Кавовий лікер
Кавовий лікер - дуже ароматний, насичений і досить міцний напій, який напевно доводилося оцінити всім шанувальникам цих лікерів. Володіючи досить різким смаком, кавовий лікер рідко вживають в чистому вигляді, частіше всього він служить основою для величезної кількості коктейлів, п'ється розбавленим, або, принаймні, з льодом. Як приготувати кавовий лікер в домашніх умовах ми розповімо в цій статті.
Інгредієнти:
вода - 4 ст.;
цукор - 4 ст.;
горілка - 2-3 ст.;
натуральна мелена кава - 1/2 ст.;
ваніль - 1 стручок.
Приготування
Ванільний стручок розрізаємо навпіл і витягаємо з нього насіння з допомогою ножа. Змішуємо ваніль з горілкою. Кількість горілки визначаємо згідно бажаної міцності напою, відповідно логічно припустити, що для більш міцного лікеру знадобиться 3 склянки горілки, для менш міцного - 2.
До горілки з ваніллю відправляємо натуральну мелену каву, гарненько перемішуємо всі інгредієнти.
Тепер настав час цукрового сиропу. У мисці змішуємо цукор і воду, ставимо все на вогонь і чекаємо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Заливаємо сироп до решти інгредієнтів. Не забувайте перевіряти солодкість напою, додаючи сироп поступово, постійно пробуючи лікер.
Тепер залишилося найскладніше - чекати 3 тижні, поки напій настоїться, після чого його слід пропустити через кавовий фільтр, а після насолоджуватися прекрасним смаком.
Як пити такий кавовий лікер? Дуже просто, досить додати до нього пару кубиків льоду і готово!
Додавання коньяку в кавовий лікер зробить напій більш ароматним і подарує йому свою «родзинку».
Інгредієнти:
мелена кава - 50 г;
коньяк - 600 мл;
вода - 600 мл;
лимонний сік - 1 ч. ложка;
цукор -250 р.
Приготування
Почнемо приготування з цукрового сиропу: цукор заливаємо половиною всієї води і ставимо на вогонь. Чекаємо, поки сироп загустіє, а кристали цукру повністю розчиняться.
Залишилася воду використовуємо для заварювання кави, який після приготування необхідно щільно закрити кришкою і настоювати близько доби. Через добу кави змішуємо з сиропом, лимонним соком і коньяком, розливаємо по пляшках і залишаємо настоятися 3 тижні.
Кавово-молочний лікер має комерційну назву «Бейліз». Цей напій відрізняється більш м'яким смаком і більшою насолодою.
Інгредієнти:
горілка - 500 мл;
розчинна кава - 1 ст. ложка;
ваніль - 1 стручок;
згущене молоко - 1 банка;
вершки (жирні) - 400 мл
Приготування
З ванільного стручка виймаємо насіння і збиваємо їх міксером зі згущеним молоком. Розчинна кава заливаємо столовою ложкою води так, щоб отримати густу пасту. Додаємо каву до згущеному молоці, знову все перемішуємо, не вимикаючи міксер, тонкою цівкою вливаємо вершки. Останній і найважливіший інгредієнт - горілка, ми змішуємо її з іншими інгредієнтами. Кавово-вершковий лікер готовий!
Тепер можна вживати напій з льодом, або приготувати коктейлі з нашим кавовим лікером, наприклад, знаменитий коктейль Б-52 .
Інгредієнти:
чистий кавовий лікер - 30 мл;
кавово-молочний лікер - 30 мл;
апельсиновий лікер «Куантро» - 30 мл
Приготування
Для цього рецепту потрібно барна, ну або на крайній випадок, звичайна ложка, і, звичайно ж, тверда рука.
В дно чарки для шотів наливаємо чистий кавовий лікер, за ним, тильній стороні ложки, тонкою цівкою доливаємо домашній «Бейліз» і наостанок, по аналогічній техніці наливаємо «Куантро». Підпалюємо коктейль перед вживанням, п'ємо через трубочку.
