М'ясні рулети з начинкою
Рулети з м'яса - один з варіантів не самого простого, але дуже красивого і смачного гарячого страви для святкового столу. Величезна різноманітність начинок дозволяє робити кожен рулет унікальним по своєму смаку, а форма страви може варіювати від до банкетного фуршетного, в якому кожен рулет можна зробити з невеликого шматочка м'яса.
Інгредієнти:
свинячий фарш - 1 кг;
каштани - 400 г;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
яблука - 2 шт.;
петрушка, шавлія, чебрець - по 1 невеликому пучку;
яйце - 1 шт.;
хлібні крихти - 100 г;
бекон;
журавлина - 175 р.
Приготування
Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і пасеруємо 5 хвилин на розігрітому рослинному маслі. Поки смажиться цибуля, яблука наріжемо кубиками, а каштани довільно, але досить дрібно порубаємо ножем.
Свіжі трави гарненько подрібнюємо, бажано скористатися для цього ступкою, або потужним блендером, щоб отримати якомога більше ароматів. Змішуємо трави з м'ясним фаршем і хлібними крихтами.
Смужки бекону рівне викладаємо на лист фольги, поверх них розподіляємо ароматний м'ясний фарш. На один з довгих країв рулету кладемо в ряд начинку з каштанів, яблук і журавлини. Згортаємо рулет, допомагаючи собі листом фольги і запечатуємо його з обох сторін, на зразок цукерки. Випікаємо м'ясний рулет 45 хвилин при температурі 170 градусів у фользі, а потім знімаємо покриття і готуємо його ще 15 хвилин.
Інгредієнти:
яловичий фарш - 700 г;
хлібна паніровка - 1/2 ст.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
молоко - 1/2 ст.;
сіль, перець;
яйце - 1 шт.;
картопля - 4-5 шт.;
твердий сир - 70 г;
кетчуп.
Приготування
Картоплю відварюємо до повної готовності і розминаємо з додаванням молока, масла або води. М'ясний фарш змішуємо з попередньо вимоченої в молоці паніровкою, сіллю, перцем і яйцем. Не забуваємо гарненько приправити м'ясний фарш сіллю і перцем, ретельно вимішати, а вже після розподіляти по поверхні пекарської папери, або листа фольги. Поверх м'ясного шару викладаємо шар картоплі і посипаємо його сиром зверху. Допомагаючи собі папером, згортаємо в рулет м'ясний шар і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Спочатку випікаємо рулет 1 годину самостійно, а потім покриваємо його кетчупом (можна злегка присипати коричневим цукром для карамелізації) і готуємо ще 15 хвилин. Перед подачею і нарізкою м'ясний рулет повинен охолонути 10 хвилин.
Інгредієнти:
вершкове масло - 3 ст. ложки;
цибулю-шалот - 2-3 шт.;
печериці - 300 г;
часник - 2 зубчики;
гострий перець - за смаком;
сіль, чорний перець - за смаком;
шпинат - 300 г;
яловича вирізка - 2 кг.
Приготування
Почнемо з приготування начинки для м'ясного рулету. У сковороді розтоплюємо масло і пасеруємо на ньому нарізану цибулю 5 хвилин. Після закінчення часу на сковороду кладемо гриби і продовжуємо готування ще 7 хвилин. Додаємо часник і червоний перець, обсмажуємо все разом 30 секунд і змішуємо зі шпинатом. Через 2 хвилини сковороду слід прибрати з вогню і приправити начинку сіллю і перцем.
Тепер перейдемо до м'яса. Його необхідно очистити від всіх плівок і жив, а потім розрізати і розкрити на кшталт книжки так, щоб його товщина по всій поверхні була приблизно однаковою. Приправляємо поверхню м'яса сіллю і перцем і розподіляємо начинку рівним шаром. Згортаємо рулет і, при необхідності, кріпимо його кінці зубочистками. Приправляємо рулет сіллю і перцем зовні.
Обсмажуємо рулет на грилі по 4-5 хвилин з усіх боків. Як тільки термометр для м'яса досягне позначки 48 градусів - м'ясо можна буде знімати з вогню.
Рецепт м'ясного рулету з начинкою
Інгредієнти:
Приготування
Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і пасеруємо 5 хвилин на розігрітому рослинному маслі. Поки смажиться цибуля, яблука наріжемо кубиками, а каштани довільно, але досить дрібно порубаємо ножем.
Свіжі трави гарненько подрібнюємо, бажано скористатися для цього ступкою, або потужним блендером, щоб отримати якомога більше ароматів. Змішуємо трави з м'ясним фаршем і хлібними крихтами.
Смужки бекону рівне викладаємо на лист фольги, поверх них розподіляємо ароматний м'ясний фарш. На один з довгих країв рулету кладемо в ряд начинку з каштанів, яблук і журавлини. Згортаємо рулет, допомагаючи собі листом фольги і запечатуємо його з обох сторін, на зразок цукерки. Випікаємо м'ясний рулет 45 хвилин при температурі 170 градусів у фользі, а потім знімаємо покриття і готуємо його ще 15 хвилин.
Як приготувати м'ясний рулет з картопляною начинкою?
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю відварюємо до повної готовності і розминаємо з додаванням молока, масла або води. М'ясний фарш змішуємо з попередньо вимоченої в молоці паніровкою, сіллю, перцем і яйцем. Не забуваємо гарненько приправити м'ясний фарш сіллю і перцем, ретельно вимішати, а вже після розподіляти по поверхні пекарської папери, або листа фольги. Поверх м'ясного шару викладаємо шар картоплі і посипаємо його сиром зверху. Допомагаючи собі папером, згортаємо в рулет м'ясний шар і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Спочатку випікаємо рулет 1 годину самостійно, а потім покриваємо його кетчупом (можна злегка присипати коричневим цукром для карамелізації) і готуємо ще 15 хвилин. Перед подачею і нарізкою м'ясний рулет повинен охолонути 10 хвилин.
М'ясний рулет з грибною начинкою
Інгредієнти:
Приготування
Почнемо з приготування начинки для м'ясного рулету. У сковороді розтоплюємо масло і пасеруємо на ньому нарізану цибулю 5 хвилин. Після закінчення часу на сковороду кладемо гриби і продовжуємо готування ще 7 хвилин. Додаємо часник і червоний перець, обсмажуємо все разом 30 секунд і змішуємо зі шпинатом. Через 2 хвилини сковороду слід прибрати з вогню і приправити начинку сіллю і перцем.
Тепер перейдемо до м'яса. Його необхідно очистити від всіх плівок і жив, а потім розрізати і розкрити на кшталт книжки так, щоб його товщина по всій поверхні була приблизно однаковою. Приправляємо поверхню м'яса сіллю і перцем і розподіляємо начинку рівним шаром. Згортаємо рулет і, при необхідності, кріпимо його кінці зубочистками. Приправляємо рулет сіллю і перцем зовні.
Обсмажуємо рулет на грилі по 4-5 хвилин з усіх боків. Як тільки термометр для м'яса досягне позначки 48 градусів - м'ясо можна буде знімати з вогню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рулет із чорносливом
Рулет із чорносливом - чудовий варіант обіду або вечері у вихідний день у колі родини. Приготувати таке ласощі зовсім нескладно. Давайте розберемо
М'ясний рулет з фаршу
М'ясні рулети вважаються класикою світової кулінарії, вони ситни, поживні і можуть поєднувати в своєму складі широке розмаїття начинок. М'ясні рулети
М'ясний рулет з грибами
М'ясні рулети з грибами - це справжнє і дуже смачне прикраса будь-якого столу: святкового або фуршетного. Але процес приготування цієї смакоти досить
Рулет з яловичини
Все ще думаєте що смачного можна приготувати на святковий стіл? Тоді ця стаття для вас, адже ми вирішили зібрати відразу кілька рецептів рулетів з
М'ясний рулет з яйцем
На будь-який святковий стіл необхідно смачне і презентабельне гаряче блюдо. І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати ніжний м'ясний рулет з
Рулет з листкового тіста
Рулет з листкового тіста - відмінний і швидкий варіант випічки, який врятує вас в будь-якій ситуації. Його можна приготувати з будь-якою начинкою: