Желе з абрикосів з желатином
У супермаркеті на полицях можна знайти продукт на будь-який смак – хоч готове желе, хоч джем хоч варення. Але в будь-якому випадку продукт домашнього приготування завжди буде смачніше, ароматні, а головне – кориснішою покупного. Нижче дізнаєтеся, як приготувати желе з абрикосів з желатином.
Інгредієнти:
абрикоси – 1 кг;
цукор – 1 кг;
желатин – 40 р.
Приготування
Спочатку добре перемішуємо цукор і желатин. Абрикоси (їх можна просто розділити навпіл, а можна і подрібнити на м'ясорубці) засипаємо цукровою сумішшю. Перемішуємо і залишаємо годин на 8 після чого знову перемішуємо і даємо закипіти. Проварюємо 4 хвилини. Кипляче абрикосове желе розливаємо по банках, закатуємо або ж закриваємо кришками, що загвинчуються. Зберігати його краще в прохолодному місці.
Інгредієнти:
абрикоси – 2 кг;
желатин – 50 г;
цукор – 1 стакан.
Приготування
Абрикоси гарненько миємо, ділимо навпіл, видаляють кісточки. Перекладаємо половинки в каструлю і вливаємо воду, щоб фрукти були повністю нею покриті. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Вогонь зменшуємо, всипаємо цукор і перемішуємо. Проварюємо близько півгодини. Після це наливаємо приблизно півсклянки абрикосового компоту, поступово додаємо желатин, перемішуючи, щоб уникнути утворення грудочок. Решті абрикосовий компот проціджуємо і вливаємо розведений желатин. Добре розмішуємо. Трохи охолоджуємо масу і розливаємо по формах. Потім майбутнє желе відправляємо в холодильник до повного застигання.
Також у формочки можна покласти часточки абрикосів, якщо вони не сильно розвалилися в процесі варіння, а зверху вже залити рідиною і відправити в холод до застигання.
Інгредієнти:
абрикоси – 2 кг;
цукор – 2 кг;
вода – 100 мл;
желатин – 4 ст. ложки.
Приготування
Для приготування желе з абрикосів вибираємо не перестиглі плоди. Моєму їх і нарізаємо часточками. Засипаємо їх цукром і желатином. Залишаємо їх на 10-12 годин. За цей час абрикоси повинні пустити сік і цукор з желатином повинен трохи розчинитися. Після цього отриману масу потрібно трохи проварити. У ємність з майбутнім желе вливаємо півсклянки води і ставимо масу на вогонь. Періодично помішуючи, доводимо до кипіння і після цього проварюємо ще 3 хвилини на невеликому вогні. Потім желе з абрикосів розливаємо по чистим стерилізованим банкам .
Желе з абрикосів з желатином на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку добре перемішуємо цукор і желатин. Абрикоси (їх можна просто розділити навпіл, а можна і подрібнити на м'ясорубці) засипаємо цукровою сумішшю. Перемішуємо і залишаємо годин на 8 після чого знову перемішуємо і даємо закипіти. Проварюємо 4 хвилини. Кипляче абрикосове желе розливаємо по банках, закатуємо або ж закриваємо кришками, що загвинчуються. Зберігати його краще в прохолодному місці.
Желе з абрикосів - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Абрикоси гарненько миємо, ділимо навпіл, видаляють кісточки. Перекладаємо половинки в каструлю і вливаємо воду, щоб фрукти були повністю нею покриті. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Вогонь зменшуємо, всипаємо цукор і перемішуємо. Проварюємо близько півгодини. Після це наливаємо приблизно півсклянки абрикосового компоту, поступово додаємо желатин, перемішуючи, щоб уникнути утворення грудочок. Решті абрикосовий компот проціджуємо і вливаємо розведений желатин. Добре розмішуємо. Трохи охолоджуємо масу і розливаємо по формах. Потім майбутнє желе відправляємо в холодильник до повного застигання.
Також у формочки можна покласти часточки абрикосів, якщо вони не сильно розвалилися в процесі варіння, а зверху вже залити рідиною і відправити в холод до застигання.
Як приготувати желе з абрикосів на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування желе з абрикосів вибираємо не перестиглі плоди. Моєму їх і нарізаємо часточками. Засипаємо їх цукром і желатином. Залишаємо їх на 10-12 годин. За цей час абрикоси повинні пустити сік і цукор з желатином повинен трохи розчинитися. Після цього отриману масу потрібно трохи проварити. У ємність з майбутнім желе вливаємо півсклянки води і ставимо масу на вогонь. Періодично помішуючи, доводимо до кипіння і після цього проварюємо ще 3 хвилини на невеликому вогні. Потім желе з абрикосів розливаємо по чистим стерилізованим банкам .
Рекомендуємо добрі рецепти
Абрикосовий джем з желатином
У літній сезон з абрикосів готують безліч різних заготовок. А якщо врожай вдався і все варення закрито і компоти зварені, саме час для експериментів.
Абрикосове желе на зиму
Серед звичних заготовок у вигляді варення і компотів, обов'язково потрібно виділити час і фрукти для створення чого-небудь незвичайного. Такою
Рецепт желе з соку
Желе з соку - смачний і вишуканий десерт, який припаде до душі навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розберемо кілька оригінальних, але в теж час
Джем з желатином
Джем - це смачне густе ласощі, яке готують з різних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зварити з желатином. Він вийде чудово красивим і
Малинове желе
Малинове желе - це ласощі доступне до приготування круглий рік, оскільки такий десерт можна легко сфабрикувати як з свіжих, так і з заморожених ягід,
Желе варення
Желе варення - це чудовий десерт, який готується за лічені хвилини, а задоволення від його вживання залишається надовго. У нашій статті ми зібрали