Лимонно-імбирний конфітюр
Конфітюр з лимона і імбиру має оригінальний пекучий смак і неодмінно зігріє вас морозними зимовими вечорами. Його можна сміливо додавати в чай в якості смакової добавки або просто намазувати на м'яку булочку з маслом. Далі ми розповімо вам, як приготувати лимонно-імбирний конфітюр кількома способами.
Інгредієнти:
апельсин – 1 шт.;
желфикс – 5 г;
свіжий імбир – 150 г;
лимон – 1 шт.;
цукор – 1 ст.
Приготування
З апельсина і лимона акуратно знімаємо цедру, вичавлюємо з фруктів сік і виливаємо його в каструльку. Імбир промиваємо, чистимо, натираємо на маленькій тертці і додаємо до соку. Всипаємо також кілька ложечок цукру, кладемо загусник желфикс і подрібнену цедру апельсина і лимона. Ставимо посуд на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Потім висипаємо весь цукор, що залишився, перемішуємо, знову кип'ятимо і проварюємо на маленькому вогні хвилинки 3. Після цього знімаємо конфітюр з вогню, охолодити, перекладаємо в невелику баночку або красиву вазу і подаємо до столу.
Інгредієнти:
цукор – 200 г;
лимон – 2 шт.;
корінь імбиру – 5 див.
Приготування
Лимони промиваємо, з одного фрукта вичавлюємо сік, а другий лимончик бланшируем в киплячій воді приблизно 10 хвилин, до м'якості. Потім злегка остуджуємо його, розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і разом з очищеним імбиром перекручуємо на м'ясорубці в пюре. Далі перекладаємо масу в каструлю, додаємо лимонний сік і варимо конфітюр на слабенькому вогні 20 хвилин, до загусання. Після цього варення остуджуємо, перекладаємо в баночку і прибираємо в холодильник.
Інгредієнти:
лимон – 3 шт.;
корінь імбиру – 50 г;
цукор – 250 р.
Приготування
Лимони ретельно промиваємо, відрізаємо кінчики, розрізаємо вздовж на 4 частини і кожну четвертинку подрібнюємо тоненькими часточками. Імбир чистимо і розрізаємо соломкою. Потім складаємо підготовлені продукти в каструльку, засипаємо цукром, перемішуємо і залишаємо постояти на всю ніч. На наступний день ставимо посуд на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо хвилин 5 . Після цього повністю остуджуємо конфітюр і повторюємо процедуру 3-5 разів, поки лимонні часточки не стануть прозорими. Готове варення розливаємо в чисті банки і зберігаємо в холодильнику. А коли заварюєте свій улюблений чай, додайте в нього ложечку імбирного конфітюру і насолоджуйтеся оригінальним присмаком.
Апельсиново-лимонний конфітюр з імбиром
Інгредієнти:
Приготування
З апельсина і лимона акуратно знімаємо цедру, вичавлюємо з фруктів сік і виливаємо його в каструльку. Імбир промиваємо, чистимо, натираємо на маленькій тертці і додаємо до соку. Всипаємо також кілька ложечок цукру, кладемо загусник желфикс і подрібнену цедру апельсина і лимона. Ставимо посуд на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Потім висипаємо весь цукор, що залишився, перемішуємо, знову кип'ятимо і проварюємо на маленькому вогні хвилинки 3. Після цього знімаємо конфітюр з вогню, охолодити, перекладаємо в невелику баночку або красиву вазу і подаємо до столу.
Рецепт лимонно-імбирного конфітюру
Інгредієнти:
Приготування
Лимони промиваємо, з одного фрукта вичавлюємо сік, а другий лимончик бланшируем в киплячій воді приблизно 10 хвилин, до м'якості. Потім злегка остуджуємо його, розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і разом з очищеним імбиром перекручуємо на м'ясорубці в пюре. Далі перекладаємо масу в каструлю, додаємо лимонний сік і варимо конфітюр на слабенькому вогні 20 хвилин, до загусання. Після цього варення остуджуємо, перекладаємо в баночку і прибираємо в холодильник.
Лимонний конфітюр з імбиром
Інгредієнти:
Приготування
Лимони ретельно промиваємо, відрізаємо кінчики, розрізаємо вздовж на 4 частини і кожну четвертинку подрібнюємо тоненькими часточками. Імбир чистимо і розрізаємо соломкою. Потім складаємо підготовлені продукти в каструльку, засипаємо цукром, перемішуємо і залишаємо постояти на всю ніч. На наступний день ставимо посуд на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо хвилин 5 . Після цього повністю остуджуємо конфітюр і повторюємо процедуру 3-5 разів, поки лимонні часточки не стануть прозорими. Готове варення розливаємо в чисті банки і зберігаємо в холодильнику. А коли заварюєте свій улюблений чай, додайте в нього ложечку імбирного конфітюру і насолоджуйтеся оригінальним присмаком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Зацукровані каштани
Якщо вам захотілося здивувати своїх близьких або гостей оригінальним солодким блюдом, зацукровані каштани підійдуть як не можна краще! Таке блюдо вже
Конфітюр з слив - пальчики оближеш
Конфітюр - це смачне ласощі французького походження, схоже на наше варення, але має желеподібну консистенцію. І сьогодні ми з вами поділимося
Апельсиновий конфітюр - рецепт
Конфітюр - це французьке назва такого звичного нам ласощі, як варення. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити апельсиновий варіант цього
Конфітюр з груш
Конфітюр - це теж саме варення, тільки уварене до повного загусання, так що б його можна було легко намазати на тост. І сьогодні ми поговоримо про
Конфітюр з яблук
Конфітюр - це смачне ласощі, схоже на наше варення або джем. Готують його з ягід, фруктів і навіть овочів. А ми сьогодні з вами поговоримо про
Імбирний чай з лимоном
Імбирний чай - корисний і смачний напій, який використовують для профілактики простудних захворювань, а також у боротьбі із зайвою вагою. І сьогодні