Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус з червоної смородини до м'яса

Соус з червоної смородини до м'яса

15-08-2016, 20:01
3 620
Соус з червоної смородини до м'яса
Що ви зазвичай готуєте зі смородини – варення, компоти, джеми. А чи пробували ви коли-небудь зробити соус з цієї ягоди? Він відмінно доповнить і розкриє смак м'яса, шашлику, риби, курки і т. д. Приготуйте його та здивуйте гостей оригінальним і пікантним кетчупом, який вони точно не куплять ні в одному магазині.
Рецепт соусу з червоної смородини до м'яса
Інгредієнти:

  • червона стигла смородина – 2 кг;

  • цукор білий – 405 г;

  • оцет столовий – 205 мл;

  • сіль – 15 г;

  • кориця суха – 10 г;

  • гвоздика , лавровий лист – за смаком;

  • часник – 10 р.


  • Приготування
    Червону смородину відриваємо від гілочок, промиваємо, обсушуємо і вичавлюємо з ягоди сік. Виливаємо його в каструлю, додаємо столовий оцет, висипаємо цукор, додаємо корицю і спеції. Гарненько все перемішуємо і ставимо посуд на середній вогонь. Кип'ятимо вміст, а потім зменшуємо нагрівання і проварюємо до загустіння, помішуючи і знімаючи пінку.
    Не гаючи часу, готуємо банки: промиваємо їх, витираємо насухо і на дно кожної кидаємо по ползубчика часнику. Розливаємо гарячу масу, і закатуємо стерилізуємо хвилин 10-15. Ось і все, соус з червоної смородини до м'яса готовий до вживання і тривалому зберіганню.
    Рецепт м'ятного соусу з червоної смородини
    Інгредієнти:

  • червона стигла смородина – 205 г;

  • цукор білий – 20 г;

  • вода фільтрована – 20 мл;

  • масло вершкове – 15 г;

  • запашний перець -7 горошин;

  • гвоздика – 5 бутонів;

  • цибулина – 55 г;

  • м'ята (свіжа або сушена) – за смаком.


  • Приготування
    На сковорідку кидаємо шматочок вершкового масла, розтоплюємо його, вливаємо трохи води і всипаємо цукор. Як тільки кристали розчиняться, додаємо ягідки червоної смородини і подрібнену м'яту з прянощами. Прикриваємо кришкою і тушкуємо соус на сильному вогні. Цибулю чистимо, нарізаємо дуже дрібно, кидаємо в соус і тушкуємо до прозорості. Після цього акуратно перелити всю масу в чашу блендера, збиваємо до однорідності, підсолюємо за смаком і подаємо до м'яса.
    Кисло-солодкий соус з червоної смородини
    Інгредієнти:

  • червона стигла смородина -995 г;

  • цукор – 490 г;

  • гвоздика – 2 бутона;

  • кориця – щіпка;

  • спеції.


  • Приготування
    Ягоди відриваємо від гілочок, змішуємо в мисці з цукром і залишаємо на 30 хвилин. Потім відправляємо посуд на вогонь і прогріваємо вміст до розчинення цукру. Акуратно знімаємо каструлю з вогню, додаємо спеції і повністю охолодити. Перетираємо масу через сито і готовий соус подаємо до столу.
    Соус з червоної смородини з часником
    Інгредієнти:

  • смородина червона – 990 м;

  • цукор – 205 г;

  • часник – 15 г;

  • цибулина – 20 г;

  • оцет – 55 мл;

  • масло рослинне – 20 мл;

  • вода кип'ячена – 105 мл;

  • сушена мята – щіпка;

  • сухий желатин – щіпка;

  • спеції.


  • Приготування
    Ягоди промиваємо і збиваємо блендером до отримання пюре. Потім додаємо подрібнену цибулю, додаємо цукор і вливаємо теплу воду. Відправляємо масу на невеликий вогонь і проварюємо 20 хвилин. Видавлюємо через прес часник, додаємо рослинне масло і додаємо спеції. Суміш уварюють ще 30 хвилин і в кінці процесу вливаємо оцет. Отриманий соус знімаємо з плити, трохи охолоджуємо, додаємо желатин, перемішуємо і розливаємо по банках. Закриваємо кришками і зберігати заготовку в холодильнику.
    Гострий соус з червоної смородини
    Інгредієнти:
    Соус з червоної смородини до м'яса

  • червона стигла смородина – 990 м;

  • спеції;

  • цукор білий – 5 г;

  • часник – 15 г;

  • хрін – за смаком;

  • мускатний горіх – щіпка;

  • базилік, м'ята, кінза – по 1 ч. ложці.


  • Приготування
    Ягоди відриваємо від гілочок і висипаємо в блендер. Кидаємо очищений часник, хрін і дрібно посічену свіжу зелень. Збиваємо масу до однорідності, додаємо спеції і ретельно перемішуємо. Через 20 хвилин розкладаємо готовий ягідний соус невеликі скляні баночки, закорковуємо кришками і прибираємо в холодильник.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот із червоної смородини на зиму
    Компот із червоної смородини на зиму
    Неймовірно корисна ягода червона смородина містить колосальну кількість вітамінів. Якщо ваш урожай цієї чудової ягоди перевершив всі очікування -
    Варення зі смородини та малини
    Варення зі смородини та малини
    Смородина і малина – дуже корисні ягоди, які допомагають при простудних захворюваннях. І сьогодні ми пропонуємо вам з'єднати їх разом і зробити
    Рецепт варення з червоної смородини
    Рецепт варення з червоної смородини
    Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з
    Варення з смородини без варіння
    Варення з смородини без варіння
    Варення з смородини як чорної, так і з червоною - корисний джерело вітамінів, особливо в зиязикай час. Воно добре допомагає при простудних
    Смузі з смородини
    Смузі з смородини
    У смородині міститься велика кількість вітаміну С, що набагато більше, ніж у цитрусових. І зараз ми вам розповімо, як зробити корисний і смачний
    Желе з червоної смородини - рецепт
    Желе з червоної смородини - рецепт
    Желе з червоної смородини - це поживний і низькокалорійний десерт, який неодмінно сподобається і дорослим і дітям. Для створення цієї смакоти