Салат з локшиною
Салати з локшиною - прерогатива східної кухні. Такі страви можуть цілком вийти за рамки закуски і назватися повноцінний другим блюдом, адже велика кількість тієї самої локшини в їх складі, відмінно втамовує голод.
Інгредієнти:
рисова локшина - 125 г;
бобові паростки - 200 г;
цедра і сік 2 лаймів;
соєвий соус - 2-3 ст. ложки;
коричневий цукор - 1 ч. ложка;
червоний цибуля - 1 шт.;
салат-латук - 1 головка;
свинячий фарш - 500 г;
тертий імбир - 1 ч. ложка;
щіпка кайенского перцю.
Приготування
Локшину і бобові паростки заливаємо окропом і залишаємо постояти 4 хвилини. Після закінчення часу обдаємо інгредієнти крижаною водою і підсушуємо.
Сік і цедру лаймів змішуємо, додаємо до них соєвий соус і цукор. Отриману заправку змішуємо з локшиною, бобовими паростками, тонкими кільцями червоного цибулі і салатом.
У сковороді розігріваємо олію. М'ясний фарш перемішуємо з кайенским перцем і імбиром, обсмажуємо фарш до золотистого кольору і змішати з локшиною. Салат з крохмальної рисової локшини подаємо теплим.
Інгредієнти:
фунчоза - 60 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
перець болгарський - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
курячі стегна - 3 шт.;
часник - 6 шт.;
цукор - 2 ч. ложки;
сіль - 2 1/2 ч. ложки;
чорний перець - 1/2 ч. ложки;
копчена паприка - 1/2 ч. ложки;
білий винний оцет - 1 ст. ложка.
Приготування
Курячі стегенця відварюємо в підсоленій воді і залишаємо охолонути. Розбираємо курятину на волокна. Скляну відварюємо локшину відповідно до інструкції на упаковці, після чого промиваємо холодною водою і розрізаємо на 2-3 частини для зручності поїдання.
Моркву, цибулю і болгарський перець нарізаємо соломкою і обсмажуємо 5-7 хвилин на рослинній олії. В останні хвилини готування до овочів додаємо ще й курятину, а за 30 секунд до кінця - кладемо часник. Даємо пассеровке злегка охолонути, заправляємо її спеціями і оцтом і змішуємо з локшиною.
Салат зі скляною локшиною краще подавати через годину або навіть кілька годин, щоб смаки страви змішалися.
Інгредієнти:
локшина яєчна - 2 упаковки;
морква - 1 шт.;
яйця курячі - 4 шт.;
часник - 1 зубок;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
копчене філе куряче - 1 шт.;
сметана - 5 ст. ложок;
майонез - 3 ст. ложки.
Приготування
Локшину розминаємо руками на дрібні шматочки. Сметану і майонез змішуємо і додаємо пропущений через прес часник. Перемішуємо вермішель з отриманим соусом і залишаємо на 30 хвилин.
Тим часом дрібно нарізаємо цибулю і моркву пасеруємо їх до м'якості на вершковому маслі. Копчену курятину розбираємо на волокна. Змішуємо всі інгредієнти з нахабною локшиною і подаємо салат до столу, після попереднього охолодження.
Інгредієнти:
гречана локшина - 150 г;
морква - 1 шт.;
боби едамаме - 1 ст.;
зелена цибуля - 2 пера;
рисовий оцет - 1 ст. ложка;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
паста місо - 2 ч. ложки;
кунжутна олія - 3 ст. ложки;
насіння кунжуту - 1 ст. ложка;
сіль, перець.
Приготування
Відварюємо локшину до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Рисовий оцет змішати з соєвим соусом, пастою місо, кунжутним маслом і насінням.
У глибокій мисці змішуємо нарізану соломкою морква з зеленим цибулею, квасолею і поливаємо все заправкою. Додаємо до всіх інгредієнтів локшину і ретельно перемішуємо. Посипаємо салат сіллю і перцем. Перед подачею салат з японської гречаної локшини посипають насінням кунжуту.
Такий салат можна подавати до столу відразу в теплому вигляді, а можна охолодити кілька годин, від цього блюдо лише виграє, так як смаки змішаються і пропитают локшину.
Рецепт тайського салату з рисовою локшиною
Інгредієнти:
Приготування
Локшину і бобові паростки заливаємо окропом і залишаємо постояти 4 хвилини. Після закінчення часу обдаємо інгредієнти крижаною водою і підсушуємо.
Сік і цедру лаймів змішуємо, додаємо до них соєвий соус і цукор. Отриману заправку змішуємо з локшиною, бобовими паростками, тонкими кільцями червоного цибулі і салатом.
У сковороді розігріваємо олію. М'ясний фарш перемішуємо з кайенским перцем і імбиром, обсмажуємо фарш до золотистого кольору і змішати з локшиною. Салат з крохмальної рисової локшини подаємо теплим.
Салат з китайської локшиною фунчоза
Інгредієнти:
Приготування
Курячі стегенця відварюємо в підсоленій воді і залишаємо охолонути. Розбираємо курятину на волокна. Скляну відварюємо локшину відповідно до інструкції на упаковці, після чого промиваємо холодною водою і розрізаємо на 2-3 частини для зручності поїдання.
Моркву, цибулю і болгарський перець нарізаємо соломкою і обсмажуємо 5-7 хвилин на рослинній олії. В останні хвилини готування до овочів додаємо ще й курятину, а за 30 секунд до кінця - кладемо часник. Даємо пассеровке злегка охолонути, заправляємо її спеціями і оцтом і змішуємо з локшиною.
Салат зі скляною локшиною краще подавати через годину або навіть кілька годин, щоб смаки страви змішалися.
Салат з яєчною локшиною "Роллтон"
Інгредієнти:
Приготування
Локшину розминаємо руками на дрібні шматочки. Сметану і майонез змішуємо і додаємо пропущений через прес часник. Перемішуємо вермішель з отриманим соусом і залишаємо на 30 хвилин.
Тим часом дрібно нарізаємо цибулю і моркву пасеруємо їх до м'якості на вершковому маслі. Копчену курятину розбираємо на волокна. Змішуємо всі інгредієнти з нахабною локшиною і подаємо салат до столу, після попереднього охолодження.
Салат з гречаною локшиною
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо локшину до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Рисовий оцет змішати з соєвим соусом, пастою місо, кунжутним маслом і насінням.
У глибокій мисці змішуємо нарізану соломкою морква з зеленим цибулею, квасолею і поливаємо все заправкою. Додаємо до всіх інгредієнтів локшину і ретельно перемішуємо. Посипаємо салат сіллю і перцем. Перед подачею салат з японської гречаної локшини посипають насінням кунжуту.
Такий салат можна подавати до столу відразу в теплому вигляді, а можна охолодити кілька годин, від цього блюдо лише виграє, так як смаки змішаються і пропитают локшину.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з рисовою локшиною
Суп з рисовою локшиною - досить просте, але в теж час дуже смачне перше блюдо. Його можна приготувати в будь-який момент, особливо якщо у вас вдома є
Салат з королівськими креветками
Креветки є смачною закускою до будь-якого столу. Ми пропонуємо вам зробити приголомшливий салат з креветками, здивувавши рідних і друзів делікатесним
Салат з капустою і курячою грудкою
Салат з капустою і курячою грудкою - легка дієтична закуска, яка неодмінно прикрасить святковий або повсякденний стіл. Пропонуємо вашій увазі кілька
Локшина з яйцем
Локшина з яйцем-це смачно і дуже просто. Таке поєднання може бути як другою, так і першою стравою. Давайте розглянемо декілька незвичайних варіантів
Суп з качкою і локшиною
Качині супи зустрічаються досить часто в східній кухні, зокрема, в тайській і китайської. І сьогодні ми підкажемо вам, як зварити суп з качкою та
Суп з локшиною і яловичиною
Суп з локшиною і яловичиною - це популярне і ситне блюдо східної кухні, яке без перебільшення оцінять ваші близькі та гості, якщо ви скористаєтеся