використовують горілку (або харчовий спирт і воду), різні фрукти, ягоди, ароматні трави і спеції, іноді додають мед або цукор.
Розповімо, як приготувати апельсинову настоянку на горілці або спирті. У приготуванні настоїв намагайтеся використовувати тільки сертифіковану горілку або харчовий спирт високої якості, адже від цього залежить не тільки смак напою, але і ваше здоров'я. Апельсини годяться будь-яких підвидів, нормального товарного виду з непорченой цілою шкіркою.
Інгредієнти:
апельсини 2-3 шт.;
горілка - 1-15 л;
цукор-пісок - 2-5 ст. ложок.
Приготування
Деякі пропонують технології з гарячим цукровим сиропом. Однак при термічній обробці розпадуться багато корисні речовини, в тому числі, і вітамін С, що міститься в апельсинах, тому кип'ятити нічого не будемо.
З апельсинів зріжемо цедру (це зручно робити спеціальним овочевим ножем), в будь-якому випадку, цедру треба подрібнити (біла ватообразная частина кірки не потрібна - вона дасть зайву гіркоту). З 1-2 апельсинів треба видавити сік (для цитрусових плодів продаються спеціальні найпростіші недорогі ручні соковижималки з робочою частиною конусної форми).
У ємності (наприклад, це скляна банка на 15-2 л) змішуємо апельсиновий сік з цукром і перемішуємо, намагаючись досягти максимального розчинення. Доливаємо горілку, перемішуємо і закатуємо або по-іншому закорковуємо герметично. Ставимо на полицю в приміщенні з плюсовою температурою (на веранду, в лоджію, у комору). У перші 3-5 днів іноді (2 рази в день) злегка струшуємо або перевертаємо банку, далі забуваємо про неї на 3 тижні. По закінченні цього часу настоянку проціджують і розливаємо в пляшки. Перед подачею апельсинову настоянку слід добре охолодити.
Зрозуміло, якщо діяти згідно з цією рецептурою в якості базової, використовуючи не тільки апельсини, але і інші цитрусові (лимон, лайм, мандарин, климентин, памело, грейпфрут та ін), їх сік і цедру в різних пропорціях, можна домагатися досить цікавих і різноманітних відтінків смаку міцних домашніх настоянок. Кількість цукру теж може значно варіювати.
Можна приготувати настоянку без соку, просто на цедрі, це справа смаку, але тоді кладемо менше цукру.
Якщо готуєте не на горілці, а на спирту, спочатку розбавте його чистою водою, можна дистильованої або їдальні бутильованої, краще без газу. Розбавляйте до потрібної пропорції (близько 40-50 % вмісту спирту), а вже потім виконуйте всі інші дії.
Розповімо, як приготувати апельсинову настоянку на горілці або спирті. У приготуванні настоїв намагайтеся використовувати тільки сертифіковану горілку або харчовий спирт високої якості, адже від цього залежить не тільки смак напою, але і ваше здоров'я. Апельсини годяться будь-яких підвидів, нормального товарного виду з непорченой цілою шкіркою.
Настоянка на горілці з апельсинів і апельсинових кірок
Інгредієнти:
Приготування
Деякі пропонують технології з гарячим цукровим сиропом. Однак при термічній обробці розпадуться багато корисні речовини, в тому числі, і вітамін С, що міститься в апельсинах, тому кип'ятити нічого не будемо.
З апельсинів зріжемо цедру (це зручно робити спеціальним овочевим ножем), в будь-якому випадку, цедру треба подрібнити (біла ватообразная частина кірки не потрібна - вона дасть зайву гіркоту). З 1-2 апельсинів треба видавити сік (для цитрусових плодів продаються спеціальні найпростіші недорогі ручні соковижималки з робочою частиною конусної форми).
У ємності (наприклад, це скляна банка на 15-2 л) змішуємо апельсиновий сік з цукром і перемішуємо, намагаючись досягти максимального розчинення. Доливаємо горілку, перемішуємо і закатуємо або по-іншому закорковуємо герметично. Ставимо на полицю в приміщенні з плюсовою температурою (на веранду, в лоджію, у комору). У перші 3-5 днів іноді (2 рази в день) злегка струшуємо або перевертаємо банку, далі забуваємо про неї на 3 тижні. По закінченні цього часу настоянку проціджують і розливаємо в пляшки. Перед подачею апельсинову настоянку слід добре охолодити.
Зрозуміло, якщо діяти згідно з цією рецептурою в якості базової, використовуючи не тільки апельсини, але і інші цитрусові (лимон, лайм, мандарин, климентин, памело, грейпфрут та ін), їх сік і цедру в різних пропорціях, можна домагатися досить цікавих і різноманітних відтінків смаку міцних домашніх настоянок. Кількість цукру теж може значно варіювати.
Можна приготувати настоянку без соку, просто на цедрі, це справа смаку, але тоді кладемо менше цукру.
Якщо готуєте не на горілці, а на спирту, спочатку розбавте його чистою водою, можна дистильованої або їдальні бутильованої, краще без газу. Розбавляйте до потрібної пропорції (близько 40-50 % вмісту спирту), а вже потім виконуйте всі інші дії.
Рекомендуємо добрі рецепти
Настоянка з журавлини на спирту
Журавлина на спирту - дуже приємний напій, який більше полюбляють жінки, ніж чоловіки. Зробити його легко, треба тільки мати під рукою пару
Наливка з журавлини на горілці
Наливку з журавлини приготувати досить просто. Для цього нам знадобиться журавлина, горілка і цукор. Ну, що ж, давайте познайомимося з простими
Настоянка з брусниці на горілці
Брусниця - це корисна і смачна ягода, широко застосовується в кулінарії. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити з неї настоянку на горілці. Зробити її
Чорнична настоянка
Настоянки на горілці або спирті були відомі ще на Русі. І сьогодні ми розповімо, як зробити корисну чорничну настойку в домашніх умовах. Такий
Настоянка з малини
Ароматний настій з малини можна приготувати зі свіжих і заморожених ягід, а також з малинового варення. Ось ми сьогодні і розглянемо докладно ці
Лимонад з апельсинів
Готовий лимонад, звичайно ж, можна просто купити в магазині. Але чи буде він корисний? Навряд чи, адже в ньому багато барвників, консервантів. Тому