Ми сьогодні розповімо, як можна приготувати вдома смачну і ароматну кавовий лікер. Весь процес створення такого напою абсолютно не обтяжливий, а результат вражає.
Як приготувати кавовий лікер в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти: кава нерозчинний мелений сорту «Арабіка» – 210 г; якісна горілка або розведений до такої ж міцності спирт – 980 мл; молоко незбиране – 480 мл; цукровий пісок – 14 кг; очищена вода – 235 мл; цукор ванільний – 2 щіпки. Приготування Приступаючи до приготування кавового лікеру, насипаємо мелену каву в бутель або скляну банку і заливаємо горілкою або розведеним спиртом. Кидаємо туди ж ванільний цукор, збовтуємо вміст ретельно, укупориваем і ставимо в захищеному від світла місці на тиждень, час від часу збовтуючи вміст. По закінченні часу отриманий настій проціджуємо, відфільтровуючи осад, після чого додаємо в рідку основу напою цукровий пісок, воду і молоко, збовтуємо добренько, знову герметично прикриваємо і визначаємо в прохолодне затемнене місце на дванадцять-тринадцять днів. Рекомендується щодня інтенсивно струшувати заготівлю напою.
Тепер кавовий лікер необхідно ще раз процідити і додатково кілька разів відфільтрувати за допомогою ватного тампона. Отриманий напій розливаємо по пляшках і розташовуємо в підходящому для зберігання місці. Так як в напої присутній молоко, це місце має бути прохолодним (наприклад, погріб, льох або холодильник). Вжити такий лікер бажано протягом трьох місяців.
Кавовий лікер зі згущеним молоком в домашніх умовах
Інгредієнти: кава нерозчинний мелений – 40 г; якісна горілка або розведений до такої ж міцності спирт – 320 мл; молоко згущене – 220 г; цукровий пісок – 120 г; очищена вода – 320 мл; зірочка бадьяна – 1 шт.; кориця мелена – 1 щіпка; ванілін – 1 щіпка. Приготування Закип'ятимо спочатку водичку і половиною всій її порції заваримо кави. В останньому кількості води розчиняємо цукровий пісок, додавши при цьому ванілін, ставимо ємність на вогонь і після закипання проварюємо протягом однієї хвилини. Після охолодження з'єднуємо в банку ванільну солодку воду, заварену каву і горілку, додати при цьому зірочку бадьяна, бутони гвоздики і щіпку кориці, перемішуємо (струшуємо) і залишаємо в темному, тепленькому місці на двадцять чотири години, герметично укупорив.
По закінченні часу проціджуємо, напій і отфильтровываем, після чого змішуємо його з згущеним молоком, даємо настоятися добу і можемо пробувати. Отримуємо в підсумку кавово-вершковий смак лікеру.