Брусниця з медом
Брусниця - дуже корисна і смачна лісова ягода. А ось брусничне варення , приготоване з медом як не можна, до речі, допоможе впоратися з простудними захворюваннями. Воно виходить дивовижно смачне, з медовим ароматом і приємною гіркуватістю.
Інгредієнти:
брусниця - 1 кг;
мед - 500 мл
Приготування
Ягоди перебираємо і промиваємо. Даємо їм повністю обсохнути і перекладаємо в миску. Додаємо мед і варимо на слабенькому вогні протягом 5 хвилин. Потім охолоджуємо масу і розкладаємо в сухі чисті банки. Зберігаємо брусницю з медом в холодильнику або льосі всю зиму.
Інгредієнти:
брусниця - 1 кг;
вода - 100 мл;
мед - 600 мл;
гвоздика - 2 шт.;
кориця - щіпка;
липові квітки - щіпка.
Приготування
Ягоди перебираємо від сміття і промиваємо. У невелику каструльку наливаємо трохи води і доводимо її до кипіння. Брусницю бланшируем порціями по 2 хвилини кожну в киплячій воді. За цей час ягоди гарненько розм'якнуть і віддадуть трохи гіркоти. Потім готуємо сироп. Для цього в глибокій мисці з'єднуємо мед і воду, в якій варилася брусниця. Додаємо гвоздику і дрібку кориці. Сироп підігріваємо, розмішуємо до однорідного стану і викладаємо в нього обмякшие ягоди. Доводимо до кипіння і варимо приблизно 25 хвилин, постійно помішуючи і знімаючи образовивающуюся на поверхні пінку. За кілька хвилин до готовності додаємо в варення липові квіточки без гілочок. Готове варення охолоджуємо, а потім перекладаємо в сухі скляні банки і закриваємо кришками. Зберігаємо ласощі в прохолодному темному місці, краще всього в холодильнику.
Інгредієнти:
брусниця - 1 кг;
яблука - 200 г;
груші - 200 г;
вода - 100 мл;
мед - 300 мл
Приготування
Ягоди перебираємо, промиваємо і ошпарюємо окропом. Яблука і груші очищаємо, ріжемо на часточки, видаляємо серцевину. Тепер готуємо з меду і води сироп, заливаємо їм брусницю разом з фруктами. Варимо до тих пір, поки плоди не стануть м'якими і прозорими. Гаряче повидло перекладаємо в глиняний посуд і щільно закриваємо целофаном.
Інгредієнти:
брусниця - 1 кг;
мед - за смаком.
Приготування
Брусницю перебираємо від сміття, промиваємо і, злив всю воду, ставимо в широкому посуді в духовку. Виставляємо температуру 160 градусів і готуємо їх у власному соку до тих пір, поки вони не стануть м'якими. Після охолодження ретельно протираємо ягоди через сито і заливаємо ягідне пюре медом. Масу добре розмішуємо з допомогою дерев'яної ложки, поки мед повністю не розчиниться. Ось і все, брусниця залита медом, готова!
Сподобалися наші рецепти, тоді спробуйте приготувати журавлину з медом , вийде смачно і корисно.
Рецепт брусниці з медом
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди перебираємо і промиваємо. Даємо їм повністю обсохнути і перекладаємо в миску. Додаємо мед і варимо на слабенькому вогні протягом 5 хвилин. Потім охолоджуємо масу і розкладаємо в сухі чисті банки. Зберігаємо брусницю з медом в холодильнику або льосі всю зиму.
Варення з брусниці з медом
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди перебираємо від сміття і промиваємо. У невелику каструльку наливаємо трохи води і доводимо її до кипіння. Брусницю бланшируем порціями по 2 хвилини кожну в киплячій воді. За цей час ягоди гарненько розм'якнуть і віддадуть трохи гіркоти. Потім готуємо сироп. Для цього в глибокій мисці з'єднуємо мед і воду, в якій варилася брусниця. Додаємо гвоздику і дрібку кориці. Сироп підігріваємо, розмішуємо до однорідного стану і викладаємо в нього обмякшие ягоди. Доводимо до кипіння і варимо приблизно 25 хвилин, постійно помішуючи і знімаючи образовивающуюся на поверхні пінку. За кілька хвилин до готовності додаємо в варення липові квіточки без гілочок. Готове варення охолоджуємо, а потім перекладаємо в сухі скляні банки і закриваємо кришками. Зберігаємо ласощі в прохолодному темному місці, краще всього в холодильнику.
Повидло з брусниці з медом
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди перебираємо, промиваємо і ошпарюємо окропом. Яблука і груші очищаємо, ріжемо на часточки, видаляємо серцевину. Тепер готуємо з меду і води сироп, заливаємо їм брусницю разом з фруктами. Варимо до тих пір, поки плоди не стануть м'якими і прозорими. Гаряче повидло перекладаємо в глиняний посуд і щільно закриваємо целофаном.
Брусниця, протерта з медом
Інгредієнти:
Приготування
Брусницю перебираємо від сміття, промиваємо і, злив всю воду, ставимо в широкому посуді в духовку. Виставляємо температуру 160 градусів і готуємо їх у власному соку до тих пір, поки вони не стануть м'якими. Після охолодження ретельно протираємо ягоди через сито і заливаємо ягідне пюре медом. Масу добре розмішуємо з допомогою дерев'яної ложки, поки мед повністю не розчиниться. Ось і все, брусниця залита медом, готова!
Сподобалися наші рецепти, тоді спробуйте приготувати журавлину з медом , вийде смачно і корисно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Журавлина з медом
Журавлина з медом - це не тільки лікувальна, але і смачна їжа. Та й приготувати таку страву не складе особливих труднощів, потрібно мінімум
Як зберігати брусницю на зиму?
Брусниця - корисна ягода, яка завдяки що міститься в ній бензойної кислоти чудово зберігатися взимку. Ось про це ми поговоримо в нашій статті. Ми
Брусниця на зиму - рецепти
Брусниця - корисна ягода, що володіє цілющими властивостями. З неї готують варення, джеми, компоти, морси, соуси. І сьогодні ми з вами поговоримо, як
Брусниця в сиропі - рецепт
Брусниця - корисна і смачна ягода, яку багато господині заготовляють на зиму. І сьогодні ми з вами поділимося рецептами брусниці в сиропі.
Варення з брусниці з яблуками
Про користь брусничних заготовок ми вже говорили не раз. І сьогодні ми пропонуємо зробити варення з брусниці з яблуками. Вийде чудовий десерт до чаю
Компот з брусниці
Хто з нас не любить компоти - корисний осінньо-зиязикай напій?! Їх варять з яблук, груш, абрикосів. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити