Вернуться назад Распечатать

Соус з червоної смородини до м'яса

Соус з червоної смородини до м'яса
Що ви зазвичай готуєте зі смородини – варення, компоти, джеми. А чи пробували ви коли-небудь зробити соус з цієї ягоди? Він відмінно доповнить і розкриє смак м'яса, шашлику, риби, курки і т. д. Приготуйте його та здивуйте гостей оригінальним і пікантним кетчупом, який вони точно не куплять ні в одному магазині.
Рецепт соусу з червоної смородини до м'яса
Інгредієнти:

  • червона стигла смородина – 2 кг;

  • цукор білий – 405 г;

  • оцет столовий – 205 мл;

  • сіль – 15 г;

  • кориця суха – 10 г;

  • гвоздика , лавровий лист – за смаком;

  • часник – 10 р.


  • Приготування
    Червону смородину відриваємо від гілочок, промиваємо, обсушуємо і вичавлюємо з ягоди сік. Виливаємо його в каструлю, додаємо столовий оцет, висипаємо цукор, додаємо корицю і спеції. Гарненько все перемішуємо і ставимо посуд на середній вогонь. Кип'ятимо вміст, а потім зменшуємо нагрівання і проварюємо до загустіння, помішуючи і знімаючи пінку.
    Не гаючи часу, готуємо банки: промиваємо їх, витираємо насухо і на дно кожної кидаємо по ползубчика часнику. Розливаємо гарячу масу, і закатуємо стерилізуємо хвилин 10-15. Ось і все, соус з червоної смородини до м'яса готовий до вживання і тривалому зберіганню.
    Рецепт м'ятного соусу з червоної смородини
    Інгредієнти:

  • червона стигла смородина – 205 г;

  • цукор білий – 20 г;

  • вода фільтрована – 20 мл;

  • масло вершкове – 15 г;

  • запашний перець -7 горошин;

  • гвоздика – 5 бутонів;

  • цибулина – 55 г;

  • м'ята (свіжа або сушена) – за смаком.


  • Приготування
    На сковорідку кидаємо шматочок вершкового масла, розтоплюємо його, вливаємо трохи води і всипаємо цукор. Як тільки кристали розчиняться, додаємо ягідки червоної смородини і подрібнену м'яту з прянощами. Прикриваємо кришкою і тушкуємо соус на сильному вогні. Цибулю чистимо, нарізаємо дуже дрібно, кидаємо в соус і тушкуємо до прозорості. Після цього акуратно перелити всю масу в чашу блендера, збиваємо до однорідності, підсолюємо за смаком і подаємо до м'яса.
    Кисло-солодкий соус з червоної смородини
    Інгредієнти:

  • червона стигла смородина -995 г;

  • цукор – 490 г;

  • гвоздика – 2 бутона;

  • кориця – щіпка;

  • спеції.


  • Приготування
    Ягоди відриваємо від гілочок, змішуємо в мисці з цукром і залишаємо на 30 хвилин. Потім відправляємо посуд на вогонь і прогріваємо вміст до розчинення цукру. Акуратно знімаємо каструлю з вогню, додаємо спеції і повністю охолодити. Перетираємо масу через сито і готовий соус подаємо до столу.
    Соус з червоної смородини з часником
    Інгредієнти:

  • смородина червона – 990 м;

  • цукор – 205 г;

  • часник – 15 г;

  • цибулина – 20 г;

  • оцет – 55 мл;

  • масло рослинне – 20 мл;

  • вода кип'ячена – 105 мл;

  • сушена мята – щіпка;

  • сухий желатин – щіпка;

  • спеції.


  • Приготування
    Ягоди промиваємо і збиваємо блендером до отримання пюре. Потім додаємо подрібнену цибулю, додаємо цукор і вливаємо теплу воду. Відправляємо масу на невеликий вогонь і проварюємо 20 хвилин. Видавлюємо через прес часник, додаємо рослинне масло і додаємо спеції. Суміш уварюють ще 30 хвилин і в кінці процесу вливаємо оцет. Отриманий соус знімаємо з плити, трохи охолоджуємо, додаємо желатин, перемішуємо і розливаємо по банках. Закриваємо кришками і зберігати заготовку в холодильнику.
    Гострий соус з червоної смородини
    Інгредієнти:
    Соус з червоної смородини до м'яса

  • червона стигла смородина – 990 м;

  • спеції;

  • цукор білий – 5 г;

  • часник – 15 г;

  • хрін – за смаком;

  • мускатний горіх – щіпка;

  • базилік, м'ята, кінза – по 1 ч. ложці.


  • Приготування
    Ягоди відриваємо від гілочок і висипаємо в блендер. Кидаємо очищений часник, хрін і дрібно посічену свіжу зелень. Збиваємо масу до однорідності, додаємо спеції і ретельно перемішуємо. Через 20 хвилин розкладаємо готовий ягідний соус невеликі скляні баночки, закорковуємо кришками і прибираємо в холодильник.