Що ви зазвичай готуєте зі смородини – варення, компоти, джеми. А чи пробували ви коли-небудь зробити соус з цієї ягоди? Він відмінно доповнить і розкриє смак м'яса, шашлику, риби, курки і т. д. Приготуйте його та здивуйте гостей оригінальним і пікантним кетчупом, який вони точно не куплять ні в одному магазині.
Рецепт соусу з червоної смородини до м'яса
Інгредієнти: червона стигла смородина – 2 кг; цукор білий – 405 г; оцет столовий – 205 мл; сіль – 15 г; кориця суха – 10 г; гвоздика , лавровий лист – за смаком; часник – 10 р. Приготування Червону смородину відриваємо від гілочок, промиваємо, обсушуємо і вичавлюємо з ягоди сік. Виливаємо його в каструлю, додаємо столовий оцет, висипаємо цукор, додаємо корицю і спеції. Гарненько все перемішуємо і ставимо посуд на середній вогонь. Кип'ятимо вміст, а потім зменшуємо нагрівання і проварюємо до загустіння, помішуючи і знімаючи пінку.
Не гаючи часу, готуємо банки: промиваємо їх, витираємо насухо і на дно кожної кидаємо по ползубчика часнику. Розливаємо гарячу масу, і закатуємо стерилізуємо хвилин 10-15. Ось і все, соус з червоної смородини до м'яса готовий до вживання і тривалому зберіганню.
Рецепт м'ятного соусу з червоної смородини
Інгредієнти: червона стигла смородина – 205 г; цукор білий – 20 г; вода фільтрована – 20 мл; масло вершкове – 15 г; запашний перець -7 горошин; гвоздика – 5 бутонів; цибулина – 55 г; м'ята (свіжа або сушена) – за смаком. Приготування На сковорідку кидаємо шматочок вершкового масла, розтоплюємо його, вливаємо трохи води і всипаємо цукор. Як тільки кристали розчиняться, додаємо ягідки червоної смородини і подрібнену м'яту з прянощами. Прикриваємо кришкою і тушкуємо соус на сильному вогні. Цибулю чистимо, нарізаємо дуже дрібно, кидаємо в соус і тушкуємо до прозорості. Після цього акуратно перелити всю масу в чашу блендера, збиваємо до однорідності, підсолюємо за смаком і подаємо до м'яса.
Кисло-солодкий соус з червоної смородини
Інгредієнти: червона стигла смородина -995 г; цукор – 490 г; гвоздика – 2 бутона; кориця – щіпка; спеції. Приготування Ягоди відриваємо від гілочок, змішуємо в мисці з цукром і залишаємо на 30 хвилин. Потім відправляємо посуд на вогонь і прогріваємо вміст до розчинення цукру. Акуратно знімаємо каструлю з вогню, додаємо спеції і повністю охолодити. Перетираємо масу через сито і готовий соус подаємо до столу.
Соус з червоної смородини з часником
Інгредієнти: смородина червона – 990 м; цукор – 205 г; часник – 15 г; цибулина – 20 г; оцет – 55 мл; масло рослинне – 20 мл; вода кип'ячена – 105 мл; сушена мята – щіпка; сухий желатин – щіпка; спеції. Приготування Ягоди промиваємо і збиваємо блендером до отримання пюре. Потім додаємо подрібнену цибулю, додаємо цукор і вливаємо теплу воду. Відправляємо масу на невеликий вогонь і проварюємо 20 хвилин. Видавлюємо через прес часник, додаємо рослинне масло і додаємо спеції. Суміш уварюють ще 30 хвилин і в кінці процесу вливаємо оцет. Отриманий соус знімаємо з плити, трохи охолоджуємо, додаємо желатин, перемішуємо і розливаємо по банках. Закриваємо кришками і зберігати заготовку в холодильнику.
Гострий соус з червоної смородини
Інгредієнти: червона стигла смородина – 990 м; спеції; цукор білий – 5 г; часник – 15 г; хрін – за смаком; мускатний горіх – щіпка; базилік, м'ята, кінза – по 1 ч. ложці. Приготування Ягоди відриваємо від гілочок і висипаємо в блендер. Кидаємо очищений часник, хрін і дрібно посічену свіжу зелень. Збиваємо масу до однорідності, додаємо спеції і ретельно перемішуємо. Через 20 хвилин розкладаємо готовий ягідний соус невеликі скляні баночки, закорковуємо кришками і прибираємо в холодильник.