Як зберігати брусницю на зиму?

Брусниця заморожена
Зараз розповімо, як правильно зберігати брусницю. Найпростішим і надійним варіантом є заморозка брусниці. Для цього ягоду гарненько промиваємо, висушуємо, розкладаємо по пластикових контейнерів і прибираємо в морозильну камеру для зберігання.
Мочена брусниця
Іншим рецептом зберігання брусниці є мочіння. Спочатку ягоди перебираємо від листя та сміття. Потім пересипаємо її в каструльку, заливаємо холодною водою, дотримуючись пропорції 1:2. Закриваємо щільно кришкою і ставимо в холод на зберігання. У такому вигляді ягоди можна зберігати не більше двох місяців. Вода за цей час стане рожевою, а ягоди стануть м'якими. Брусничная вода чудово допоможе позбавитися від похмілля, втамовує спрагу, сприяє травленню і підвищить апетит. Моченую брусницю корисно їсти з медом, а також вона використовується в якості начинки в пирогах, у складі різних гарнірів до м'яса.
Пареная брусниця
Давайте розберемося, як зберігати брусницю взимку. Ягоди перебираємо від сміття, промиваємо, кладемо в каструльку, закриваємо кришкою і ставимо в духовку на 15-2 години. За цей час брусниця стане сірою, придбає нетоварний вигляд і сильно зменшиться в обсязі. Потім перекладаємо її в скляні банки, закриваємо кришками і зберігати в прохолодному місці протягом року. З пареної брусниці можна приготувати смачне варення, а можна додати до таких страв, як качка з кислою капустою або гусак, фарширований яблуками.
Брусниця, консервована з цукром
Ягоди моєму, перебираємо від сміття і укладаємо в банку. Після цього засипаємо їх за смаком цукровим піском, закриваємо кришкою і зберігати близько тижня. У результаті обсяг маси зменшиться. Брусниця соку використовується як самостійне блюдо для приготування морсу або в якості начинки для пирогів.
Зберігання брусниці у вигляді желе
Інгредієнти:
Приготування
На початку ягоди перебираємо, миємо і варимо у власному соку так, щоб вони всі полопалися. Потім проціджуємо все через чисту марлю і додаємо в брусничний сік цукор. Отриману суміш уварюють, остуджуємо і розливаємо для зберігання в банки. Желе з брусниці готово!
Сушена брусниця
Ще один варіант зберігання ягоди - сушка. Брусницю гарненько перебираємо, видаляємо листя, гілочки і зеленуваті ягідки. Духовку розігріваємо до 60 градусів, розкладаємо брусницю на деко тонким шаром і прибираємо в духовку. В процесі сушіння періодично помішуємо ягоди, щоб уникнути пригорання і рівномірно висушити їх. Потім пересипаємо брусницю в чистий скляний посуд, закриваємо кришкою і зберігати в темному місці.
Зберігання брусниці у власному соку

Рекомендуємо добрі рецепти

Брусниця з медом
Брусниця - це кисло-солодка ягода, з досить терпким смаком. Завдяки своїм цілющим властивостям в кулінарії вона використовується широко. І сьогодні

Брусниця на зиму - рецепти
Брусниця - корисна ягода, що володіє цілющими властивостями. З неї готують варення, джеми, компоти, морси, соуси. І сьогодні ми з вами поговоримо, як

Пареная брусниця в духовці
Брусниця - кисло-солодко-гірка ягода, яка завдяки своїм цілющим властивостям широко застосовується в кулінарії - соуси, компоти, джеми, варення,

Брусниця в сиропі - рецепт
Брусниця - корисна і смачна ягода, яку багато господині заготовляють на зиму. І сьогодні ми з вами поділимося рецептами брусниці в сиропі.

Варення з брусниці з яблуками
Про користь брусничних заготовок ми вже говорили не раз. І сьогодні ми пропонуємо зробити варення з брусниці з яблуками. Вийде чудовий десерт до чаю

Компот з брусниці
Хто з нас не любить компоти - корисний осінньо-зиязикай напій?! Їх варять з яблук, груш, абрикосів. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити