Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рулет з листкового тіста

Рулет з листкового тіста

17-01-2015, 21:45
2 302
Рулет з листкового тіста
Рулет з листкового тіста - відмінний і швидкий варіант випічки, який врятує вас в будь ситуації. Його можна приготувати з будь-якою начинкою, а гості лише здивуються вашої швидкості і кулінарним здібностям.

М'ясний рулет в листковому тісті


Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто - 1 упаковка;

  • м'ясний фарш - 600 г;

  • цибулина - 05 шт.;

  • сир - 50 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Заздалегідь дістаємо листи листкового тіста з морозилки і залишаємо їх розморожуватися. Потім скріплюємо листи тесту між собою і розкачуємо тісто по ширині, в одному напрямку. М'ясний фарш перемішуємо з подрібненим луком і укладаємо цю начинку рівномірним шаром на тісто, залишивши приблизно 10 сантиметрів країв вільними. Приправляємо спеціями, посипаємо зверху тертим сиром, звертаємо туго рулетом, защипивая краю і роблячи проколи вилкою. Перекладаємо все на деко і відправляємо на 30 хвилин у гарячу духовку. Готовий м'ясний рулет з листкового тіста трохи охолоджуємо, нарізаємо на порції і посипаємо свіжою зеленню.

    Листковий рулет з яблуками


    Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто - 500 г;

  • яблука - 500 г;

  • мигдаль - 50 г;

  • цукор - 100 г;

  • вершкове масло - 1 ст. ложки;

  • кориця - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Для приготування рулету з листкового дріжджового тіста, яблука промиваємо, чистимо, видаляємо серцевину, нарізаємо кубиками і тушкуємо на вершковому маслечко протягом 5-7 хвилин.
    Цим часом подрібнюємо горіхи і додаємо їх до фруктів. Кладемо за смаком цукор, корицю, перемішуємо і готуємо ще 3 хвилинки. Готове листкове тісто розгортаємо в пласт, викладаємо начинку, рівномірно розподіляємо її і згортаємо рулет.
    Деко застеляємо папером для випічки, або промазуємо гарненько маслом. Викладаємо на нього наш рулетик і ставимо його в гарячу духовку. Випікаємо ласощі протягом 35 хвилин, а потім обережно виймаємо його, даємо трохи охолонути й нарізаємо листковий рулет з горіхами на порції.

    Листковий рулет з сиром


    Інгредієнти:

  • листкове тісто - 500 г;

  • сир - 200 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • цукор - 100 г;

  • манка - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Яйця ретельно розтираємо з цукром і збиваємо міксером до пишноти. Потім викладаємо сир, додаємо трохи манки і перемішуємо. Тісто розгортаємо і на перший лист намазуємо начинку. Накриваємо все другим листом і знову покриваємо начинкою. Тепер загортаємо тісто в рулет і випікаємо до готовності в духовці.

    Рулет з маком з листкового тіста


    Інгредієнти:

  • тісто листкове - 500 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • мак - 2 ст.;

  • цукор - 2 ст.;

  • вода - 05 ст.


  • Приготування
    Отже, починаємо приготування рулету з начинки. Мак заздалегідь промиваємо, перекладаємо в глибоку металеву миску, заливаємо водою, ставимо на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Варимо хвилин 5 після чого знімаємо з плити, накриваємо кришкою і залишаємо його настоюватися ще приблизно 10 хвилин.
    Після цього відкидаємо мак на сито), даючи стекти залишкам води. Знову перекладаємо його в мисочку, засипаємо цукром, або поливаємо медом. Все ретельно перемішуємо і пропускаємо 2-3 рази через м'ясорубку. Далі переходимо до формування листкових рулетів.
    Рулет з листкового тіста
    Готове тісто попередньо розморожуємо, після чого розкачуємо його в тонкий пласт. В окремій каструлі кип'ятимо воду, висипаємо в неї трохи цукру і чекаємо повного його розчинення. Приготовленим сиропом промазуємо розкатане тісто і зверху викладаємо рівномірно по всій поверхні щільним шаром макову начинку.
    Звертаємо все в рулет і нарізаємо невеликими шматочками. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Деко для випікання збризкуємо холодною водою і викладаємо на нього рулетики. Жовтки відділяємо від білків, збиваємо желточки виделкою і змащуємо кожен шматочок. Відправляємо деко в духовку і випікаємо ласощі 30 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рулет з ковбасою
    Рулет з ковбасою
    Рулет з ковбасою - прекрасна закуска, яку можна подати і на фуршетний стіл, і на сімейну вечерю з будь-яким гарніром. У нашій статті ми зібрали
    Листкове тісто з сиром
    Листкове тісто з сиром
    Хочете здивувати близьких смачною домашньою випічкою? Тоді зробіть дивовижні булочки з листкового тіста з сиром. А наші цікаві та оригінальні рецепти
    Рулет з яблуками
    Рулет з яблуками
    Рулети бувають самими різними: м'ясними, овочевими, солодкими. І зараз ми розповімо, як приготувати чудовий рулет з яблуками. Таке смачне ласощі
    Листковий пиріг з яблуками
    Листковий пиріг з яблуками
    Зараз, коли готове тісто можна купити в будь-якому супермаркеті, готувати чудову випічку стало набагато простіше. І сьогодні ми поділимося з вами
    Листковий штрудель з яблуками
    Листковий штрудель з яблуками
    Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити