У супермаркеті на полицях можна знайти продукт на будь-який смак – хоч готове желе, хоч джем хоч варення. Але в будь-якому випадку продукт домашнього приготування завжди буде смачніше, ароматні, а головне – кориснішою покупного. Нижче дізнаєтеся, як приготувати желе з абрикосів з желатином.
Желе з абрикосів з желатином на зиму
Інгредієнти: абрикоси – 1 кг; цукор – 1 кг; желатин – 40 р. Приготування Спочатку добре перемішуємо цукор і желатин. Абрикоси (їх можна просто розділити навпіл, а можна і подрібнити на м'ясорубці) засипаємо цукровою сумішшю. Перемішуємо і залишаємо годин на 8 після чого знову перемішуємо і даємо закипіти. Проварюємо 4 хвилини. Кипляче абрикосове желе розливаємо по банках, закатуємо або ж закриваємо кришками, що загвинчуються. Зберігати його краще в прохолодному місці.
Желе з абрикосів - рецепт
Інгредієнти: абрикоси – 2 кг; желатин – 50 г; цукор – 1 стакан. Приготування Абрикоси гарненько миємо, ділимо навпіл, видаляють кісточки. Перекладаємо половинки в каструлю і вливаємо воду, щоб фрукти були повністю нею покриті. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Вогонь зменшуємо, всипаємо цукор і перемішуємо. Проварюємо близько півгодини. Після це наливаємо приблизно півсклянки абрикосового компоту, поступово додаємо желатин, перемішуючи, щоб уникнути утворення грудочок. Решті абрикосовий компот проціджуємо і вливаємо розведений желатин. Добре розмішуємо. Трохи охолоджуємо масу і розливаємо по формах. Потім майбутнє желе відправляємо в холодильник до повного застигання.
Також у формочки можна покласти часточки абрикосів, якщо вони не сильно розвалилися в процесі варіння, а зверху вже залити рідиною і відправити в холод до застигання.
Як приготувати желе з абрикосів на зиму?
Інгредієнти: абрикоси – 2 кг; цукор – 2 кг; вода – 100 мл; желатин – 4 ст. ложки. Приготування Для приготування желе з абрикосів вибираємо не перестиглі плоди. Моєму їх і нарізаємо часточками. Засипаємо їх цукром і желатином. Залишаємо їх на 10-12 годин. За цей час абрикоси повинні пустити сік і цукор з желатином повинен трохи розчинитися. Після цього отриману масу потрібно трохи проварити. У ємність з майбутнім желе вливаємо півсклянки води і ставимо масу на вогонь. Періодично помішуючи, доводимо до кипіння і після цього проварюємо ще 3 хвилини на невеликому вогні. Потім желе з абрикосів розливаємо по чистим стерилізованим банкам .