Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ясний рулет з грибами

М'ясний рулет з грибами

19-03-2015, 10:52
1 911
М'ясний рулет з грибами
М'ясні рулети є справжньою прикрасою будь-якого столу, хоча процес їх приготування дуже складний і трудомісткий. Але заради такого смачного страви варто пробути на кухні кілька зайвих годин. Ваші гості будуть просто в захваті від соковитого м'ясної рулету, фарширований грибами і відразу ж зажадають від вас рецепт цього незвичайного і вишуканого блюда.

Рецепт м'ясного рулету з грибами


Інгредієнти:

  • м'якоть свинини - 1 кг;

  • гриби - 300 г;

  • сир - 100 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • рослинна олія;

  • спеції та зелень - за смаком.


  • Приготування
    Розглянемо простий спосіб, як приготувати м'ясний рулет з грибами. М'ясо промиваємо і добре обсушуємо рушником. Потім уздовж всього шматка робимо глибокий надріз приблизно до половини товщини м'яса. Потім надрізаємо свинину вправо і вліво, не прорізаючи шматок до кінця, а залишаючи невеликі стінки. Тепер акуратно розгортаємо м'ясний пласт, накриваємо його харчовою плівкою і відбиваємо. Далі натираємо сіллю і перцем і відкладаємо в сторону.
    Після цього переходимо до приготування начинки. Гриби перебираємо, промиваємо й обсушуємо. Цибулю дрібно шаткуємо півкільцями. Зелень подрібнюємо ножем. Часник чистимо і пропускаємо через прес. Сир натираємо на крупній терочку. У розігрітій сковороді з невеликою кількістю масла обсмажуємо до рум'яності гриби. В окремій сковороді пасеруємо цибулю. Тепер з'єднуємо гриби з цибулею, підсолюємо, перчимо за смаком і трохи охолоджуємо овочеву обжарку. Додаємо подрібнений часник, сир, зелень і гарненько перемішуємо масу. Викладаємо на м'ясо грибну начинку, рівномірно розподіляючи її і, звертаємо тугий і акуратний рулет, стежачи за тим, щоб вся начинка виявилася усередині.
    Після цього перев'язуємо рулет ниткою, закріплюємо краю зубочистками і викладаємо на добре розігріту сковороду з олією. Обсмажуємо його на сильному вогні з усіх боків, до апетитного і рум'яного виду.
    Потім акуратно перекладаємо м'ясної рулетик з грибами у змащений маслом деко і відправляємо в духовку приблизно на 15 години. Запікаємо страву при температурі близько 180 градусів і, як тільки рулет добре підрум'яниться, накриваємо його фольгою і продовжуємо запікати до повної готовності.
    В кінці приготування, обережно знімаємо фольгу і ще трохи підрум'янюємо. Готовий рулет обережно виймаємо з духовки, даємо йому постояти, охолонути близько 15 хвилин, а потім нарізаємо шматочками і подаємо на стіл в гарячому або охолодженому вигляді.

    Рецепт м'ясного рулету з грибами і яйцем


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини - 800 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • шампіньйони - 5 шт;

  • свіжий шпинат - 450 г;

  • мед рідкий - 50 мл;

  • часник - 3 зубчики;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, яйця заздалегідь відварюємо круто, охолодити і очистити від шкаралупи. Свіжий шпинат промиваємо і викладаємо на друшляк стікати, а заморожений - попередньо розморожуємо. Часник чистимо і дрібно шаткуємо, або видавлюємо через прес. Свинину добре промиваємо, висушуємо і розрізаємо ножем в прямокутний пласт. Накриваємо м'ясо харчової плівкою і ретельно відбиваємо молоточком.
    Після цього знімаємо плівку і посипаємо м'ясо сіллю і будь-якими спеціями. Гриби миємо,
    М'ясний рулет з грибами
    обробляємо, шаткуємо тонкими скибочками. Подрібнений шпинат розподіляємо рівним шаром на м'ясо, зверху розкладаємо гриби і вздовж одного кінця м'ясного пласта викладаємо очищені, подрібнені яйця. Звертаємо все в рулет і закріплюємо краю зубочистками.
    Тепер перекладаємо його у форму і ставимо рівно на 1 годину в духовку, включивши температуру приблизно на 190 градусів. Після цього змащуємо м'ясний рулет медом і відправляємо запікатися ще на одну годину. Перед тим подачею на стіл, нарізаємо готову страву невеликими скибочками і посипаємо свіжою зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рулет із чорносливом
    Рулет із чорносливом
    Рулет із чорносливом - чудовий варіант обіду або вечері у вихідний день у колі родини. Приготувати таке ласощі зовсім нескладно. Давайте розберемо
    Курячий рулет з грибами
    Курячий рулет з грибами
    Рулет із курячого філе - це, безсумнівно, цікаве рішення для вмілих господинь, які люблять дивувати своїх близьких новими оригінальними стравами.
    М'ясний рулет з яйцем
    М'ясний рулет з яйцем
    На будь-який святковий стіл необхідно смачне і презентабельне гаряче блюдо. І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати ніжний м'ясний рулет з
    Рулет із курячого фаршу
    Рулет із курячого фаршу
    Рулети є прикрасою будь-якого святкового столу. І сьогодні ми поговоримо про цікавий і оригінальному варіанті м'ясного рулету. Давайте детально
    М'ясний рулет в духовці
    М'ясний рулет в духовці
    М'ясний рулет, запечений в духовці - смачне і ситне блюдо, яке чудово прикрасить як повсякденний, так і святковий стіл. А приготувати його досить
    Сирний рулет
    Сирний рулет
    Рулет - це чудова закуска, яка прикрасить будь-який стіл, хоч і святковий, хоч повсякденний. Він може бути солодкий, м'ясний, овочевий. І сьогодні ми