Огірки по-корейськи
Літо - сезон овочів і фруктів. Це жаркий час, коли сучасні господині не сидять без діла. Соління і консервація - чудовий додаток до столу взимку. У цю холодну пору ми, як ніколи, потребуємо додаткового джерела вітамінів. Підняти імунітет, захистити себе і близьких від нежданої застуди допоможуть мариновані і консервовані овочі. Вони надовго зберігають свої корисні властивості, і тому так цінуються багатьма. Огірки по-корейськи є одним з таких страв.
Якщо хочеться порадувати гостей і близьких смачними огірочками, а солоні і мариновані набридли, приготуйте огірки по-корейськи на зиму. Як правило, корейська кухня відрізняється ароматними спеціями та гострими стравами. Любителям пікантного смаку цей простий, і в той же час незвичайний, рецепт як приготувати огірки по-корейськи, доведеться по душі.
Інгредієнти:
огірки - 4 кг;
морква - 1 кг;
рослинне масло - 1 склянку;
соєвий соус - 2 столових ложки;
9 % оцет - 1 склянка;
цукор - 1 склянка;
сіль - 100 г;
часник - 3-4 зубчики;
гостра приправа для корейської моркви - 15 р.
Приготування
Законсервувати гострі огірки по-корейськи зовсім нескладно.
Огірки добре промити під проточною водою, обрізати кінчики. Порізати їх на 8 часточок, потім розрізати поперек ще на дві-три частини (залежно від розмірів овоча). Отримаємо невеликі брусочки. Моркву почистити і натерти на спеціальній тертці для салатів по-корейські. Часник почистити і дрібно порізати (можна пропустити через спеціальний прес).
Приготувати маринад. Для цього змішати рослинне масло з соєвим соусом, оцтом, цукром і сіллю.
Огірки та моркву скласти в миску, додати спеціальну приправу для моркви по-корейськи, часник і добре перемішати. Залити приготовленим маринадом і все ретельно перемішати ще раз. Залишити отриману суміш мінімум на 5 годин (можна залишити на добу в холодильник ставити не потрібно). Готові мариновані огірки по-корейськи розкласти в невеликі стерилізовані банки (05-1 літр), накрити кришками і стерилізувати протягом 10-15 хвилин. Банки закатати і укутати до повного охолодження. Ось і готові огірки по-корейськи. Рецепт, як бачите, досить простий і не вимагає спеціальної кулінарної підготовки і складних складових.
Влітку до святкового столу можна приготувати свіжі огірки по-корейськи. Ця легка закуска в приготуванні трохи відрізняється від консервованого аналога.
Інгредієнти:
огірки - 1 кг;
сіль - 1 чайна ложка;
рослинне масло - 5 столових ложок;
оцет - 2 столові ложки;
соєвий соус - 2 столових ложки;
кунжут - 1 столова ложка.
Для яннема:
часник - 4 зубчики;
червоний перець - 1/4 чайної ложки.
Приготування
Рецепт салату огірки по-корейськи дуже простий. Огірки порізати дольками, як у першому варіанті, посолити всій сіллю, ретельно перемішати і відставити на 30 хвилин. У цей час приготувати заправку для салату. Насіння кунжуту злегка підсмажити, можна для цього поставити в мікрохвильову піч на 1-2 хвилини або у розігріте на сковороді рослинне масло додати кунжут і помішуючи підсмажити до золотистого кольору. У кунжут влити оцет, додати соєвий соус, цукор. Додати В заправку яннем, приготовлений з суміші червоного перцю і часнику, це традиційна суміш, використовувана в корейській кухні. Добре все перемішати до однорідної маси, поки цукор і яннем повністю не розчиняться.
Злити, утворену в огірках воду і додати заправку. За бажанням в салат можна додати нарізану півкільцями цибулю. Суміш перемішати і поставити в холодильник.
Салат з огірків по-корейськи добре поєднується з другими стравами, але може виступати і в ролі окремої закуски.
Також по-корейськи можна приготувати і інші овочі: морква , білокачанну капусту , цвітну капусту або помідори .
Якщо хочеться порадувати гостей і близьких смачними огірочками, а солоні і мариновані набридли, приготуйте огірки по-корейськи на зиму. Як правило, корейська кухня відрізняється ароматними спеціями та гострими стравами. Любителям пікантного смаку цей простий, і в той же час незвичайний, рецепт як приготувати огірки по-корейськи, доведеться по душі.
Огірки по-корейськи - рецепт № 1
Інгредієнти:
Приготування
Законсервувати гострі огірки по-корейськи зовсім нескладно.
Огірки добре промити під проточною водою, обрізати кінчики. Порізати їх на 8 часточок, потім розрізати поперек ще на дві-три частини (залежно від розмірів овоча). Отримаємо невеликі брусочки. Моркву почистити і натерти на спеціальній тертці для салатів по-корейські. Часник почистити і дрібно порізати (можна пропустити через спеціальний прес).
Приготувати маринад. Для цього змішати рослинне масло з соєвим соусом, оцтом, цукром і сіллю.
Огірки та моркву скласти в миску, додати спеціальну приправу для моркви по-корейськи, часник і добре перемішати. Залити приготовленим маринадом і все ретельно перемішати ще раз. Залишити отриману суміш мінімум на 5 годин (можна залишити на добу в холодильник ставити не потрібно). Готові мариновані огірки по-корейськи розкласти в невеликі стерилізовані банки (05-1 літр), накрити кришками і стерилізувати протягом 10-15 хвилин. Банки закатати і укутати до повного охолодження. Ось і готові огірки по-корейськи. Рецепт, як бачите, досить простий і не вимагає спеціальної кулінарної підготовки і складних складових.
Огірки по-корейськи - рецепт № 2
Влітку до святкового столу можна приготувати свіжі огірки по-корейськи. Ця легка закуска в приготуванні трохи відрізняється від консервованого аналога.
Інгредієнти:
Для яннема:
Приготування
Рецепт салату огірки по-корейськи дуже простий. Огірки порізати дольками, як у першому варіанті, посолити всій сіллю, ретельно перемішати і відставити на 30 хвилин. У цей час приготувати заправку для салату. Насіння кунжуту злегка підсмажити, можна для цього поставити в мікрохвильову піч на 1-2 хвилини або у розігріте на сковороді рослинне масло додати кунжут і помішуючи підсмажити до золотистого кольору. У кунжут влити оцет, додати соєвий соус, цукор. Додати В заправку яннем, приготовлений з суміші червоного перцю і часнику, це традиційна суміш, використовувана в корейській кухні. Добре все перемішати до однорідної маси, поки цукор і яннем повністю не розчиняться.
Злити, утворену в огірках воду і додати заправку. За бажанням в салат можна додати нарізану півкільцями цибулю. Суміш перемішати і поставити в холодильник.
Салат з огірків по-корейськи добре поєднується з другими стравами, але може виступати і в ролі окремої закуски.
Також по-корейськи можна приготувати і інші овочі: морква , білокачанну капусту , цвітну капусту або помідори .
Рекомендуємо добрі рецепти
Огірки з кунжутом
Огірки з кунжутом - легка і пікантна закуска, яка чудово поєднується з будь-яким гарніром. Вона чудово підійде для святкового або фуршетного столу. І
Заготовки на зиму з огірків
Всі ми звикли до того, що обов'язковим атрибутом зимового святкового столу обов'язково є мариновані огірочки. Але повірте, спробувавши закрутити ці
Фунчоза по-корейськи
Фунчоза - прозора локшина, зроблена з рисового крохмалю, - основа багатьох страв азіатської кухні. Її використовують і для приготування перших і
Кальмари по-корейськи
Тим, хто побоюється страв з кальмарів з-за їх надмірну схожість з виробами з каучуку, радить відкрити для себе іншу сторону страв з цих молюсків.
Корейський салат з м'ясом
Страви корейської кухні для нас вже давно перестали бути екзотикою - вони увійшли в наше меню і полюбилися багатьма. Нижче ми наведемо кілька
Кабачки по-корейськи - рецепти
Корейські страви вже давно присутні на наших столах. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами, як смачно приготувати кабачки по-корейськи.