Рулет з листкового тіста - відмінний і швидкий варіант випічки, який врятує вас в будь ситуації. Його можна приготувати з будь-якою начинкою, а гості лише здивуються вашої швидкості і кулінарним здібностям.
М'ясний рулет в листковому тісті
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто - 1 упаковка; м'ясний фарш - 600 г; цибулина - 05 шт.; сир - 50 г; спеції. Приготування Заздалегідь дістаємо листи листкового тіста з морозилки і залишаємо їх розморожуватися. Потім скріплюємо листи тесту між собою і розкачуємо тісто по ширині, в одному напрямку. М'ясний фарш перемішуємо з подрібненим луком і укладаємо цю начинку рівномірним шаром на тісто, залишивши приблизно 10 сантиметрів країв вільними. Приправляємо спеціями, посипаємо зверху тертим сиром, звертаємо туго рулетом, защипивая краю і роблячи проколи вилкою. Перекладаємо все на деко і відправляємо на 30 хвилин у гарячу духовку. Готовий м'ясний рулет з листкового тіста трохи охолоджуємо, нарізаємо на порції і посипаємо свіжою зеленню.
Листковий рулет з яблуками
Інгредієнти: листкове дріжджове тісто - 500 г; яблука - 500 г; мигдаль - 50 г; цукор - 100 г; вершкове масло - 1 ст. ложки; кориця - 1 ч. ложка. Приготування Для приготування рулету з листкового дріжджового тіста, яблука промиваємо, чистимо, видаляємо серцевину, нарізаємо кубиками і тушкуємо на вершковому маслечко протягом 5-7 хвилин.
Цим часом подрібнюємо горіхи і додаємо їх до фруктів. Кладемо за смаком цукор, корицю, перемішуємо і готуємо ще 3 хвилинки. Готове листкове тісто розгортаємо в пласт, викладаємо начинку, рівномірно розподіляємо її і згортаємо рулет.
Деко застеляємо папером для випічки, або промазуємо гарненько маслом. Викладаємо на нього наш рулетик і ставимо його в гарячу духовку. Випікаємо ласощі протягом 35 хвилин, а потім обережно виймаємо його, даємо трохи охолонути й нарізаємо листковий рулет з горіхами на порції.
Листковий рулет з сиром
Інгредієнти: листкове тісто - 500 г; сир - 200 г; яйце - 2 шт.; цукор - 100 г; манка - 3 ст. ложки. Приготування Яйця ретельно розтираємо з цукром і збиваємо міксером до пишноти. Потім викладаємо сир, додаємо трохи манки і перемішуємо. Тісто розгортаємо і на перший лист намазуємо начинку. Накриваємо все другим листом і знову покриваємо начинкою. Тепер загортаємо тісто в рулет і випікаємо до готовності в духовці.
Рулет з маком з листкового тіста
Інгредієнти: тісто листкове - 500 г; яйце - 2 шт.; мак - 2 ст.; цукор - 2 ст.; вода - 05 ст. Приготування Отже, починаємо приготування рулету з начинки. Мак заздалегідь промиваємо, перекладаємо в глибоку металеву миску, заливаємо водою, ставимо на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Варимо хвилин 5 після чого знімаємо з плити, накриваємо кришкою і залишаємо його настоюватися ще приблизно 10 хвилин.
Після цього відкидаємо мак на сито), даючи стекти залишкам води. Знову перекладаємо його в мисочку, засипаємо цукром, або поливаємо медом. Все ретельно перемішуємо і пропускаємо 2-3 рази через м'ясорубку. Далі переходимо до формування листкових рулетів.
Готове тісто попередньо розморожуємо, після чого розкачуємо його в тонкий пласт. В окремій каструлі кип'ятимо воду, висипаємо в неї трохи цукру і чекаємо повного його розчинення. Приготовленим сиропом промазуємо розкатане тісто і зверху викладаємо рівномірно по всій поверхні щільним шаром макову начинку.
Звертаємо все в рулет і нарізаємо невеликими шматочками. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Деко для випікання збризкуємо холодною водою і викладаємо на нього рулетики. Жовтки відділяємо від білків, збиваємо желточки виделкою і змащуємо кожен шматочок. Відправляємо деко в духовку і випікаємо ласощі 30 хвилин.