Італійський лікер «Лімончелло» підкорив не тільки самих італійців, але і поціновувачів алкоголю по всьому світу. Причин тому кілька, і однією з перших, зрозуміло, є освіжаючий цитрусовий смак напою. З цього пункту випливає і обширну кількість способів його застосування: лімончелло додають в коктейлі, п'ють під час трапези або використовують як дижестив.
Італійський лікер «Лімончелло» в домашніх умовах – рецепт
Для того щоб екстрагувати з лимонів максимум смаку, горілку доведеться наполягати не менше пари місяців, тому запасіться терпінням, кількома ароматними лимонами і гарною пляшкою горілки.
Інгредієнти: великі лимони – 3 шт.; горілка – 490 мл; цукор – 45 г; вода – 115 мл; лимонний сік – 115 мл Приготування Зчистите цедру з ароматних лимонів, намагаючись не захоплювати шматочки білої м'якоті. Покладіть цедру в чисту тару і залийте горілкою. Залиште лимончелло настоюватися в прохолоді і темряві на строк від 40 до 60 днів або до тих пір, поки лимонна цедра повністю не знебарвиться. Під час настоювання ємність з горілкою необхідно щотижня струшувати.
По завершенні терміну настоювання напою зваріть сироп , використовуючи воду, сік лимона і цукор. Коли кристали розчиняться, охолодіть і влийте сироп його в пляшку з лимончелло. Після повторного струшування залиште напій настоюватися ще на тиждень, потім процідіть і зберігайте на холоді.
Як приготувати лікер «Лімончелло» в домашніх умовах на горілці?
Щоб зробити смак і колір лимончелло більш різноманітним, спробуйте використовувати в основі рецепту не тільки лимонну цедру, але і інші цитрусові, наприклад, мандарини.
Інгредієнти: цедра мандарина – 8-10 шматочків; цедра лимона – 6-8 шматочків; вода – 715 мл; цукор – 380 г; горілка – 740 мл Приготування Помістіть смужки цедри в емальований посуд, залийте водою, додайте цукор і залиште все проваритися до повного розчинення кристалів. Охолоджений сироп з'єднайте з горілкою і перелийте суміш в скляну тару. Добре закупорити лимончелло, залиште напій настоятися протягом 3 місяців, щотижня струшуючи вміст.
Як пити лікер лимончелло?
Лимонний лікер п'ють максимально охолодженим (прямо з морозилки) чистим перед їжею або під час трапези, або використовують рецепти коктейлів.