Єдиний недолік технології виготовлення будь-якого лікеру – тривалість приготування, процес може займати аж до півроку, але можна обмежитися і парою тижнів. Докладно про те, як приготувати вишневий лікер в домашніх умовах в нижченаведених рецептах.
Вишневий лікер в домашніх умовах на горілці
Найпопулярнішою основою для домашніх лікерів стає горілка – один з найбільш доступних і поширених алкогольних напоїв, з якого ми і вирішили почати перелік рецептів. Для лікерів краще вибрати якісну м'яку горілку, щоб її різкий смак не перебивав ягідного аромату.
Інгредієнти: вишні – 530 г; цукор – 420 г; горілка – 560 мл Приготування Приготування вишневого лікеру в домашніх умовах починається з вишень. Відокремте плоди від стебел і злегка надріжте, залишаючи кісточку всередині. Надріз допоможе м'якоті передати основі з горілки весь ягідний сік, а кісточка додасть аромату і благородної гірчинки.
Виберіть суху і чисту скляну тару і всипте в неї перший шар ягід. Засипте ягоди цукром, щоб покрити. Повторіть шари, поки заповніть всю обрану ємність. Закрийте ягоди кришкою і залиште в холодильнику на добу, щоб вишні встигли пустити сік. На наступний день залийте все горілкою так, щоб повністю покрити вміст ємності. Знову закрийте банку/пляшку і залиште під прямими сонячними променями на добу. Не забувайте періодично струшувати вміст, щоб посприяти початку розчинення цукрових кристалів. По закінченні часу перенесіть банку з напоєм в прохолоду і продовжуйте час від часу струшувати.
Вишневий лікер в домашніх умовах з кісточками буде готовий через півроку. Готовий напій проціджують, переливають в пляшки і залишають добре охолонути перед зняттям проби.
Вишневий лікер в домашніх умовах без горілки
Якщо ви не переносите смаку горілки, настояти вишні можна на будь-якому іншому улюбленому алкоголь. Ідеальний варіант – бурбон, який дозволить отримати напій з вираженим багатогранним смаком.
Щоб отримати максимум вишневого смаку, вишні слід очистити від кісточки, м'якоть буде безпосередньо контактувати з алкоголем. Наповніть очищеними вишнями скляну банку і залийте все бурбоном. Залиште ємність при кімнатній температурі на місяць, періодично струшуючи. Після, процідіть напій і спробуйте лікер: якщо вишні були досить солодким, то, можливо, вам не знадобиться додавати більше цукру, в іншому випадку розведіть бурбон цукровим сиропом за смаком.
Швидкий вишневий лікер з листям в домашніх умовах
Швидкість – не одне з переваг приготування домашнього алкоголю, але якщо ви перебуваєте в поспіху, то значно прискорити процес допоможе додавання вишневих листя. Завдяки їм лікер насититься вишневими ароматами в рази швидше.
Інгредієнти: вишня – 320 г; горілка – 420 мл; вода – 320 мл; вишневі листя – 30 шт.; цукор – 440 р. Приготування Очистивши вишні, помістіть в сотейник разом з листочками, засипте цукром і залийте невеликою кількістю води. Розмістіть сотейник над вогнем і залиште все проваритися протягом 10 хвилин. Готовий вишневий сироп залиште під кришкою до повного охолодження, а потім процідіть. Змішайте сироп з горілкою і охолодіть домашній вишневий лікер перед вживанням.