Фунчоза з куркою
Фунчоза - це китайська локшина з рисового чи бобової муки. Своїм зовнішнім виглядом вона дуже схожа на напівпрозору довгу вермішель. Купити її можна в будь-якому великому супермаркеті, де є відділ з національними продуктами. Вона володіє нейтральним смаком і практично нічим не пахне, але в той же час прекрасно вбирає аромати і смаки інших продуктів. Рисова локшина добре засвоюється, тому її можна вживати і дорослим, і дітям. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати оригінальний салат з фунчози з куркою і різними овочами.
Інгредієнти:
фунчоза - 100 г;
свіжий огірок - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
куряче філе - 1 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
перець чилі - за смаком;
соєвий соус - 2 ст. ложки.
Приготування
Як приготувати фунчозу з куркою? Беремо рисову локшину, відварюємо її в киплячій воді приблизно 5 хвилин або просто заливаємо окропом, залишаємо замоченою на 15 хвилин. Куряче філе теж відварюємо, охолоджуємо і подрібнюємо кубиками. Огірок миємо, обсушуємо і нарізаємо тонкою соломкою. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. Болгарський перець миємо, очищаємо від насіння, плодоніжки і нарізаємо смужками. Для приготування заправки очищаємо часник видавлюємо його в пиалку. Додаємо перець чилі (за смаком), оливкова олія, соєвий соус і все добре перемішуємо. Готову фунчозу відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою і розрізаємо впоперек на кілька частин. Перекладаємо всі приготовані інгредієнти в салатник, заправляємо соусом і за допомогою двох вилок акуратно перемішуємо. Ставимо готовий салат в холодильник і даємо йому настоятися протягом 2 годин.
Рецепт цього салату з фунчозой і куркою можна урізноманітнити, додавши за своїм розсудом копчену ковбасу, шинку або будь-відварне м'ясо. Його можна подавати на стіл як гарнір до рибних або м'ясних страв чи як самостійну закуску.
Перед подачею не забудьте прикрасити частування свіжими гілочками кропу, кінзи, петрушки.
Інгредієнти:
фунчоза - 50 г;
куряче філе - 100 г;
морква - 100 г;
цибуля - 1 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
гриби - 100 г;
соєвий соус для заправки;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Цибулю, моркву і відварне філе нарізаємо тонкою соломкою. Гриби і перець ріжемо невеликими скибочками.
Наливаємо в сковороду трохи олії обсмажуємо до золотистого кольору цибулю. Потім додаємо курку, болгарський перець і гриби. Готуємо все на повільному вогні приблизно 5 хвилин.
Залишаємо овочі трохи охолонути, а тим часом заливаємо фунчозу окропом на 10 хвилин. Потім зливаємо воду, рисову локшину промиваємо холодною водою і змішуємо з куркою, грибами і овочами. Далі додаємо трохи соєвого соусу, сіль і перець за смаком. Ставимо готовий салат в холодильник і даємо йому настоятися приблизно 2 години.
Варто відзначити, що з фунчози і курки готують не тільки салати, але і приголомшливо смачні гарячі страви. Ось одне з них.
Інгредієнти:
куряче філе - 200 г;
фунчоза - 100 г;
ріпчаста цибуля - 100 г;
болгарський перець - 100 г;
морква - 1 шт.;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
коріандр, сіль, спеції - за смаком;
вода - 15 ст.
Приготування
Куряче м'ясо промиваємо та нарізаємо філе невеликими кубиками. Ріпчасту цибулю, болгарський перець і моркву чистимо і подрібнюємо дрібними шматочками. Фунчозу ламаємо на шматочки довільної довжини. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії і кладемо підготовлені овочі і куряче м'ясо. Приправляємо все сіллю, спеціями, заливаємо водою і перемішуємо.
Вибираємо режим «Гасіння» і готуємо при закритій кришці приблизно 50 хвилин. По закінченню часу додаємо фунчозу і тушкуємо все разом ще 10 хвилин на тому ж режимі. Перекладаємо готову фунчозу з курячим філе в красиву чашу, поливаємо соєвим соусом і подаємо на стіл.
Фунчоза з куркою і овочами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати фунчозу з куркою? Беремо рисову локшину, відварюємо її в киплячій воді приблизно 5 хвилин або просто заливаємо окропом, залишаємо замоченою на 15 хвилин. Куряче філе теж відварюємо, охолоджуємо і подрібнюємо кубиками. Огірок миємо, обсушуємо і нарізаємо тонкою соломкою. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. Болгарський перець миємо, очищаємо від насіння, плодоніжки і нарізаємо смужками. Для приготування заправки очищаємо часник видавлюємо його в пиалку. Додаємо перець чилі (за смаком), оливкова олія, соєвий соус і все добре перемішуємо. Готову фунчозу відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою і розрізаємо впоперек на кілька частин. Перекладаємо всі приготовані інгредієнти в салатник, заправляємо соусом і за допомогою двох вилок акуратно перемішуємо. Ставимо готовий салат в холодильник і даємо йому настоятися протягом 2 годин.
Рецепт цього салату з фунчозой і куркою можна урізноманітнити, додавши за своїм розсудом копчену ковбасу, шинку або будь-відварне м'ясо. Його можна подавати на стіл як гарнір до рибних або м'ясних страв чи як самостійну закуску.
Перед подачею не забудьте прикрасити частування свіжими гілочками кропу, кінзи, петрушки.
Фунчоза з куркою і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю, моркву і відварне філе нарізаємо тонкою соломкою. Гриби і перець ріжемо невеликими скибочками.
Наливаємо в сковороду трохи олії обсмажуємо до золотистого кольору цибулю. Потім додаємо курку, болгарський перець і гриби. Готуємо все на повільному вогні приблизно 5 хвилин.
Залишаємо овочі трохи охолонути, а тим часом заливаємо фунчозу окропом на 10 хвилин. Потім зливаємо воду, рисову локшину промиваємо холодною водою і змішуємо з куркою, грибами і овочами. Далі додаємо трохи соєвого соусу, сіль і перець за смаком. Ставимо готовий салат в холодильник і даємо йому настоятися приблизно 2 години.
Фунчоза з куркою в мультиварці
Варто відзначити, що з фунчози і курки готують не тільки салати, але і приголомшливо смачні гарячі страви. Ось одне з них.
Інгредієнти:
Приготування
Куряче м'ясо промиваємо та нарізаємо філе невеликими кубиками. Ріпчасту цибулю, болгарський перець і моркву чистимо і подрібнюємо дрібними шматочками. Фунчозу ламаємо на шматочки довільної довжини. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії і кладемо підготовлені овочі і куряче м'ясо. Приправляємо все сіллю, спеціями, заливаємо водою і перемішуємо.
Вибираємо режим «Гасіння» і готуємо при закритій кришці приблизно 50 хвилин. По закінченню часу додаємо фунчозу і тушкуємо все разом ще 10 хвилин на тому ж режимі. Перекладаємо готову фунчозу з курячим філе в красиву чашу, поливаємо соєвим соусом і подаємо на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат зі свинини
Салати є неодмінним атрибутом нашого столу. Вони бувають дієтичні, овочеві, солодкі, звичайно ж, м'ясні. Ось про останньому варіанті ми і поговоримо
Салат з локшиною
Салати з локшиною відносяться здебільшого до східної кухні. Вони можуть виступати не тільки в якості закуски, але і стати цілком повноцінним другим
Рецепт фунчозы з грибами
Фунчоза - несмачна тонка рисова локшина, яку часто використовують в приготуванні різних страв корейської, китайської і японської кухні. Давайте
Фунчоза по-корейськи
Фунчоза - прозора локшина, зроблена з рисового крохмалю, - основа багатьох страв азіатської кухні. Її використовують і для приготування перших і
Як приготувати фунчозу?
Фунчоза - "скляна" китайська локшина. Скляної її називають за прозорість. Зараз дістати фунчозу можна практично в будь-якому супермаркеті. А ось
Рисова локшина з овочами
Рисова локшина - продукт, поширений в Японії, Китаї, Таїланді, В'єтнамі. З неї готують багато незвичайних страв, але сьогодні ми поговоримо про більш