Корейська кухня славиться своєю різноманітністю і незвичайними підходами до приготування різних страв. В цілому, корейська їжа досить гостра, у приготуванні використовуються прянощі, особливо червоний перець (завезений португальцями тільки в XVI столітті), що допомагає довше зберігати продукти в теплому і вологому кліматі. Завдяки використанню перцю багато корейські страви мають характерні червоно-оранжеві відтінки. Також широко використовується часник і соєві соуси. У корейських кулінарних традиціях широко представлені гострі овочеві закуски, зокрема, закуски з помідорів. Томати по-корейськи в різних варіантах: червоні стиглі, рожеві, жовті і зелені - будуть хорошою альтернативою страв нашого звичного повсякденного меню.
Навчившись готувати помідори по-корейськи, ви зможете здивувати гостей і своїх домашніх. Легкі пряні салати з помідорів по-корейськи підійдуть для розподілу вечірок в азіатському стилі і будуть дуже доречні на буденному столі в теплу пору року.
Помідори по-корейськи - рецепт
Ця закуска має гостро-кисло-солодкий смак. Можна приготувати її заздалегідь побільше, помістити в холодильник і, до приходу з роботи або появи нежданих гостей у вас вже буде що поставити на стіл для початку. В ідеалі сіль і кунжутне масло варто купити в азіатській лавці, у відділі супермаркету або на азіатському продуктовому ринку.
Інгредієнти: помідори стиглі - 2 кг; перець солодкий різних кольорів - 4 шт.; перець червоний гострий - 1-2 шт.; часник - 8-12 зубчиків; сіль - 2 ст. ложки; цукор - 4 ст. ложки; олія кунжутна - 4 ст. ложки; оцет 6 або 9% - 1 ст. ложка; свіжонатертий корінь хрону - 1 ст. ложка; зелень різна (кріп, петрушка та ін). Приготування Солодкий і гіркий перець гострий, а також часник перемелем на м'ясорубці. До цієї суміші додамо цукор, масло, сіль, оцет і подрібнену ножем зелень. Ретельно перемішати.
Помідори вимиємо, поріжемо на шматочки, якщо помідори невеликі, то досить розрізати кожен томат навпіл або на 4 частини, хрест-навхрест.
У банку відповідного розміру або контейнер покладемо на дно тертий хрін, зверху - шар помідорів і поллємо заливкою. Потім покладемо наступний шар і знову заллємо. В принципі, можна просто викласти помідори і полити зверху заливкою. Закриваємо ємність герметично кришкою і поміщаємо в холодильник. Час від часу перевертаємо її. Через 8-12 годин закуска готова.
Зелені помідори по-корейськи
Інгредієнти (на 2 літри): помідори зелені дрібні - 2 кг; цибуля ріпчаста - 3-5 шт.; солодкий перець - 4-5 шт.; перець, гострий свіжий - 2 шт., червоний та зелений; часник - 12-16 зубчиків; Для маринаду:
рослинна олія - 30 мл; цукор - 2-4 столових ложки; сіль - 2-4 столових ложки; вода - близько 800 мл; зелень різна зі стеблами. Приготування На дно банки кладемо зелень. Зверху - чисто вимиті овочі: цибулю, нарізану кільцями, перець - четвертинками, помідори, проколоті зубочисткою у кількох місцях, часник і гострий перець - цілком. Кип'ятимо воду і додаємо масло, сіль, цукор, оцет. Сіль і цукор мають розчинитися повністю. Заливаємо гарячим маринадом вміст банки. Стерилізуємо протягом 10 хвилин, закручуємо і перевертаємо. Накриваємо теплою ковдрою.
Смак буде особливим.
Порадувати себе і близьких можна і іншими рецептами овочів, приготованих по-корейськи: капустою білоголовою , кольоровий , пекінської або морквою .