Фунчоза - це китайська локшина з рисового чи бобової муки. Своїм зовнішнім виглядом вона дуже схожа на напівпрозору довгу вермішель. Купити її можна в будь-якому великому супермаркеті, де є відділ з національними продуктами. Вона володіє нейтральним смаком і практично нічим не пахне, але в той же час прекрасно вбирає аромати і смаки інших продуктів. Рисова локшина добре засвоюється, тому її можна вживати і дорослим, і дітям. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати оригінальний салат з фунчози з куркою і різними овочами.
Фунчоза з куркою і овочами - рецепт
Інгредієнти: фунчоза - 100 г; свіжий огірок - 1 шт.; морква - 1 шт.; куряче філе - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; часник - 3 зубчики; олія оливкова - 2 ст. ложки; перець чилі - за смаком; соєвий соус - 2 ст. ложки. Приготування Як приготувати фунчозу з куркою? Беремо рисову локшину, відварюємо її в киплячій воді приблизно 5 хвилин або просто заливаємо окропом, залишаємо замоченою на 15 хвилин. Куряче філе теж відварюємо, охолоджуємо і подрібнюємо кубиками. Огірок миємо, обсушуємо і нарізаємо тонкою соломкою. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. Болгарський перець миємо, очищаємо від насіння, плодоніжки і нарізаємо смужками. Для приготування заправки очищаємо часник видавлюємо його в пиалку. Додаємо перець чилі (за смаком), оливкова олія, соєвий соус і все добре перемішуємо. Готову фунчозу відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою і розрізаємо впоперек на кілька частин. Перекладаємо всі приготовані інгредієнти в салатник, заправляємо соусом і за допомогою двох вилок акуратно перемішуємо. Ставимо готовий салат в холодильник і даємо йому настоятися протягом 2 годин.
Рецепт цього салату з фунчозой і куркою можна урізноманітнити, додавши за своїм розсудом копчену ковбасу, шинку або будь-відварне м'ясо. Його можна подавати на стіл як гарнір до рибних або м'ясних страв чи як самостійну закуску.
Перед подачею не забудьте прикрасити частування свіжими гілочками кропу, кінзи, петрушки.
Фунчоза з куркою і грибами
Інгредієнти: фунчоза - 50 г; куряче філе - 100 г; морква - 100 г; цибуля - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; гриби - 100 г; соєвий соус для заправки; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Цибулю, моркву і відварне філе нарізаємо тонкою соломкою. Гриби і перець ріжемо невеликими скибочками.
Наливаємо в сковороду трохи олії обсмажуємо до золотистого кольору цибулю. Потім додаємо курку, болгарський перець і гриби. Готуємо все на повільному вогні приблизно 5 хвилин.
Залишаємо овочі трохи охолонути, а тим часом заливаємо фунчозу окропом на 10 хвилин. Потім зливаємо воду, рисову локшину промиваємо холодною водою і змішуємо з куркою, грибами і овочами. Далі додаємо трохи соєвого соусу, сіль і перець за смаком. Ставимо готовий салат в холодильник і даємо йому настоятися приблизно 2 години.
Фунчоза з куркою в мультиварці
Варто відзначити, що з фунчози і курки готують не тільки салати, але і приголомшливо смачні гарячі страви. Ось одне з них.
Інгредієнти: куряче філе - 200 г; фунчоза - 100 г; ріпчаста цибуля - 100 г; болгарський перець - 100 г; морква - 1 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; коріандр, сіль, спеції - за смаком; вода - 15 ст. Приготування Куряче м'ясо промиваємо та нарізаємо філе невеликими кубиками. Ріпчасту цибулю, болгарський перець і моркву чистимо і подрібнюємо дрібними шматочками. Фунчозу ламаємо на шматочки довільної довжини. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії і кладемо підготовлені овочі і куряче м'ясо. Приправляємо все сіллю, спеціями, заливаємо водою і перемішуємо.
Вибираємо режим «Гасіння» і готуємо при закритій кришці приблизно 50 хвилин. По закінченню часу додаємо фунчозу і тушкуємо все разом ще 10 хвилин на тому ж режимі. Перекладаємо готову фунчозу з курячим філе в красиву чашу, поливаємо соєвим соусом і подаємо на стіл.