Зацукровані каштани
А чи знаєте ви, що їстівні каштани можна не тільки їсти в свіжому або обсмаженому вигляді, але і приготувати з них дуже смачне і оригінальне ласощі? Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати зацукровані каштани і здивувати гостей чимось незвичайним!
Інгредієнти:
каштани – 1 кг;
цукор – 1 кг;
ванілін – за смаком;
глюкоза – 500 р.
Приготування
Спочатку каштани перебираємо, промиваємо і викидаємо зіпсовані. Потім надрізаємо шкаралупу хрестоподібно і знімаємо акуратно шкаралупу, намагаючись не пошкодити м'якоть. Після цього кладемо каштанчики в каструльку з окропом і залишаємо на 3 хвилинки. Далі виймаємо їх шумівкою і гострим ножем знімаємо верхню оболонку. Очищені каштани перекладаємо в глибоку посуд, заливаємо холодною водою і варимо хвилин 15. Тепер акуратненько відкидаємо їх у друшляк і залишаємо стікати. А цим часом зваримо сироп: наливаємо в миску води, додаємо цукор, глюкозу і ставимо на середній вогонь. Як тільки суміш загусне, викладаємо каштани і знову доводимо до кипіння, а потім знімаємо з вогню. Накриваємо посуд кришкою і ставимо в тепле містечко на всю ніч. На наступний день повторюємо процедуру і після повторного охолодження, додаємо в сироп кілька крапель ванільного екстракту. Тепер переходимо до висушування зацукрованих каштанів. Обережно виймаємо їх з сиропу, перекладаємо їх на решітку і ставимо в сухе тепле місце. Коли каштани висохнуть, вони придбають матовий вигляд і перестануть склеюватися. За бажанням можете заглазировать каштани в свіжому цукровому сиропі і знову гарненько висушити. Зберігаємо готове ласощі у сухому місці, виклавши їх шарами, перекладеними непромокаючої папером.
Інгредієнти:
каштани – 500 г;
вода фільтрована – 2 ст.;
цукор – 500 г;
ром – 50 мл
Приготування
Отже, каштани акуратно очищаємо від шкірки і знімаємо тонку шкірку. Потім заливаємо ядра окропом і варимо на середньому вогні до розм'якшення. Цим часом готуємо поки сироп. Для цього наливаємо у ковшичек трохи води, всипаємо сахарочек і, помішуючи, доводимо до кипіння. Після цього проварюємо суміш ще хвилин 10 а потім акуратно викладаємо підготовлені каштанчики і варимо 30 хвилин. Далі на деякий час вимикаємо вогонь, даємо трохи охолонути масу і знову нагріваємо і тушкуємо ще півгодинки, поки каштанчики не стануть прозорими. Тепер викладаємо їх у скляний посуд, виливаємо сироп, додаємо ром і остуджуємо.
Рецепт зацукрованих каштанів
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку каштани перебираємо, промиваємо і викидаємо зіпсовані. Потім надрізаємо шкаралупу хрестоподібно і знімаємо акуратно шкаралупу, намагаючись не пошкодити м'якоть. Після цього кладемо каштанчики в каструльку з окропом і залишаємо на 3 хвилинки. Далі виймаємо їх шумівкою і гострим ножем знімаємо верхню оболонку. Очищені каштани перекладаємо в глибоку посуд, заливаємо холодною водою і варимо хвилин 15. Тепер акуратненько відкидаємо їх у друшляк і залишаємо стікати. А цим часом зваримо сироп: наливаємо в миску води, додаємо цукор, глюкозу і ставимо на середній вогонь. Як тільки суміш загусне, викладаємо каштани і знову доводимо до кипіння, а потім знімаємо з вогню. Накриваємо посуд кришкою і ставимо в тепле містечко на всю ніч. На наступний день повторюємо процедуру і після повторного охолодження, додаємо в сироп кілька крапель ванільного екстракту. Тепер переходимо до висушування зацукрованих каштанів. Обережно виймаємо їх з сиропу, перекладаємо їх на решітку і ставимо в сухе тепле місце. Коли каштани висохнуть, вони придбають матовий вигляд і перестануть склеюватися. За бажанням можете заглазировать каштани в свіжому цукровому сиропі і знову гарненько висушити. Зберігаємо готове ласощі у сухому місці, виклавши їх шарами, перекладеними непромокаючої папером.
Смачні зацукровані каштани
Інгредієнти:
Приготування
Отже, каштани акуратно очищаємо від шкірки і знімаємо тонку шкірку. Потім заливаємо ядра окропом і варимо на середньому вогні до розм'якшення. Цим часом готуємо поки сироп. Для цього наливаємо у ковшичек трохи води, всипаємо сахарочек і, помішуючи, доводимо до кипіння. Після цього проварюємо суміш ще хвилин 10 а потім акуратно викладаємо підготовлені каштанчики і варимо 30 хвилин. Далі на деякий час вимикаємо вогонь, даємо трохи охолонути масу і знову нагріваємо і тушкуємо ще півгодинки, поки каштанчики не стануть прозорими. Тепер викладаємо їх у скляний посуд, виливаємо сироп, додаємо ром і остуджуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ясні рулети з начинкою
М'ясні рулети з начинкою - це далеко не саме просте у приготуванні блюдо, але дуже ситна та поживна закуска до святкового столу. І зараз ми розповімо
Смажений арахіс
Смажений арахіс - це дуже смачне ласощі, яке хочеться їсти постійно. Якщо ви бажаєте порадувати сім'ю хрусткими горішками, то читайте цю статтю. У
Смажені каштани
Якщо ви любите похрумтіти всякими смаколиками, то вам сподобаються смажені каштани. Готувати їх дуже просто, особливо якщо у вас є мікрохвильовка, ну
Варення з шовковиці - рецепт
Шовковиця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити чудове варення, яке можна буде подавати до свіжозвареної чаю, оладок, сирників і т. д.
Чізкейк "Нью-йорк": рецепт
Чізкейк - американський десерт, тому варіант під назвою "Нью-йорк" можна вважати класичним. Якщо ви ще жодного разу не готували чізкейк, ймовірно,
Як приготувати каштани?
В американських фільмах часто можна помітити, як прийшовши на святковий ярмарок, герої набувають там гарячі смажені каштани і наминали за обидві