Соус з червоної смородини до м'яса
Що ви зазвичай готуєте зі смородини – варення, компоти, джеми. А чи пробували ви коли-небудь зробити соус з цієї ягоди? Він відмінно доповнить і розкриє смак м'яса, шашлику, риби, курки і т. д. Приготуйте його та здивуйте гостей оригінальним і пікантним кетчупом, який вони точно не куплять ні в одному магазині.
Рецепт соусу з червоної смородини до м'яса
Інгредієнти:
червона стигла смородина – 2 кг;
цукор білий – 405 г;
оцет столовий – 205 мл;
сіль – 15 г;
кориця суха – 10 г;
гвоздика , лавровий лист – за смаком;
часник – 10 р.
Приготування
Червону смородину відриваємо від гілочок, промиваємо, обсушуємо і вичавлюємо з ягоди сік. Виливаємо його в каструлю, додаємо столовий оцет, висипаємо цукор, додаємо корицю і спеції. Гарненько все перемішуємо і ставимо посуд на середній вогонь. Кип'ятимо вміст, а потім зменшуємо нагрівання і проварюємо до загустіння, помішуючи і знімаючи пінку.
Не гаючи часу, готуємо банки: промиваємо їх, витираємо насухо і на дно кожної кидаємо по ползубчика часнику. Розливаємо гарячу масу, і закатуємо стерилізуємо хвилин 10-15. Ось і все, соус з червоної смородини до м'яса готовий до вживання і тривалому зберіганню.
Рецепт м'ятного соусу з червоної смородини
Інгредієнти:
червона стигла смородина – 205 г;
цукор білий – 20 г;
вода фільтрована – 20 мл;
масло вершкове – 15 г;
запашний перець -7 горошин;
гвоздика – 5 бутонів;
цибулина – 55 г;
м'ята (свіжа або сушена) – за смаком.
Приготування
На сковорідку кидаємо шматочок вершкового масла, розтоплюємо його, вливаємо трохи води і всипаємо цукор. Як тільки кристали розчиняться, додаємо ягідки червоної смородини і подрібнену м'яту з прянощами. Прикриваємо кришкою і тушкуємо соус на сильному вогні. Цибулю чистимо, нарізаємо дуже дрібно, кидаємо в соус і тушкуємо до прозорості. Після цього акуратно перелити всю масу в чашу блендера, збиваємо до однорідності, підсолюємо за смаком і подаємо до м'яса.
Кисло-солодкий соус з червоної смородини
Інгредієнти:
червона стигла смородина -995 г;
цукор – 490 г;
гвоздика – 2 бутона;
кориця – щіпка;
спеції.
Приготування
Ягоди відриваємо від гілочок, змішуємо в мисці з цукром і залишаємо на 30 хвилин. Потім відправляємо посуд на вогонь і прогріваємо вміст до розчинення цукру. Акуратно знімаємо каструлю з вогню, додаємо спеції і повністю охолодити. Перетираємо масу через сито і готовий соус подаємо до столу.
Соус з червоної смородини з часником
Інгредієнти:
смородина червона – 990 м;
цукор – 205 г;
часник – 15 г;
цибулина – 20 г;
оцет – 55 мл;
масло рослинне – 20 мл;
вода кип'ячена – 105 мл;
сушена мята – щіпка;
сухий желатин – щіпка;
спеції.
Приготування
Ягоди промиваємо і збиваємо блендером до отримання пюре. Потім додаємо подрібнену цибулю, додаємо цукор і вливаємо теплу воду. Відправляємо масу на невеликий вогонь і проварюємо 20 хвилин. Видавлюємо через прес часник, додаємо рослинне масло і додаємо спеції. Суміш уварюють ще 30 хвилин і в кінці процесу вливаємо оцет. Отриманий соус знімаємо з плити, трохи охолоджуємо, додаємо желатин, перемішуємо і розливаємо по банках. Закриваємо кришками і зберігати заготовку в холодильнику.
Гострий соус з червоної смородини
Інгредієнти:
червона стигла смородина – 990 м;
спеції;
цукор білий – 5 г;
часник – 15 г;
хрін – за смаком;
мускатний горіх – щіпка;
базилік, м'ята, кінза – по 1 ч. ложці.
Приготування
Ягоди відриваємо від гілочок і висипаємо в блендер. Кидаємо очищений часник, хрін і дрібно посічену свіжу зелень. Збиваємо масу до однорідності, додаємо спеції і ретельно перемішуємо. Через 20 хвилин розкладаємо готовий ягідний соус невеликі скляні баночки, закорковуємо кришками і прибираємо в холодильник.
Рецепт соусу з червоної смородини до м'яса
Інгредієнти:
Приготування
Червону смородину відриваємо від гілочок, промиваємо, обсушуємо і вичавлюємо з ягоди сік. Виливаємо його в каструлю, додаємо столовий оцет, висипаємо цукор, додаємо корицю і спеції. Гарненько все перемішуємо і ставимо посуд на середній вогонь. Кип'ятимо вміст, а потім зменшуємо нагрівання і проварюємо до загустіння, помішуючи і знімаючи пінку.
Не гаючи часу, готуємо банки: промиваємо їх, витираємо насухо і на дно кожної кидаємо по ползубчика часнику. Розливаємо гарячу масу, і закатуємо стерилізуємо хвилин 10-15. Ось і все, соус з червоної смородини до м'яса готовий до вживання і тривалому зберіганню.
Рецепт м'ятного соусу з червоної смородини
Інгредієнти:
Приготування
На сковорідку кидаємо шматочок вершкового масла, розтоплюємо його, вливаємо трохи води і всипаємо цукор. Як тільки кристали розчиняться, додаємо ягідки червоної смородини і подрібнену м'яту з прянощами. Прикриваємо кришкою і тушкуємо соус на сильному вогні. Цибулю чистимо, нарізаємо дуже дрібно, кидаємо в соус і тушкуємо до прозорості. Після цього акуратно перелити всю масу в чашу блендера, збиваємо до однорідності, підсолюємо за смаком і подаємо до м'яса.
Кисло-солодкий соус з червоної смородини
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди відриваємо від гілочок, змішуємо в мисці з цукром і залишаємо на 30 хвилин. Потім відправляємо посуд на вогонь і прогріваємо вміст до розчинення цукру. Акуратно знімаємо каструлю з вогню, додаємо спеції і повністю охолодити. Перетираємо масу через сито і готовий соус подаємо до столу.
Соус з червоної смородини з часником
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди промиваємо і збиваємо блендером до отримання пюре. Потім додаємо подрібнену цибулю, додаємо цукор і вливаємо теплу воду. Відправляємо масу на невеликий вогонь і проварюємо 20 хвилин. Видавлюємо через прес часник, додаємо рослинне масло і додаємо спеції. Суміш уварюють ще 30 хвилин і в кінці процесу вливаємо оцет. Отриманий соус знімаємо з плити, трохи охолоджуємо, додаємо желатин, перемішуємо і розливаємо по банках. Закриваємо кришками і зберігати заготовку в холодильнику.
Гострий соус з червоної смородини
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди відриваємо від гілочок і висипаємо в блендер. Кидаємо очищений часник, хрін і дрібно посічену свіжу зелень. Збиваємо масу до однорідності, додаємо спеції і ретельно перемішуємо. Через 20 хвилин розкладаємо готовий ягідний соус невеликі скляні баночки, закорковуємо кришками і прибираємо в холодильник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот із червоної смородини на зиму
Неймовірно корисна ягода червона смородина містить колосальну кількість вітамінів. Якщо ваш урожай цієї чудової ягоди перевершив всі очікування -
Варення зі смородини та малини
Смородина і малина – дуже корисні ягоди, які допомагають при простудних захворюваннях. І сьогодні ми пропонуємо вам з'єднати їх разом і зробити
Рецепт варення з червоної смородини
Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з
Варення з смородини без варіння
Варення з смородини як чорної, так і з червоною - корисний джерело вітамінів, особливо в зиязикай час. Воно добре допомагає при простудних
Смузі з смородини
У смородині міститься велика кількість вітаміну С, що набагато більше, ніж у цитрусових. І зараз ми вам розповімо, як зробити корисний і смачний
Желе з червоної смородини - рецепт
Желе з червоної смородини - це поживний і низькокалорійний десерт, який неодмінно сподобається і дорослим і дітям. Для створення цієї смакоти