Як приготувати фунчозу?
Фунчоза - вельми популярне блюдо в китайської, японської, корейської, в'єтнамської та інших азіатських кулінарних традиціях. Фунчозу готують з так званої " скляної локшини з приправами з овочів з м'ясом або грибами. Фунчоза подається і гарячою, і холодною. Для виготовлення «скляної» локшини традиційно використовується крохмаль бобів мунг, також може використовуватися крохмаль з маніоки, картоплі, ямсу, кукурудзи та деяких інших культур. «Скляна» локшина, як правило, у перерізі кругла, діаметр її варіативний. Після варіння набуває напівпрозорий вигляд, зовні нагадує прозорі скляні нитки.
Готувати фунчозу в домашніх умовах простіше простого - відомо безліч традиційних поєднань. Наприклад, ось рецепт фунчози з м'ясом баранчика.
Інгредієнти:
600 г баранячого м'яса (краще - молодого);
трохи баранячого жиру;
1 морква;
1 цибулина;
1 редька;
1-2 солодких червоних перцю;
1 перець гострий маринований + 1 свіжий гострий перчик;
1 пучок черемші;
400-500 г власне фунчози;
соєвий соус;
трохи кунжутного масла.
Приготування:
Чистий баранячий жир подрібнити ножем, а м'ясо наріжемо невеликою соломкою. Очищену цибулю наріжемо чверть кільцями, змішаємо з м'ясом і додамо трохи соєвого соусу. Перемішати і поставимо в тепло. Наріжемо (або натремо на спеціальній тертці для корейської моркви) редьку та моркву. Наріжемо соломкою солодкий перець. Гострий маринований і свіжий перець наріжемо дуже дрібно. Розтопимо баранячий жир в глибокій сковороді, шкварки винесемо, додамо трохи кунжутного масла. Будемо на сильному вогні швидко обсмажувати підготовлені овочі, помішуючи лопаткою. Одночасно в іншій сковороді прожарим суміш м'яса з цибулею. Саму фунчозу (тобто локшину) помістимо в каструлю з киплячою водою і варимо хвилин 5 після чого відкидаємо на друшляк. Коли овочі у великій сковороді (краще в воке) будуть готові, покладемо туди м'ясо і фунчозу. Дрібно нарубим черемшу, додаємо в сковороду, перемішати, знімемо з вогню і накриємо кришкою хвилин на 5. Розкладаємо у великі чашки і можна подавати смачну гарячу фунчозу.
Інгредієнти:
300-400 г фунчози;
200-300 г яловичини;
200 г моркви;
2 огірка (фунчоза з огірком теж дуже гарна);
соєвий соус;
кунжутна олія;
лимон.
Приготування:
Огірок наріжемо тонкою соломкою. Моркву і дайкон наріжемо тонкими смужками або натремо на спеціальній тертці для моркви по-корейськи. Змішаємо лимонний сік, соєвий соус і кунжутне масло в приблизно рівних пропорціях - цим соусом заправити овочі. Дамо постояти, поки готуємо інше. Яловичину наріжемо нетовстий короткою соломкою і відваримо до готовності (не менше 30-40 хвилин) і виймемо з бульйону. Локшину промиємо холодною водою, опустити в окріп, проваримо 2-5 хвилин, витягнемо і остудимо. З'єднаємо м'ясо, овочі і локшину. Додамо подрібнені зелень і часник. Ну ось, майже дієтичний варіант.
Можна дуже смачно приготувати фунчозу зі свинячим м'ясом, з м'ясом водоплавних птахів, а у в'єтнамських варіантах приготування можливо навіть поєднання, наприклад, свинячого бекону з рибним соусом, гострим перцем, кінзою, помідорами і соком лайма. Кожна з культур підходить до питання поєднання харчових продуктів зі своїми традиційними уявленнями, принципами і способами приготування їжі.
Фактично у нас вийшов теплий китайський салат з фунчозой - традиційне блюдо. Замість солі використовуємо соєвий соус, можна лимон. Хліб не подаємо. До фунчозе добре подавати шаосінське рисове вино, эргатоу, соджу, саке або інші традиційні азіатські напої. Якщо хочете подати фунчозу холодної, замість баранячого жиру краще використовувати свинячий або рослинні масла, або їх суміш. Фунчозу можна гармонійно поєднувати з різними видами м'яса, з м'ясом птиці, з рибою і морепродуктами. Вегетаріанських варіантів достатньо.
Фунчоза з бараниною
Готувати фунчозу в домашніх умовах простіше простого - відомо безліч традиційних поєднань. Наприклад, ось рецепт фунчози з м'ясом баранчика.
Інгредієнти:
Приготування:
Чистий баранячий жир подрібнити ножем, а м'ясо наріжемо невеликою соломкою. Очищену цибулю наріжемо чверть кільцями, змішаємо з м'ясом і додамо трохи соєвого соусу. Перемішати і поставимо в тепло. Наріжемо (або натремо на спеціальній тертці для корейської моркви) редьку та моркву. Наріжемо соломкою солодкий перець. Гострий маринований і свіжий перець наріжемо дуже дрібно. Розтопимо баранячий жир в глибокій сковороді, шкварки винесемо, додамо трохи кунжутного масла. Будемо на сильному вогні швидко обсмажувати підготовлені овочі, помішуючи лопаткою. Одночасно в іншій сковороді прожарим суміш м'яса з цибулею. Саму фунчозу (тобто локшину) помістимо в каструлю з киплячою водою і варимо хвилин 5 після чого відкидаємо на друшляк. Коли овочі у великій сковороді (краще в воке) будуть готові, покладемо туди м'ясо і фунчозу. Дрібно нарубим черемшу, додаємо в сковороду, перемішати, знімемо з вогню і накриємо кришкою хвилин на 5. Розкладаємо у великі чашки і можна подавати смачну гарячу фунчозу.
Фунчоза з яловичиною
Інгредієнти:
Приготування:
Огірок наріжемо тонкою соломкою. Моркву і дайкон наріжемо тонкими смужками або натремо на спеціальній тертці для моркви по-корейськи. Змішаємо лимонний сік, соєвий соус і кунжутне масло в приблизно рівних пропорціях - цим соусом заправити овочі. Дамо постояти, поки готуємо інше. Яловичину наріжемо нетовстий короткою соломкою і відваримо до готовності (не менше 30-40 хвилин) і виймемо з бульйону. Локшину промиємо холодною водою, опустити в окріп, проваримо 2-5 хвилин, витягнемо і остудимо. З'єднаємо м'ясо, овочі і локшину. Додамо подрібнені зелень і часник. Ну ось, майже дієтичний варіант.
Фунчоза в інших варіантах
Можна дуже смачно приготувати фунчозу зі свинячим м'ясом, з м'ясом водоплавних птахів, а у в'єтнамських варіантах приготування можливо навіть поєднання, наприклад, свинячого бекону з рибним соусом, гострим перцем, кінзою, помідорами і соком лайма. Кожна з культур підходить до питання поєднання харчових продуктів зі своїми традиційними уявленнями, принципами і способами приготування їжі.
Як подавати фунчозу?
Фактично у нас вийшов теплий китайський салат з фунчозой - традиційне блюдо. Замість солі використовуємо соєвий соус, можна лимон. Хліб не подаємо. До фунчозе добре подавати шаосінське рисове вино, эргатоу, соджу, саке або інші традиційні азіатські напої. Якщо хочете подати фунчозу холодної, замість баранячого жиру краще використовувати свинячий або рослинні масла, або їх суміш. Фунчозу можна гармонійно поєднувати з різними видами м'яса, з м'ясом птиці, з рибою і морепродуктами. Вегетаріанських варіантів достатньо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат зі свинини
Салати є неодмінним атрибутом нашого столу. Вони бувають дієтичні, овочеві, солодкі, звичайно ж, м'ясні. Ось про останньому варіанті ми і поговоримо
Салат з м'ясом і огірками
Салат може мати безліч «осіб». Тема салатів невичерпна, оскільки це найбільш універсальний тип страви. І зараз ми поділимося оригінальними варіантами
Рецепт фунчозы з грибами
Фунчоза - несмачна тонка рисова локшина, яку часто використовують в приготуванні різних страв корейської, китайської і японської кухні. Давайте
Салат з кальмарів і моркви
Кальмари і моркву - цінні та корисні харчові продукти, що володіють безліччю речовин, необхідних нашому організму. І зараз ми розберемося, як
Фунчоза по-корейськи
Фунчоза - прозора локшина, зроблена з рисового крохмалю, - основа багатьох страв азіатської кухні. Її використовують і для приготування перших і
Фунчоза з куркою
Фунчоза з куркою - під цією назвою ховається не одне блюдо. Так з фунчози і курки можна приготувати приголомшливо смачні салати, як легкі, так і