» » Кавовий лікер в домашніх умовах

Кавовий лікер в домашніх умовах

Кавовий лікер в домашніх умовах
Ми сьогодні розповімо, як можна приготувати вдома смачну і ароматну кавовий лікер. Весь процес створення такого напою абсолютно не обтяжливий, а результат вражає.

Як приготувати кавовий лікер в домашніх умовах - рецепт


Інгредієнти:

  • кава нерозчинний мелений сорту «Арабіка» – 210 г;

  • якісна горілка або розведений до такої ж міцності спирт – 980 мл;

  • молоко незбиране – 480 мл;

  • цукровий пісок – 14 кг;

  • очищена вода – 235 мл;

  • цукор ванільний – 2 щіпки.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування кавового лікеру, насипаємо мелену каву в бутель або скляну банку і заливаємо горілкою або розведеним спиртом. Кидаємо туди ж ванільний цукор, збовтуємо вміст ретельно, укупориваем і ставимо в захищеному від світла місці на тиждень, час від часу збовтуючи вміст. По закінченні часу отриманий настій проціджуємо, відфільтровуючи осад, після чого додаємо в рідку основу напою цукровий пісок, воду і молоко, збовтуємо добренько, знову герметично прикриваємо і визначаємо в прохолодне затемнене місце на дванадцять-тринадцять днів. Рекомендується щодня інтенсивно струшувати заготівлю напою.
    Тепер кавовий лікер необхідно ще раз процідити і додатково кілька разів відфільтрувати за допомогою ватного тампона. Отриманий напій розливаємо по пляшках і розташовуємо в підходящому для зберігання місці. Так як в напої присутній молоко, це місце має бути прохолодним (наприклад, погріб, льох або холодильник). Вжити такий лікер бажано протягом трьох місяців.

    Кавовий лікер зі згущеним молоком в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • кава нерозчинний мелений – 40 г;

  • якісна горілка або розведений до такої ж міцності спирт – 320 мл;

  • молоко згущене – 220 г;

  • цукровий пісок – 120 г;

  • очищена вода – 320 мл;
  • Кавовий лікер в домашніх умовах

  • зірочка бадьяна – 1 шт.;

  • кориця мелена – 1 щіпка;

  • ванілін – 1 щіпка.


  • Приготування
    Закип'ятимо спочатку водичку і половиною всій її порції заваримо кави. В останньому кількості води розчиняємо цукровий пісок, додавши при цьому ванілін, ставимо ємність на вогонь і після закипання проварюємо протягом однієї хвилини. Після охолодження з'єднуємо в банку ванільну солодку воду, заварену каву і горілку, додати при цьому зірочку бадьяна, бутони гвоздики і щіпку кориці, перемішуємо (струшуємо) і залишаємо в темному, тепленькому місці на двадцять чотири години, герметично укупорив.
    По закінченні часу проціджуємо, напій і отфильтровываем, після чого змішуємо його з згущеним молоком, даємо настоятися добу і можемо пробувати. Отримуємо в підсумку кавово-вершковий смак лікеру.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:46
    Переглядів: 82