Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лимонно-імбирний конфітюр

Лимонно-імбирний конфітюр

5-07-2015, 22:18
446
Лимонно-імбирний конфітюр
Конфітюр з лимона і імбиру має оригінальний пекучий смак і неодмінно зігріє вас морозними зимовими вечорами. Його можна сміливо додавати в чай в якості смакової добавки або просто намазувати на м'яку булочку з маслом. Далі ми розповімо вам, як приготувати лимонно-імбирний конфітюр кількома способами.

Апельсиново-лимонний конфітюр з імбиром


Інгредієнти:

  • апельсин – 1 шт.;

  • желфикс – 5 г;

  • свіжий імбир – 150 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • цукор – 1 ст.


  • Приготування
    З апельсина і лимона акуратно знімаємо цедру, вичавлюємо з фруктів сік і виливаємо його в каструльку. Імбир промиваємо, чистимо, натираємо на маленькій тертці і додаємо до соку. Всипаємо також кілька ложечок цукру, кладемо загусник желфикс і подрібнену цедру апельсина і лимона. Ставимо посуд на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Потім висипаємо весь цукор, що залишився, перемішуємо, знову кип'ятимо і проварюємо на маленькому вогні хвилинки 3. Після цього знімаємо конфітюр з вогню, охолодити, перекладаємо в невелику баночку або красиву вазу і подаємо до столу.

    Рецепт лимонно-імбирного конфітюру


    Інгредієнти:

  • цукор – 200 г;

  • лимон – 2 шт.;

  • корінь імбиру – 5 див.


  • Приготування
    Лимони промиваємо, з одного фрукта вичавлюємо сік, а другий лимончик бланшируем в киплячій воді приблизно 10 хвилин, до м'якості. Потім злегка остуджуємо його, розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і разом з очищеним імбиром перекручуємо на м'ясорубці в пюре. Далі перекладаємо масу в каструлю, додаємо лимонний сік і варимо конфітюр на слабенькому вогні 20 хвилин, до загусання. Після цього варення остуджуємо, перекладаємо в баночку і прибираємо в холодильник.

    Лимонний конфітюр з імбиром
    Лимонно-імбирний конфітюр


    Інгредієнти:

  • лимон – 3 шт.;

  • корінь імбиру – 50 г;

  • цукор – 250 р.


  • Приготування
    Лимони ретельно промиваємо, відрізаємо кінчики, розрізаємо вздовж на 4 частини і кожну четвертинку подрібнюємо тоненькими часточками. Імбир чистимо і розрізаємо соломкою. Потім складаємо підготовлені продукти в каструльку, засипаємо цукром, перемішуємо і залишаємо постояти на всю ніч. На наступний день ставимо посуд на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо хвилин 5 . Після цього повністю остуджуємо конфітюр і повторюємо процедуру 3-5 разів, поки лимонні часточки не стануть прозорими. Готове варення розливаємо в чисті банки і зберігаємо в холодильнику. А коли заварюєте свій улюблений чай, додайте в нього ложечку імбирного конфітюру і насолоджуйтеся оригінальним присмаком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Зацукровані каштани
    Зацукровані каштани
    Якщо вам захотілося здивувати своїх близьких або гостей оригінальним солодким блюдом, зацукровані каштани підійдуть як не можна краще! Таке блюдо вже
    Конфітюр з слив - пальчики оближеш
    Конфітюр з слив - пальчики оближеш
    Конфітюр - це смачне ласощі французького походження, схоже на наше варення, але має желеподібну консистенцію. І сьогодні ми з вами поділимося
    Апельсиновий конфітюр - рецепт
    Апельсиновий конфітюр - рецепт
    Конфітюр - це французьке назва такого звичного нам ласощі, як варення. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити апельсиновий варіант цього
    Конфітюр з груш
    Конфітюр з груш
    Конфітюр - це теж саме варення, тільки уварене до повного загусання, так що б його можна було легко намазати на тост. І сьогодні ми поговоримо про
    Конфітюр з яблук
    Конфітюр з яблук
    Конфітюр - це смачне ласощі, схоже на наше варення або джем. Готують його з ягід, фруктів і навіть овочів. А ми сьогодні з вами поговоримо про
    Імбирний чай з лимоном
    Імбирний чай з лимоном
    Імбирний чай - корисний і смачний напій, який використовують для профілактики простудних захворювань, а також у боротьбі із зайвою вагою. І сьогодні