Рецепт вишневого лікеру в домашніх умовах до неподобства простий, займає небагато часу і зажадає вашого терпіння лише на етапі настоювання. Серед представлених далі варіацій легко вибрати вподобану.
Як приготувати вишневий лікер в домашніх умовах?
В залежності від бажаного підсумкового смаку, в якості алкогольної основи напою ви можете використовувати горілку, коньяк або самогон. Враховуючи особливості конкретного рецепту, а саме те, що в лікері використовується не цукровий сироп, а звичайний цукор, смак алкоголю в готовому продукті буде легко відчуватися.
Інгредієнти: горілка – 475 мл; вишня – 235 г; цукор – 240 р. Приготування Перед тим, як зробити вишневий лікер, необхідно підготувати ягоду особливим чином. Перебравши вишні і видаливши їх плодоніжки, наколіть кожну з ягід або акуратно надріжте, щоб оголити кісточку і частину м'якоті, які в майбутньому дадуть виражений смак. Підготовлені вишні пересипте в емальований посуд і покрийте шаром цукру. Не перемішуючи вміст банок, влийте в них горілку і закрийте кришками. Залиште вишневий лікер в темряві і прохолоді на 3 місяці, а по завершенні терміну обережно процідіть його через марлю зріз.
Вишневий лікер з листям вишні - рецепт приготування
Додати готовому продукту ще більше вишневого аромату можна, якщо урізноманітнити його складу не тільки плодами, але і листям вишні. Ми вирішили піти далі і разом з вишневими листочками покласти в банку і листочки м'яти.
Інгредієнти: вишня – 590 г; листя вишні - 7 шт.; гілочки м'яти – 2 шт.; цукор – 145 г; горілка – 520 мл Приготування Приготування вишневого лікеру в домашніх умовах починається з очищення від кісточки ягід. Після того, як всі кісточки будуть видалені, вишневу м'якоть розминають, а частина кісточок (приблизно з десяток) дроблять і перекладають в мішечок з марлі. Вишневу м'якоть змішують з цукром, листочками вишні і м'яти, потім заливають горілкою і залишають лікер настоюватися, попередньо щільно закривши. Перший тиждень настоювання банку з лікером повинна провести на сонці, після чого її переносять в прохолоду ще на місяць. По завершенні настоювання напій проціджують.
Вишневий лікер в домашніх умовах без горілки
Альтернативою горілці може стати якісний самогон. Пропорції цього рецепта можна легко запам'ятати: на 1 кг вишні слід брати 1 кг цукру і 15 л розведеного до 40 градусів спирту.
Очищену від кісточок вишневу розімніть м'якоть в банку. Для більшого аромату частина кісточок можна також подрібнити, помістити в марлевий мішечок і залишити в ємності з вишнею. Зваріть цукровий сироп, розвівши цукор в 05 л киплячої води. Додайте остиглий сироп в банку, потім залийте спирт і закрийте ємність. Напій витримують протягом пари місяців в прохолоді.
Швидкий вишневий лікер в домашніх умовах
Швидкість приготування – не головне достоїнство домашніх наливок.
Прискорюючи процес витримування, ви жертвуєте смаком і ароматом напою, але є одна з опцій, яка дозволить екстрагувати максимум властивостей ягід за мінімум часу.
Інгредієнти: горілка – 230 мл; коньяк – 440 мл; цукровий сироп – 135 мл; вишня – 540 р. Приготування Злегка спрессуйте ягоди, щоб порушити цілісність м'якоті і оголити кісточку. Залийте вишні цукровим сиропом і сумішшю коньяку і горілки, після чого залиште всі настоятися протягом тижня на сонці. Готовий лікер витримайте на холоді ще пару днів, проціджують і пробуйте.