Рецепт Мексиканського кавового лікеру
Інгредієнти:
Приготування
Ванільний стручок розрізаємо навпіл і витягаємо з нього насіння з допомогою ножа. Змішуємо ваніль з горілкою. Кількість горілки визначаємо згідно бажаної міцності напою, відповідно логічно припустити, що для більш міцного лікеру знадобиться 3 склянки горілки, для менш міцного - 2.
До горілки з ваніллю відправляємо натуральну мелену каву, гарненько перемішуємо всі інгредієнти.
Тепер настав час цукрового сиропу. У мисці змішуємо цукор і воду, ставимо все на вогонь і чекаємо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Заливаємо сироп до решти інгредієнтів. Не забувайте перевіряти солодкість напою, додаючи сироп поступово, постійно пробуючи лікер.
Тепер залишилося найскладніше - чекати 3 тижні, поки напій настоїться, після чого його слід пропустити через кавовий фільтр, а після насолоджуватися прекрасним смаком.
Як пити такий кавовий лікер? Дуже просто, досить додати до нього пару кубиків льоду і готово!
Як зробити кавовий лікер з коньяком?
Додавання коньяку в кавовий лікер зробить напій більш ароматним і подарує йому свою «родзинку».
Інгредієнти:
Приготування
Почнемо приготування з цукрового сиропу: цукор заливаємо половиною всієї води і ставимо на вогонь. Чекаємо, поки сироп загустіє, а кристали цукру повністю розчиняться.
Залишилася воду використовуємо для заварювання кави, який після приготування необхідно щільно закрити кришкою і настоювати близько доби. Через добу кави змішуємо з сиропом, лимонним соком і коньяком, розливаємо по пляшках і залишаємо настоятися 3 тижні.
Кавово-молочний лікер
Кавово-молочний лікер має комерційну назву «Бейліз». Цей напій відрізняється більш м'яким смаком і більшою насолодою.
Інгредієнти:
Приготування
З ванільного стручка виймаємо насіння і збиваємо їх міксером зі згущеним молоком. Розчинна кава заливаємо столовою ложкою води так, щоб отримати густу пасту. Додаємо каву до згущеному молоці, знову все перемішуємо, не вимикаючи міксер, тонкою цівкою вливаємо вершки. Останній і найважливіший інгредієнт - горілка, ми змішуємо її з іншими інгредієнтами. Кавово-вершковий лікер готовий!
Тепер можна вживати напій з льодом, або приготувати коктейлі з нашим кавовим лікером, наприклад, знаменитий коктейль Б-52 .
Коктейль Б-52 з кавовим лікером
Інгредієнти:
Приготування
Для цього рецепту потрібно барна, ну або на крайній випадок, звичайна ложка, і, звичайно ж, тверда рука.
В дно чарки для шотів наливаємо чистий кавовий лікер, за ним, тильній стороні ложки, тонкою цівкою доливаємо домашній «Бейліз» і наостанок, по аналогічній техніці наливаємо «Куантро». Підпалюємо коктейль перед вживанням, п'ємо через трубочку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Полуничний лікер в домашніх умовах
Полуничний лікер є істинно жіночим напоєм. Його можна пити як самостійно, так і використовувати у вигляді добавок до коктейлів. Давайте розглянемо
Молочний лікер
Якщо ви хочете побалувати себе і своїх друзів на вечірці незвичайним напоєм, тоді приготуйте молочний лікер. Він неодмінно припаде до смаку, як
Лимонний лікер
Лимонний лікер - це італійський спиртний напій, який відомий у багатьох країнах. Його можна вживати в чистому вигляді або використовувати для
Яблучний лікер в домашніх умовах
Яблучний лікер - це алкогольний напій, зроблений з яблучного соку. Його можна пити як у чистому вигляді, так і використовувати для створення
Вершковий лікер в домашніх умовах
Вершковий лікер в домашніх умовах не складе труднощів приготувати, та інгредієнти для нього потрібні найпростіші. Його можна пити як у чистому
Шоколадний лікер в домашніх умовах
Шоколадний лікер - це прекрасна основа для смачних десертів і дивовижних коктейлів. Але його можна вживати в чистому вигляді, додавши кілька кубиків