Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Помідори по-корейськи

Помідори по-корейськи

4-01-2015, 21:21
4 644
Помідори по-корейськи
Корейська кухня славиться своєю різноманітністю і незвичайними підходами до приготування різних страв. В цілому, корейська їжа досить гостра, у приготуванні використовуються прянощі, особливо червоний перець (завезений португальцями тільки в XVI столітті), що допомагає довше зберігати продукти в теплому і вологому кліматі. Завдяки використанню перцю багато корейські страви мають характерні червоно-оранжеві відтінки. Також широко використовується часник і соєві соуси. У корейських кулінарних традиціях широко представлені гострі овочеві закуски, зокрема, закуски з помідорів. Томати по-корейськи в різних варіантах: червоні стиглі, рожеві, жовті і зелені - будуть хорошою альтернативою страв нашого звичного повсякденного меню.
Навчившись готувати помідори по-корейськи, ви зможете здивувати гостей і своїх домашніх. Легкі пряні салати з помідорів по-корейськи підійдуть для розподілу вечірок в азіатському стилі і будуть дуже доречні на буденному столі в теплу пору року.

Помідори по-корейськи - рецепт


Ця закуска має гостро-кисло-солодкий смак. Можна приготувати її заздалегідь побільше, помістити в холодильник і, до приходу з роботи або появи нежданих гостей у вас вже буде що поставити на стіл для початку. В ідеалі сіль і кунжутне масло варто купити в азіатській лавці, у відділі супермаркету або на азіатському продуктовому ринку.
Інгредієнти:

  • помідори стиглі - 2 кг;

  • перець солодкий різних кольорів - 4 шт.;

  • перець червоний гострий - 1-2 шт.;

  • часник - 8-12 зубчиків;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • олія кунжутна - 4 ст. ложки;

  • оцет 6 або 9% - 1 ст. ложка;

  • свіжонатертий корінь хрону - 1 ст. ложка;

  • зелень різна (кріп, петрушка та ін).


  • Приготування
    Солодкий і гіркий перець гострий, а також часник перемелем на м'ясорубці. До цієї суміші додамо цукор, масло, сіль, оцет і подрібнену ножем зелень. Ретельно перемішати.
    Помідори вимиємо, поріжемо на шматочки, якщо помідори невеликі, то досить розрізати кожен томат навпіл або на 4 частини, хрест-навхрест.
    У банку відповідного розміру або контейнер покладемо на дно тертий хрін, зверху - шар помідорів і поллємо заливкою. Потім покладемо наступний шар і знову заллємо. В принципі, можна просто викласти помідори і полити зверху заливкою. Закриваємо ємність герметично кришкою і поміщаємо в холодильник. Час від часу перевертаємо її. Через 8-12 годин закуска готова.

    Зелені помідори по-корейськи


    Інгредієнти (на 2 літри):

  • помідори зелені дрібні - 2 кг;

  • цибуля ріпчаста - 3-5 шт.;

  • солодкий перець - 4-5 шт.;

  • перець, гострий свіжий - 2 шт., червоний та зелений;

  • часник - 12-16 зубчиків;


  • Для маринаду:

  • рослинна олія - 30 мл;

  • цукор - 2-4 столових ложки;

  • сіль - 2-4 столових ложки;

  • вода - близько 800 мл;

  • зелень різна зі стеблами.


  • Приготування
    Помідори по-корейськи

    На дно банки кладемо зелень. Зверху - чисто вимиті овочі: цибулю, нарізану кільцями, перець - четвертинками, помідори, проколоті зубочисткою у кількох місцях, часник і гострий перець - цілком. Кип'ятимо воду і додаємо масло, сіль, цукор, оцет. Сіль і цукор мають розчинитися повністю. Заливаємо гарячим маринадом вміст банки. Стерилізуємо протягом 10 хвилин, закручуємо і перевертаємо. Накриваємо теплою ковдрою.
    Смак буде особливим.
    Порадувати себе і близьких можна і іншими рецептами овочів, приготованих по-корейськи: капустою білоголовою , кольоровий , пекінської або морквою .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринована морква
    Маринована морква
    Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
    Квашені помідори
    Квашені помідори
    Квашені помідори особливо доречні в холодну пору, однак для того, щоб вони встигли до похолодання, про приготуванні необхідно подбати вже зараз. У
    Огірки по-корейськи
    Огірки по-корейськи
    Овочі по-корейськи завоювали популярність у всьому світі. Ми з задоволенням їмо їх в якості закуски або добавки до основної страви. І приготувати їх
    Печериці по-корейськи
    Печериці по-корейськи
    Корейська кухня, пряна і гостра, відрізняється характерним оригінальним підходом до приготування різних національних страв з широким використанням
    Селера по-корейськи
    Селера по-корейськи
    Селера - корисна рослина, що володіє негативною калорійністю. Вживаючи цей продукт, ми витрачаємо більше калорій на його перетравлення, ніж одержуємо
    Кабачки по-корейськи - рецепти
    Кабачки по-корейськи - рецепти
    Корейські страви вже давно присутні на наших столах. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами, як смачно приготувати кабачки по-корейськи.