Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з локшиною

Салат з локшиною

22-03-2015, 15:14
844
Салат з локшиною
Салати з локшиною - прерогатива східної кухні. Такі страви можуть цілком вийти за рамки закуски і назватися повноцінний другим блюдом, адже велика кількість тієї самої локшини в їх складі, відмінно втамовує голод.

Рецепт тайського салату з рисовою локшиною


Інгредієнти:

  • рисова локшина - 125 г;

  • бобові паростки - 200 г;

  • цедра і сік 2 лаймів;

  • соєвий соус - 2-3 ст. ложки;

  • коричневий цукор - 1 ч. ложка;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • салат-латук - 1 головка;

  • свинячий фарш - 500 г;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • щіпка кайенского перцю.


  • Приготування
    Локшину і бобові паростки заливаємо окропом і залишаємо постояти 4 хвилини. Після закінчення часу обдаємо інгредієнти крижаною водою і підсушуємо.
    Сік і цедру лаймів змішуємо, додаємо до них соєвий соус і цукор. Отриману заправку змішуємо з локшиною, бобовими паростками, тонкими кільцями червоного цибулі і салатом.
    У сковороді розігріваємо олію. М'ясний фарш перемішуємо з кайенским перцем і імбиром, обсмажуємо фарш до золотистого кольору і змішати з локшиною. Салат з крохмальної рисової локшини подаємо теплим.

    Салат з китайської локшиною фунчоза


    Інгредієнти:

  • фунчоза - 60 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • курячі стегна - 3 шт.;

  • часник - 6 шт.;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • сіль - 2 1/2 ч. ложки;

  • чорний перець - 1/2 ч. ложки;

  • копчена паприка - 1/2 ч. ложки;

  • білий винний оцет - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Курячі стегенця відварюємо в підсоленій воді і залишаємо охолонути. Розбираємо курятину на волокна. Скляну відварюємо локшину відповідно до інструкції на упаковці, після чого промиваємо холодною водою і розрізаємо на 2-3 частини для зручності поїдання.
    Моркву, цибулю і болгарський перець нарізаємо соломкою і обсмажуємо 5-7 хвилин на рослинній олії. В останні хвилини готування до овочів додаємо ще й курятину, а за 30 секунд до кінця - кладемо часник. Даємо пассеровке злегка охолонути, заправляємо її спеціями і оцтом і змішуємо з локшиною.
    Салат зі скляною локшиною краще подавати через годину або навіть кілька годин, щоб смаки страви змішалися.

    Салат з яєчною локшиною "Роллтон"


    Інгредієнти:

  • локшина яєчна - 2 упаковки;

  • морква - 1 шт.;

  • яйця курячі - 4 шт.;

  • часник - 1 зубок;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • копчене філе куряче - 1 шт.;

  • сметана - 5 ст. ложок;

  • майонез - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Локшину розминаємо руками на дрібні шматочки. Сметану і майонез змішуємо і додаємо пропущений через прес часник. Перемішуємо вермішель з отриманим соусом і залишаємо на 30 хвилин.
    Тим часом дрібно нарізаємо цибулю і моркву пасеруємо їх до м'якості на вершковому маслі. Копчену курятину розбираємо на волокна. Змішуємо всі інгредієнти з нахабною локшиною і подаємо салат до столу, після попереднього охолодження.

    Салат з гречаною локшиною


    Інгредієнти:

  • гречана локшина - 150 г;

  • морква - 1 шт.;

  • боби едамаме - 1 ст.;

  • зелена цибуля - 2 пера;

  • рисовий оцет - 1 ст. ложка;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • паста місо - 2 ч. ложки;

  • кунжутна олія - 3 ст. ложки;

  • насіння кунжуту - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець.


  • Салат з локшиною
    Приготування
    Відварюємо локшину до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Рисовий оцет змішати з соєвим соусом, пастою місо, кунжутним маслом і насінням.
    У глибокій мисці змішуємо нарізану соломкою морква з зеленим цибулею, квасолею і поливаємо все заправкою. Додаємо до всіх інгредієнтів локшину і ретельно перемішуємо. Посипаємо салат сіллю і перцем. Перед подачею салат з японської гречаної локшини посипають насінням кунжуту.
    Такий салат можна подавати до столу відразу в теплому вигляді, а можна охолодити кілька годин, від цього блюдо лише виграє, так як смаки змішаються і пропитают локшину.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп з рисовою локшиною
    Суп з рисовою локшиною
    Суп з рисовою локшиною - досить просте, але в теж час дуже смачне перше блюдо. Його можна приготувати в будь-який момент, особливо якщо у вас вдома є
    Салат з королівськими креветками
    Салат з королівськими креветками
    Креветки є смачною закускою до будь-якого столу. Ми пропонуємо вам зробити приголомшливий салат з креветками, здивувавши рідних і друзів делікатесним
    Салат з капустою і курячою грудкою
    Салат з капустою і курячою грудкою
    Салат з капустою і курячою грудкою - легка дієтична закуска, яка неодмінно прикрасить святковий або повсякденний стіл. Пропонуємо вашій увазі кілька
    Локшина з яйцем
    Локшина з яйцем
    Локшина з яйцем-це смачно і дуже просто. Таке поєднання може бути як другою, так і першою стравою. Давайте розглянемо декілька незвичайних варіантів
    Суп з качкою і локшиною
    Суп з качкою і локшиною
    Качині супи зустрічаються досить часто в східній кухні, зокрема, в тайській і китайської. І сьогодні ми підкажемо вам, як зварити суп з качкою та
    Суп з локшиною і яловичиною
    Суп з локшиною і яловичиною
    Суп з локшиною і яловичиною - це популярне і ситне блюдо східної кухні, яке без перебільшення оцінять ваші близькі та гості, якщо ви скористаєтеся