Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ясні рулети з начинкою

М'ясні рулети з начинкою

19-03-2015, 09:58
1 712
М'ясні рулети з начинкою
Рулети з м'яса - один з варіантів не самого простого, але дуже красивого і смачного гарячого страви для святкового столу. Величезна різноманітність начинок дозволяє робити кожен рулет унікальним по своєму смаку, а форма страви може варіювати від до банкетного фуршетного, в якому кожен рулет можна зробити з невеликого шматочка м'яса.

Рецепт м'ясного рулету з начинкою


Інгредієнти:

  • свинячий фарш - 1 кг;

  • каштани - 400 г;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • яблука - 2 шт.;

  • петрушка, шавлія, чебрець - по 1 невеликому пучку;

  • яйце - 1 шт.;

  • хлібні крихти - 100 г;

  • бекон;

  • журавлина - 175 р.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і пасеруємо 5 хвилин на розігрітому рослинному маслі. Поки смажиться цибуля, яблука наріжемо кубиками, а каштани довільно, але досить дрібно порубаємо ножем.
    Свіжі трави гарненько подрібнюємо, бажано скористатися для цього ступкою, або потужним блендером, щоб отримати якомога більше ароматів. Змішуємо трави з м'ясним фаршем і хлібними крихтами.
    Смужки бекону рівне викладаємо на лист фольги, поверх них розподіляємо ароматний м'ясний фарш. На один з довгих країв рулету кладемо в ряд начинку з каштанів, яблук і журавлини. Згортаємо рулет, допомагаючи собі листом фольги і запечатуємо його з обох сторін, на зразок цукерки. Випікаємо м'ясний рулет 45 хвилин при температурі 170 градусів у фользі, а потім знімаємо покриття і готуємо його ще 15 хвилин.

    Як приготувати м'ясний рулет з картопляною начинкою?


    Інгредієнти:

  • яловичий фарш - 700 г;

  • хлібна паніровка - 1/2 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • сіль, перець;

  • яйце - 1 шт.;

  • картопля - 4-5 шт.;

  • твердий сир - 70 г;

  • кетчуп.


  • Приготування
    Картоплю відварюємо до повної готовності і розминаємо з додаванням молока, масла або води. М'ясний фарш змішуємо з попередньо вимоченої в молоці паніровкою, сіллю, перцем і яйцем. Не забуваємо гарненько приправити м'ясний фарш сіллю і перцем, ретельно вимішати, а вже після розподіляти по поверхні пекарської папери, або листа фольги. Поверх м'ясного шару викладаємо шар картоплі і посипаємо його сиром зверху. Допомагаючи собі папером, згортаємо в рулет м'ясний шар і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Спочатку випікаємо рулет 1 годину самостійно, а потім покриваємо його кетчупом (можна злегка присипати коричневим цукром для карамелізації) і готуємо ще 15 хвилин. Перед подачею і нарізкою м'ясний рулет повинен охолонути 10 хвилин.

    М'ясний рулет з грибною начинкою


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • цибулю-шалот - 2-3 шт.;

  • печериці - 300 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • гострий перець - за смаком;

  • сіль, чорний перець - за смаком;

  • шпинат - 300 г;

  • яловича вирізка - 2 кг.


  • Приготування
    Почнемо з приготування начинки для м'ясного рулету. У сковороді розтоплюємо масло і пасеруємо на ньому нарізану цибулю 5 хвилин. Після закінчення часу на сковороду кладемо гриби і продовжуємо готування
    М'ясні рулети з начинкою
    ще 7 хвилин. Додаємо часник і червоний перець, обсмажуємо все разом 30 секунд і змішуємо зі шпинатом. Через 2 хвилини сковороду слід прибрати з вогню і приправити начинку сіллю і перцем.
    Тепер перейдемо до м'яса. Його необхідно очистити від всіх плівок і жив, а потім розрізати і розкрити на кшталт книжки так, щоб його товщина по всій поверхні була приблизно однаковою. Приправляємо поверхню м'яса сіллю і перцем і розподіляємо начинку рівним шаром. Згортаємо рулет і, при необхідності, кріпимо його кінці зубочистками. Приправляємо рулет сіллю і перцем зовні.
    Обсмажуємо рулет на грилі по 4-5 хвилин з усіх боків. Як тільки термометр для м'яса досягне позначки 48 градусів - м'ясо можна буде знімати з вогню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рулет із чорносливом
    Рулет із чорносливом
    Рулет із чорносливом - чудовий варіант обіду або вечері у вихідний день у колі родини. Приготувати таке ласощі зовсім нескладно. Давайте розберемо
    М'ясний рулет з фаршу
    М'ясний рулет з фаршу
    М'ясні рулети вважаються класикою світової кулінарії, вони ситни, поживні і можуть поєднувати в своєму складі широке розмаїття начинок. М'ясні рулети
    М'ясний рулет з грибами
    М'ясний рулет з грибами
    М'ясні рулети з грибами - це справжнє і дуже смачне прикраса будь-якого столу: святкового або фуршетного. Але процес приготування цієї смакоти досить
    Рулет з яловичини
    Рулет з яловичини
    Все ще думаєте що смачного можна приготувати на святковий стіл? Тоді ця стаття для вас, адже ми вирішили зібрати відразу кілька рецептів рулетів з
    М'ясний рулет з яйцем
    М'ясний рулет з яйцем
    На будь-який святковий стіл необхідно смачне і презентабельне гаряче блюдо. І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати ніжний м'ясний рулет з
    Рулет з листкового тіста
    Рулет з листкового тіста
    Рулет з листкового тіста - відмінний і швидкий варіант випічки, який врятує вас в будь-якій ситуації. Його можна приготувати з будь-якою начинкою: