Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зберігати брусницю на зиму?

Як зберігати брусницю на зиму?

16-03-2015, 18:21
4 237
Як зберігати брусницю на зиму?
Брусниця - дуже корисна рослина. Ще в давнину саме її називали справжньою цар-ягодою. Брусниця досить добре зберігається, тому що в ній міститься бензойна кислота. Завдяки цьому, ви зможете весь рік отримувати цінні вітаміни, насолоджуючись її дивним кислуватим смаком. Давайте разом розглянемо деякі цікаві способи зберігання цієї ягоди.
Брусниця заморожена
Зараз розповімо, як правильно зберігати брусницю. Найпростішим і надійним варіантом є заморозка брусниці. Для цього ягоду гарненько промиваємо, висушуємо, розкладаємо по пластикових контейнерів і прибираємо в морозильну камеру для зберігання.
Мочена брусниця
Іншим рецептом зберігання брусниці є мочіння. Спочатку ягоди перебираємо від листя та сміття. Потім пересипаємо її в каструльку, заливаємо холодною водою, дотримуючись пропорції 1:2. Закриваємо щільно кришкою і ставимо в холод на зберігання. У такому вигляді ягоди можна зберігати не більше двох місяців. Вода за цей час стане рожевою, а ягоди стануть м'якими. Брусничная вода чудово допоможе позбавитися від похмілля, втамовує спрагу, сприяє травленню і підвищить апетит. Моченую брусницю корисно їсти з медом, а також вона використовується в якості начинки в пирогах, у складі різних гарнірів до м'яса.
Пареная брусниця
Давайте розберемося, як зберігати брусницю взимку. Ягоди перебираємо від сміття, промиваємо, кладемо в каструльку, закриваємо кришкою і ставимо в духовку на 15-2 години. За цей час брусниця стане сірою, придбає нетоварний вигляд і сильно зменшиться в обсязі. Потім перекладаємо її в скляні банки, закриваємо кришками і зберігати в прохолодному місці протягом року. З пареної брусниці можна приготувати смачне варення, а можна додати до таких страв, як качка з кислою капустою або гусак, фарширований яблуками.
Брусниця, консервована з цукром
Ягоди моєму, перебираємо від сміття і укладаємо в банку. Після цього засипаємо їх за смаком цукровим піском, закриваємо кришкою і зберігати близько тижня. У результаті обсяг маси зменшиться. Брусниця соку використовується як самостійне блюдо для приготування морсу або в якості начинки для пирогів.
Зберігання брусниці у вигляді желе
Інгредієнти:

  • брусниця - 4 ст.;

  • цукровий пісок - 5 ст.


  • Приготування
    На початку ягоди перебираємо, миємо і варимо у власному соку так, щоб вони всі полопалися. Потім проціджуємо все через чисту марлю і додаємо в брусничний сік цукор. Отриману суміш уварюють, остуджуємо і розливаємо для зберігання в банки. Желе з брусниці готово!
    Сушена брусниця
    Ще один варіант зберігання ягоди - сушка. Брусницю гарненько перебираємо, видаляємо листя, гілочки і зеленуваті ягідки. Духовку розігріваємо до 60 градусів, розкладаємо брусницю на деко тонким шаром і прибираємо в духовку. В процесі сушіння періодично помішуємо ягоди, щоб уникнути пригорання і рівномірно висушити їх. Потім пересипаємо брусницю в чистий скляний посуд, закриваємо кришкою і зберігати в темному місці.
    Зберігання брусниці у власному соку
    Як зберігати брусницю на зиму?
    Пропонуємо ще один спосіб, як зберігати ягоди брусниці. Ягоди ретельно промиваємо, обсушуємо і розкладаємо по банках, заповнивши посуд на одну третю частину. Потім беремо дерев'яну ложечку і злегка придавлюємо нею ягоди так, щоб виділився сік. Після цього викладаємо наступний шар ягід і знову вичавлюємо з нього сік. Повторюємо процедуру до тих пір, поки посуд не стане заповненій доверху. Далі накриваємо банки тканиною і ставимо під гніт. В такому стані ягоди повинні постояти кілька днів. За цей час їх рівень трохи осяде, тому можна додати ще трохи ягід доверху і прибрати ємності з продуктом в холод.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Брусниця з медом
    Брусниця з медом
    Брусниця - це кисло-солодка ягода, з досить терпким смаком. Завдяки своїм цілющим властивостям в кулінарії вона використовується широко. І сьогодні
    Брусниця на зиму - рецепти
    Брусниця на зиму - рецепти
    Брусниця - корисна ягода, що володіє цілющими властивостями. З неї готують варення, джеми, компоти, морси, соуси. І сьогодні ми з вами поговоримо, як
    Пареная брусниця в духовці
    Пареная брусниця в духовці
    Брусниця - кисло-солодко-гірка ягода, яка завдяки своїм цілющим властивостям широко застосовується в кулінарії - соуси, компоти, джеми, варення,
    Брусниця в сиропі - рецепт
    Брусниця в сиропі - рецепт
    Брусниця - корисна і смачна ягода, яку багато господині заготовляють на зиму. І сьогодні ми з вами поділимося рецептами брусниці в сиропі.
    Варення з брусниці з яблуками
    Варення з брусниці з яблуками
    Про користь брусничних заготовок ми вже говорили не раз. І сьогодні ми пропонуємо зробити варення з брусниці з яблуками. Вийде чудовий десерт до чаю
    Компот з брусниці
    Компот з брусниці
    Хто з нас не любить компоти - корисний осінньо-зиязикай напій?! Їх варять з яблук, груш, абрикосів. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити