Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Фунчоза по-корейськи

Фунчоза по-корейськи

4-01-2015, 21:20
1 753
Фунчоза по-корейськи
Південно-Східна Азія славиться мудрістю мислителів, прекрасною природою і незвичайною кухнею. З розвитком світового туризму та ЗМІ особливу популярність придбала східна кухня. Страви кухні Південно-східної Азії можуть задовольнити тягу домогосподарок до екзотики, в той же час, всі необхідні інгредієнти легко можна знайти в магазині поруч з будинком. У цій статті ми розглянемо, як зробити фунчозу по-корейськи і рецепт її приготування. Фунчоза - корейська локшина схожа на звичні макарони. Проте роблять це не з борошна, а з рисового крохмалю. Тому фунчоза прозорого кольору, через це її ще називають «кришталевої» або «скляної» локшиною.


Рецепт приготування фунчози по-корейськи


Інгредієнти:

  • фунчоза - 1/2 пачки;

  • морква - 1шт;

  • огірок - 1шт;

  • болгарський перець - 1шт;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • заправка по-корейськи - 1 упаковка.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати фунчозу по-корейськи, необхідно підготувати локшину. Вона дуже тонка і крихка. Звичайний спосіб варіння макаронів для неї не підходить. Фунчозу рекомендується спочатку приблизно на 10 хвилин замочити в холодній воді. В цей час закип'ятити воду. І після замочування покласти фунчозу на 2 хвилини в киплячу воду. Необхідно врахувати, що після замочування і варіння фунчоза збільшиться в об'ємі приблизно в 2-3 рази. Після цього фунчозу необхідно промити під холодною водою - щоб вона не злипалися.

    Коли локшина готова, її можна залишити в спокої, щоб трохи охолола. Ми готуємо салат, тому і локшина в ньому не повинна бути гарячою. Перець, огірок і моркву натерти на спеціальній тертці або нарізати тоненькими смужками. Порубати часник і зелень. Додати в салат заправку для фунчози по-корейськи. У більшості магазинів можна придбати готову суміш. Ми розрахували кількість інгредієнтів таким чином, щоб для приготування салату потрібна 1 упаковка заправки.
    Ретельно перемішавши всі інгредієнти, локшину потрібно поставити в холодильник хвилин на 35-30. Після цього фунчозу по-корейськи можна подавати до столу.
    Приготування фунчози по-корейськи за цим рецептом займе не багато сил і часу, допоможе порадувати близьких екзотичною стравою.

    Альтернативні варіанти приготування

    В залежності від рецепту, як ви робите фунчозу по-корейськи, можна додати в салат, помідор. Видаливши зайву рідину, м'якоть і насіння, його порізати дрібною соломкою, як і інші овочі.
    Також фунчоза може бути і другим гарячим блюдом. Вона відмінно поєднується з м'ясом курки і індички, а також зі свининою та яловичиною. Крім згаданого м'яса і овочів, для приготування фунчози можна використовувати: спаржу, зелену стручкову квасоля, цукіні, брокколі, цвітну капусту, паростки пшениці і сою. Соєвий соус відмінно доповнить блюдо і підкреслить його східний колорит. Після того, як локшина звариться, її не потрібно охолоджувати. Замість цього додають її на сковороду з добре обсмаженими шматочками м'яса і розігрівають до готовності. Овочі можуть бути також трохи обсмажені, але допускається і використання свіжих овочів. Огірок і моркву при приготуванні гарячої страви краще не використовувати, але всі інші згадані овочі можна сміливо додавати в блюдо. Такий рецепт, як зробити фунчозу по-корейськи зовсім не складний, а результат перевершить очікування.
    Фунчоза цілком задовольняє запити європейців в екзотиці. Крім незвичайного зовнішнього вигляду - прозорі макарони - вона має
    Фунчоза по-корейськи
    ряд корисних властивостей. Фунчоза по-корейськи має низьку калорійність - всього 190 Ккал на 100 гр. Фунчоза допомагає адаптувати азіатську їжу для європейців. Вона пом'якшує і розбавляє гострий смак великої кількості спецій у страві.
    Фунчозу роблять з рисового крохмалю. Рис є найбільш простою і розповсюдженою стравою у всій Південно-Східній Азії. Завдяки особливостям місцевого клімату, його високі врожаї, і рис давно зайняв лідируючі позиції на кухні східних народів. Побічним продуктом переробки рису є рисова мука, або рисовий крохмаль. Саме з нього і роблять фунчозу. Тому, як готувати фунчозу по-корейськи, дітей на Сході навчають з раннього віку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Свинячі вуха по-корейськи
    Свинячі вуха по-корейськи
    Свинячі вуха по-корейськи - дуже просто в приготуванні і дивно смачне блюдо, здатне стати родзинкою столу. Приготувати їх можна кількома способами.
    Кальмари по-корейськи
    Кальмари по-корейськи
    Тим, хто побоюється страв з кальмарів з-за їх надмірну схожість з виробами з каучуку, радить відкрити для себе іншу сторону страв з цих молюсків.
    Гребінці по-корейськи - рецепт
    Гребінці по-корейськи - рецепт
    Гребінці - смачний і делікатесний морепродукт, який не завжди можна дістати. Але якщо вам пощастило його дістати пропонуємо вам приготувати його
    Як приготувати фунчозу?
    Як приготувати фунчозу?
    Фунчоза - "скляна" китайська локшина. Скляної її називають за прозорість. Зараз дістати фунчозу можна практично в будь-якому супермаркеті. А ось
    Фунчоза з куркою
    Фунчоза з куркою
    Фунчоза з куркою - під цією назвою ховається не одне блюдо. Так з фунчози і курки можна приготувати приголомшливо смачні салати, як легкі, так і
    Рисова локшина з овочами
    Рисова локшина з овочами
    Рисова локшина - продукт, поширений в Японії, Китаї, Таїланді, В'єтнамі. З неї готують багато незвичайних страв, але сьогодні ми поговоримо про більш