Лікер в домашніх умовах
Виготовлення лікеру в домашніх умовах – зовсім не складне завдання. І літо – саме час для цього, адже як раз зараз багато ягід та інших продуктів, з яких напій виходить просто чудовим. Як приготувати лікер в домашніх умовах, дізнаєтеся з цієї статті.
Як зробити полуничний лікер в домашніх умовах?
Інгредієнти:
свіжа полуниця – 900 г;
горілка – 900 мл;
очищена вода – 450 мл;
пісок цукровий – 800 р.
Приготування
Свіжу полуницю перебираємо, добре миємо й видаляємо плодоніжки. Ріжемо ягідки навпіл і поміщаємо їх у банку. Зверху заливаємо горілкою і закриваємо щільно кришкою. Ягоди повинні бути приблизно на 3 см покриті рідиною. Залишаємо банку прямо на підвіконні, щоб падав сонячне світло, і витримуємо близько 15 днів. Потім настій проціджують, а рідку частину ще фільтруємо через марлю, складену в 3 шари.
Всипаємо цукор у воду, даємо закипіти, і проварюємо близько 5 хвилин, знімаючи пінку. Потім охолоджуємо сироп. З'єднуємо полуничний настій з сиропом і розливаємо напій по ємностях. Прибираємо на тиждень в темне місце. А потім вже його можна вживати. Зберігається такий лікер до 2 років, але обов'язково в холоді.
Як приготувати вишневий лікер в домашніх умовах?
Інгредієнти:
вишня – 600 г;
горілка – 1 літр;
цукор – 450 р.
Приготування
Вишню моєму і видаляємо плодоніжки. Кожну ягідку проколюємо зубочисткою або надрізаємо, щоб здалася кісточка. Висипаємо ягоди в банку, а зверху всипаємо цукор. Струшувати і перемішувати ємність при цьому не треба. Заливаємо зверху горілкою. Щільно укупориваем банку кришкою і даємо настоятися близько 3 тижнів. Потім фільтруємо напій через марлю, складену в кілька разів, і розливаємо по підготовленим ємкостей.
М'ятний лікер в домашніх умовах – рецепт
Інгредієнти:
м'ята свіжа – 25 склянки;
цукровий пісок – 200 г;
горілка – 450 мл;
очищена вода – 100 мл
Приготування
Листочки м'яти в склянці повинні бути злегка утрамбовано. Потім поміщаємо м'яту в банку і зверху вливаємо горілку. В темному місці залишаємо на 2 тижні. При цьому баночку потрібно періодично струшувати. З цукру і води готуємо сироп. Потім охолоджуємо. Горілку з м'ятою проціджуємо, вливаємо охолоджений сироп і перемішуємо. Розливаємо по відповідним ємкостей і укупориваем. Зберігати напій потрібно у прохолодному місці.
Кавовий лікер в домашніх умовах – рецепт
Інгредієнти:
молоко – 2 склянки;
мелена кава нерозчинний – 200 г;
очищена вода – 200 мл;
цукровий пісок – 12 кг;
цукор ванільний – щіпка;
горілка – 900 мл.
Приготування
Для даного кавового лікеру особливо добре підходить трохи обсмажений свіжозмелену каву. Особливо гарний у даному випадку сорт «Арабіка». Отже, кави з додаванням ваніліну заливаємо горілкою, закриваємо кришкою і даємо настоятися близько тижня в темному теплому місці, іноді збовтуючи. Потім суміш проціджують. В отриманий настій додаємо молоко, цукор і воду. Банку щільно закриваємо і на 10 днів прибираємо в холод. При цьому періодично баночку потрібно струшувати. Тепер фільтруємо отриманий лікер через марлю з ватою. Розливаємо лікер по ємностей і укупориваем.
Лікер з пелюсток троянд в домашніх умовах
Інгредієнти:
пелюстки троянд – 300 г;
очищена вода – 750 мл;
горілка – 500 мл;
лимон великого розміру – 1 шт.;
цукровий пісок – 1 кг.
Приготування
Пелюстки троянд розтираємо зі склянкою цукру. Додаємо сік лимона. Поміщаємо масу в банку і в холодному місці залишаємо на 3 дні. Потім варимо сироп з води і цукру, що залишився. Остуджуємо його, заливаємо пелюстки троянд і знову прибираємо в холод приблизно на 10 днів. Потім проціджуємо, вливаємо горілку, розливаємо по ємностей і даємо ще деньок постояти. Після цього напій готовий до подачі!
Як зробити полуничний лікер в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Свіжу полуницю перебираємо, добре миємо й видаляємо плодоніжки. Ріжемо ягідки навпіл і поміщаємо їх у банку. Зверху заливаємо горілкою і закриваємо щільно кришкою. Ягоди повинні бути приблизно на 3 см покриті рідиною. Залишаємо банку прямо на підвіконні, щоб падав сонячне світло, і витримуємо близько 15 днів. Потім настій проціджують, а рідку частину ще фільтруємо через марлю, складену в 3 шари.
Всипаємо цукор у воду, даємо закипіти, і проварюємо близько 5 хвилин, знімаючи пінку. Потім охолоджуємо сироп. З'єднуємо полуничний настій з сиропом і розливаємо напій по ємностях. Прибираємо на тиждень в темне місце. А потім вже його можна вживати. Зберігається такий лікер до 2 років, але обов'язково в холоді.
Як приготувати вишневий лікер в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Вишню моєму і видаляємо плодоніжки. Кожну ягідку проколюємо зубочисткою або надрізаємо, щоб здалася кісточка. Висипаємо ягоди в банку, а зверху всипаємо цукор. Струшувати і перемішувати ємність при цьому не треба. Заливаємо зверху горілкою. Щільно укупориваем банку кришкою і даємо настоятися близько 3 тижнів. Потім фільтруємо напій через марлю, складену в кілька разів, і розливаємо по підготовленим ємкостей.
М'ятний лікер в домашніх умовах – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Листочки м'яти в склянці повинні бути злегка утрамбовано. Потім поміщаємо м'яту в банку і зверху вливаємо горілку. В темному місці залишаємо на 2 тижні. При цьому баночку потрібно періодично струшувати. З цукру і води готуємо сироп. Потім охолоджуємо. Горілку з м'ятою проціджуємо, вливаємо охолоджений сироп і перемішуємо. Розливаємо по відповідним ємкостей і укупориваем. Зберігати напій потрібно у прохолодному місці.
Кавовий лікер в домашніх умовах – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для даного кавового лікеру особливо добре підходить трохи обсмажений свіжозмелену каву. Особливо гарний у даному випадку сорт «Арабіка». Отже, кави з додаванням ваніліну заливаємо горілкою, закриваємо кришкою і даємо настоятися близько тижня в темному теплому місці, іноді збовтуючи. Потім суміш проціджують. В отриманий настій додаємо молоко, цукор і воду. Банку щільно закриваємо і на 10 днів прибираємо в холод. При цьому періодично баночку потрібно струшувати. Тепер фільтруємо отриманий лікер через марлю з ватою. Розливаємо лікер по ємностей і укупориваем.
Лікер з пелюсток троянд в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Пелюстки троянд розтираємо зі склянкою цукру. Додаємо сік лимона. Поміщаємо масу в банку і в холодному місці залишаємо на 3 дні. Потім варимо сироп з води і цукру, що залишився. Остуджуємо його, заливаємо пелюстки троянд і знову прибираємо в холод приблизно на 10 днів. Потім проціджуємо, вливаємо горілку, розливаємо по ємностей і даємо ще деньок постояти. Після цього напій готовий до подачі!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити коньяк в домашніх умовах?
З безлічі домашніх міцних напоїв, слід зазначити коньяк. Хоча його рецептура, смак, аромат і інші достоїнства далекі від оригіналу, все ж він
Кавовий лікер в домашніх умовах
Незрівнянні алкогольні напої можна готувати і власноруч, потрібно лише запастися необхідними, доступними компонентами і терпінням. Пропонуємо зробити
Полуничний лікер в домашніх умовах - рецепт приготування
Яскравий, насичений, злегка тягучий лікер спробуйте зробити з полуниці. Такий напій підкорить всіх! Його можна дегустувати не розбавляючи, а можна
Малиновий лікер на горілці
Шалено смачними виходять домашні лікери. Їх колір, аромат настільки насичені, що підкорюють кожного любителя подібних напоїв. Прекрасний варіант
Виготовлення лікеру в домашніх умовах
Здивуйте гостей дивно смачним алкогольним напоєм, який самі зробите за нашими рецептами. Далі підкажемо декілька різних рецептів дивно смачного,
Малиновий лікер в домашніх умовах
Приготувати малиновий лікер в домашніх умовах зовсім не так складно, як здається спочатку. Використовуючи наші рецепти, у вас вийде солодкий напій з