Апельсинова настоянка

Розповімо, як приготувати апельсинову настоянку на горілці або спирті. У приготуванні настоїв намагайтеся використовувати тільки сертифіковану горілку або харчовий спирт високої якості, адже від цього залежить не тільки смак напою, але і ваше здоров'я. Апельсини годяться будь-яких підвидів, нормального товарного виду з непорченой цілою шкіркою.
Настоянка на горілці з апельсинів і апельсинових кірок
Інгредієнти:
Приготування
Деякі пропонують технології з гарячим цукровим сиропом. Однак при термічній обробці розпадуться багато корисні речовини, в тому числі, і вітамін С, що міститься в апельсинах, тому кип'ятити нічого не будемо.
З апельсинів зріжемо цедру (це зручно робити спеціальним овочевим ножем), в будь-якому випадку, цедру треба подрібнити (біла ватообразная частина кірки не потрібна - вона дасть зайву гіркоту). З 1-2 апельсинів треба видавити сік (для цитрусових плодів продаються спеціальні найпростіші недорогі ручні соковижималки з робочою частиною конусної форми).
У ємності (наприклад, це скляна банка на 15-2 л) змішуємо апельсиновий сік з цукром і перемішуємо, намагаючись досягти максимального розчинення. Доливаємо горілку, перемішуємо і закатуємо або по-іншому закорковуємо герметично. Ставимо на полицю в приміщенні з плюсовою температурою (на веранду, в лоджію, у комору). У перші 3-5 днів іноді (2 рази в день) злегка струшуємо або перевертаємо банку, далі забуваємо про неї на 3 тижні. По закінченні цього часу настоянку проціджують і розливаємо в пляшки. Перед подачею апельсинову настоянку слід добре охолодити.

Можна приготувати настоянку без соку, просто на цедрі, це справа смаку, але тоді кладемо менше цукру.
Якщо готуєте не на горілці, а на спирту, спочатку розбавте його чистою водою, можна дистильованої або їдальні бутильованої, краще без газу. Розбавляйте до потрібної пропорції (близько 40-50 % вмісту спирту), а вже потім виконуйте всі інші дії.
Рекомендуємо добрі рецепти

Настоянка з журавлини на спирту
Журавлина на спирту - дуже приємний напій, який більше полюбляють жінки, ніж чоловіки. Зробити його легко, треба тільки мати під рукою пару

Наливка з журавлини на горілці
Наливку з журавлини приготувати досить просто. Для цього нам знадобиться журавлина, горілка і цукор. Ну, що ж, давайте познайомимося з простими

Настоянка з брусниці на горілці
Брусниця - це корисна і смачна ягода, широко застосовується в кулінарії. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити з неї настоянку на горілці. Зробити її

Чорнична настоянка
Настоянки на горілці або спирті були відомі ще на Русі. І сьогодні ми розповімо, як зробити корисну чорничну настойку в домашніх умовах. Такий

Настоянка з малини
Ароматний настій з малини можна приготувати зі свіжих і заморожених ягід, а також з малинового варення. Ось ми сьогодні і розглянемо докладно ці

Лимонад з апельсинів
Готовий лимонад, звичайно ж, можна просто купити в магазині. Але чи буде він корисний? Навряд чи, адже в ньому багато барвників, консервантів. Тому