Маринований терен як оливки
За своєю структурою і поживним властивостям терен нагадує «заморські» оливки, тому, приправивши плоди спеціями і маринадами, навіть у домашніх умовах можна отримати маринований терен, по смаку як оливки.
Терен, крім гастрономічної цінності, дуже корисний і при приготуванні традиційним способом маринування зберігає не лише корисні речовини, але перевершує оливки по своїм смаковим якостям. Розглянемо, як зробити оливки з терну.
Інгредієнти:
плоди терну – 15 кг;
сіль – 1 1/2 ст. ложки;
цукор – 2 1/2 ст. ложки;
бутони гвоздики – 4 шт.;
лавровий лист – 2 шт.;
перець горошком – 7 шт.;
вода – 12 л.
Приготування
Готуємо плоди терну: перебираємо, очищаємо, промиваємо, обсушуємо і розміщуємо в заздалегідь простерилізованих банках.
Для маринаду сіль, цукор і спеції кладемо в каструлю і заливаємо водою. Доводимо основу маринаду до кипіння, додаємо оцет і готуємо маринад кілька хвилин. Гарячим розчином заливаємо банки з ягодами на 3 хвилини, потім зливаємо маринад і знову кип'ятимо. Повторно робимо заливку ягід і закриваємо банки. Закутані банки охолоджуємо і ставимо в холод на зберігання. Знімати пробу можна через 3-4 дні.
Розглянемо класичний рецепт засолки, використовуючи плоди терну замість звичних нам овочів. Використовуючи таку техніку засолювання, плоди через тиждень перетворяться на оливки.
Інгредієнти:
плоди терну – 980 р;
сіль – 65 г;
вода – 900 мл;
лавровий лист – 2 шт.;
перець горошком – 5 шт.;
бутони гвоздики – 2 шт.;
оливкова олія – 15 мл
Приготування
Підготовлені плоди терну розкладаємо по банках. Готуємо розсіл: у киплячу воду кладемо сіль і спеції, кип'ятимо пару хвилин, знімаємо з плити і охолодити до 25 градусів. Теплою водою заливаємо терен і наполягаємо близько 12 годин при кімнатній температурі, після чого щільно закриваємо банки кришками і відправляємо на тиждень в холод. У зазначений строк зливаємо розсіл, щоб уникнути бродіння. Перекладаємо плоди в чисті банки, вливаємо олію до домашніх оливкам з терну.
Інгредієнти:
терен – 620 г;
вода – 940 мл;
сіль – 1 1/2 ч. ложки;
тертий хрін – 2 ч. ложки;
лист хрону – 1 шт.;
лимонна кислота – 1 1/2 ч. ложки;
часник – 3-4 зубчики.
Приготування
На дно банки викладаємо лист хрону. Терн змішуємо з половиною тертого хрону і подрібненим часником. Викладаємо плоди в банки і заливаємо киплячим маринадом з води, солі та лимонної кислоти. Кладемо залишився хрін зверху і закочує банки стерильними кришками.
Оливки з терну в домашніх умовах
Терен, крім гастрономічної цінності, дуже корисний і при приготуванні традиційним способом маринування зберігає не лише корисні речовини, але перевершує оливки по своїм смаковим якостям. Розглянемо, як зробити оливки з терну.
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо плоди терну: перебираємо, очищаємо, промиваємо, обсушуємо і розміщуємо в заздалегідь простерилізованих банках.
Для маринаду сіль, цукор і спеції кладемо в каструлю і заливаємо водою. Доводимо основу маринаду до кипіння, додаємо оцет і готуємо маринад кілька хвилин. Гарячим розчином заливаємо банки з ягодами на 3 хвилини, потім зливаємо маринад і знову кип'ятимо. Повторно робимо заливку ягід і закриваємо банки. Закутані банки охолоджуємо і ставимо в холод на зберігання. Знімати пробу можна через 3-4 дні.
Терн солоний як оливки
Розглянемо класичний рецепт засолки, використовуючи плоди терну замість звичних нам овочів. Використовуючи таку техніку засолювання, плоди через тиждень перетворяться на оливки.
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлені плоди терну розкладаємо по банках. Готуємо розсіл: у киплячу воду кладемо сіль і спеції, кип'ятимо пару хвилин, знімаємо з плити і охолодити до 25 градусів. Теплою водою заливаємо терен і наполягаємо близько 12 годин при кімнатній температурі, після чого щільно закриваємо банки кришками і відправляємо на тиждень в холод. У зазначений строк зливаємо розсіл, щоб уникнути бродіння. Перекладаємо плоди в чисті банки, вливаємо олію до домашніх оливкам з терну.
Терн маринований як оливки – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
На дно банки викладаємо лист хрону. Терн змішуємо з половиною тертого хрону і подрібненим часником. Викладаємо плоди в банки і заливаємо киплячим маринадом з води, солі та лимонної кислоти. Кладемо залишився хрін зверху і закочує банки стерильними кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Квашений терен
Якщо дуже хочеться чогось незвичного, пікантного і поєднується з різними стравами та напоями, ваш вибір – квашений терен. Ця закуска неодмінно
Варення з терну з кісточками – рецепт
Терпкий, кислуватий смак терну приваблює цінителів і шанувальників ягід своєю унікальністю, і в той же час доступністю. Кількість рецептів з цим
Маринований терен
Ця закуска неодмінно стане улюбленою заготівлею, і ви кожен рік її неодмінно будете консервувати. Маринований терен - шалено смачне частування, яке
Наливка з терну
Не всім подобається терпкий смак терну, тому багато господині намагаються заготовлювати з нього всілякі ласощі або пікантні соуси, маскирую кислий
Компот із терну на зиму
Замислюючись про приготуванні закусок з терну, враховуйте, що це різновид сливи, яку можна використовувати в рецепті варення, джему і компоту. Саме
Ткемалі з терну на зиму - рецепти
Чудовий грузинський соус сьогодні роблять з абсолютно різних фруктів і ягід, але самий справжній ткемалі все ж готується тільки із слив або аличі.